• marrying kind

    Är det ingen som HAR barn med på bröllopsfest?

    Tänk vilka känsliga ämnen som kommer upp! Klart man får göra som man vill och jag har nog svårast för de som moraliserar snarare än vad man gör för val! Klart att det kan vara underbart att ha barn med på bröllop, det blir livligt, oväntat och en hel del skratt med barn- i synnerhet som de flesta inte har fylleslag på sin bröllop men likaväl kan det vara underbart att inte ha med barn av lika många goda skäl- som att barn och alkohol inte hör ihop (vem vet hur all släkt och vänner beter sig jämt!?), att det oftast blir sent på kvällen, natten för barn som brukar lägga sig tidigt, att det kan bli ganska långrandigt med alla tal, sitta stilla mm(även för oss vuxna- jag har gäspat mig genom en rad bröllop kan jag lova!) att föräldrarna kan delta och vara närvarande på festen på ett annat sätt än om de har sina barn med- dels kan det vara en praktisk fråga som att det blir oerhört många gäster om alla ens vänner har barn och ska ta med dem- i vårt fall pratar vi om många och stora barn- vi skulle bli tredubbelt så många gäster..
    Jag kan hitta skäl för båda sidor och det kan ni säkert med- varför moralisera över varandras val- kul att se hur andra tänker och vad ni har för skäl tycker jag!

  • marrying kind

    KatjaB Vi har också mycket fokus på barn i vårt liv- tre stycken faktiskt -och vi har många fester med barn- midsommar, kräftskivor mm Men vi är i samma sits som "Vid havet"- vi är inte purunga- jag är 38 och han 46 vilket innebär att alla våra vänner har många barn(bonusungar också)- vi skulle också blir fler barn/ ungdomar än vuxna och våra närmsta vuxna blir drygt 60 pers- vi skulle bli lätt över 150 pers- OM- en del ungdomar valde att utebli Det går tyvärr inte. Men vi löser det med vigsel på semester med våra barn och vänner med barn och en sk "efterfest" med de våra vuxna nära vänner- utan barn.
    Sen kan jag säga att jag uppskattar både fester med och utan barn- det är två olika saker- som ostmackor en dag och skinka en annan jag längtar både efter vigsel/semester med våra älskade ungar och fest utan!

Svar på tråden Är det ingen som HAR barn med på bröllopsfest?