• jofmanytalents

    Djur (!?) på bröllopet... NEJ tack!

    En släkting till mig har katter istället för barn och de följer alltså med på kalas o allt möjligt, de står med på julkort, födelsedagskort osv. Tänk om de även kommer med till kyrkan? Det låter ju som taget ur en dålig komedi men jag tror faktiskt att risken finns och hur tar man upp det problemet utan att skapa en konflikt för all framtid? Eftersom att vi inte kommer att ha barnfritt...

  • Svar på tråden Djur (!?) på bröllopet... NEJ tack!
  • Tina86

    säg att pga allergi kan inte kissarna komma med!

  • jofmanytalents

    Nja, har kennel... Så de går nog inte på det

  • MV85

    Någon av gästerna kan fortfarande vara allergiska även att inte ni är det.

    I kyrkan får man inte ta in pälsdjur av allergiskäl.
    Hur många offentliga platser får man ta med hunden in på?

  • jofmanytalents
    MV85 skrev 2009-09-19 09:58:29 följande:
    Någon av gästerna kan fortfarande vara allergiska även att inte ni är det.I kyrkan får man inte ta in pälsdjur av allergiskäl. Hur många offentliga platser får man ta med hunden in på?
    Jo, det förstås. Frågan är bara hur man tar upp det, känns så dumt att bara typ ringa dem och säga "jo, helt apropå ingenting alls så vet ni väl att man inte får ha katter i kyrkan? Bara så ni vet..."
    Fast det känns ju bättre nu när man har argument i alla fall!
  • ElinDaniel

    Kära nån! Skriv i inbjudan att ni vill fira dagen tillsammans med era uxna mänskliga vänner... haha. eller para direkt med personen i fråga o säg att djuren inte är välkomna i kyran eller festlokalen... Lycka till.

  • Fenixx

    ja lika bra att vara tydlig mot gästen och säga att inga djur är välkomna. hon/han får respektera detta annars stanna hemma.

    jag älskar djur och har också kennel, men nu pratar vi ändå bröllop.

  • Martinaa

    Whot? Skojar du?
    Jag har själv katter och jag är väl skyldig till att ha skickat ett och annat julkort med katterna som motiv, men herregud inte skulle jag ens tänka tanken på att ta med mig dom till ett bröllop!!! Det hoppas jag att han/hon förstår också, utan påpekanden... Så att du ens oroar dig för det gör mig riktigt chockad! Inte över dig alltså, utan för att du misstänker att din släkting på allvar kan komma att ta med sig sina HUSDJUR till ett bröllop! Det är ju helt befängt...
    Tycker, som du kanske förstår, att det inte är några som helst konstigheter att ni inte vill ha med djuren på ert bröllop! Har svårt att se hur det skulle skapa några konflikter att påpeka att husdjuren denna kväll måste stanna hemma... men jag känner inte din släkting...

    Dessutom mår ju kissarna bäst av att vara hemma i lugn och ro istället för att stressas upp genom att tas med till ett nytt ställe med massa människor, hög musik (?) och kanske inte en enda lugn vrå att vila i. De kommer vara gladare om de får vara hemma och sova istället!

    Hoppas det löser sig och att din släkting förstår det också!

  • MrsMuffin

    Oj, stackars kissekatter är min första tanke... Våra katter skulel fått frispel om vi släpat runt dem till olika tillställningar. Gud vad skumt.

  • KatjaB

    kan ni inte ta upp det nån gång i samband med bröllopsprat.. typ, får katterna FF (föräldrafritt) kvällen till ära? Eller nåt sånt, lite skämtsamt så får du ju se vad släktingen säger.

    vi har en hund och min sambo tyckte att det bore ju kul om andra som har hundar kan ta med sig sina husdjur också.. eeh, nej tack!

  • Isvinter Brud

    Men de kommer väl ändå inte släppas in i kyrkan?

    ska ni ha fest hemma eller i festlokal?

Svar på tråden Djur (!?) på bröllopet... NEJ tack!