• BlomAnna

    Är det ingen som HAR barn med på bröllopsfest?

    Vi ska inte ha barnfritt. Har en lillasyster som är 9 och en systerson som är 6 och de betyde så mycket för mig att jag inte kan tänka mig att gifta mig utan dem, och eftersom de ska vara med kan vi inte begära att andras barn ska vara hemma. Däermot vet jag att flera av våra vänner kommer ta tillfället i akt att få vara barnledig och ha en stund för sig själva. Men några barn blir det och vi kommer fixa så de har lite att sysselsätta sig med samt att någon har ett vakande öga över dem.

    Förstår varför man väljer att ha barnfritt det blir lätt fler barn än vuxna och det är ju itne meningen att det ska vara barnkalas...

    vi kommer inte skriva i inbjudan att barn är välkomna, men vi kommer heller inte skriva att de inte är det. Det är upp till föräldrarna att bestämma om de vill att de ska följa med eller inte.

    Snurrigt inlägg blev detta...nåja

  • BlomAnna
    Grantorp skrev 2009-09-30 09:59:48 följande:
    Jag är lite kluven i frågan, och har inte bestämt mig ännu... Har inget emot barnen på festen, utan i stället att föräldrarna inte kan slappna av och i vissa fall åka hem tidigare.
    Fast det är ju lite deras problem så att säga. De har ju faktiskt möjligheten att skaffa barnvakt om de vill slippa det...
  • BlomAnna
    lule skrev 2009-09-30 09:26:17 följande:
    Känns tråkigt att se folk skriva kommentarer som "vi vill ha med dem för vi tycker så mycket om våra barn och syskonbarn". Det handlar inte om det när man väljer bort barn på bröllop exempelvis.Jag skulle snarare i sådana fall säga att de som väljer att inte ha med sina barn och syskonbarn är de som "bryr sig". Är själv utbildad inom det sociala området, forskat kring frågor om barn och alkohol och vill bara göra en sådan enkel sak som att peka på all forskning som finns om hur barn känner ett stort obehag och oroskänslor inför berusade vuxna. Oavsett förälder eller ej. Så av den enkla anledningen skulle aldrig jag vilja ha mina barn i min närhet när jag väljer att dricka alkohol. Jag vill inte heller den dagen jag gifter mig, sätta dem i den miljön där många vuxna dricker alkohol(och en del blir berusade.)
    Kanske känner barn ett så stort obehag därför att man tabubelägger alkohol så mycket?

    Bröllop är väl ingen tillställning där man super sig askalas. Iaf inte i våran bekantskapskrets. Tror också at de flesta föräldrar har vett nog att se till att åtmnstone den ena är nykter om de har med barnen på fest.
  • BlomAnna
    lule skrev 2009-09-30 10:15:57 följande:
    Nej, skulle tro att det snarare handlar om den sinnesnärvaro man har eller snarare inte har då man som vuxen fått i sig alkohol. En rädsla över att vuxna inte har kontroll över vad som händer osv. Det handlar inte om barn som varit med om situationer med drängfulla människor, som man gjort denna forskning på utan kring allt från vardagsdrickande till festligare tillfällen. Finns massa intressanta avhandlingar och liknande att läsa för den som är intresserad. Googla det.Men, återigen, jag tycker så. Jag gör så.
    Jag förstår vad du menar och har även läst forskning om det etc, men min personliga åsikt och erfarenhet är att det alltid är nyktra personer med när det är barn med. Vilket gör att barnen alltid har någon som inte är påverkad som de kan ty sig till om det skulle uppstå något.

    jag har ju inte egna barn ännu jag knakse kommer tänka annorlunda då. På vårt bröllop litar jag dock på att flräldrarna kan ta ansvar för sina barn och avgöra om det inte är bra för dem att vara med.
Svar på tråden Är det ingen som HAR barn med på bröllopsfest?