• Sebastiána

    Suitopia

    Sörön10 skrev 2010-01-24 23:19:27 följande:
    Vi köpte en.. Mätte både en och två gånger, men den blev på tooook för stor.. Vi har inte tagit tag i det än, men måste gå till nån som syr om den. Så var noga!! (vilket vi var, tog till och med hjälp, men det var inte nog).
    Så synd! Hur ska man mäta för att det ska sitta bra? Kanske la de på extra rörelsevidd i kostymen?
  • Sebastiána

    Ni som har handlat på Suitopia, var har ni köpt plastrong/kravatt? Och har ni köpt en matchande väst på Suitopia eller har ni köpt den på samma ställe som plastrongen?

  • Sebastiána
    KatjaB skrev 2010-02-03 21:57:54 följande:
    Min sambo har iallafall väldigt bestämd och klar bild av vad han ska ha. Tredelad kostym, vit skjorta, fluga och plommonstop. Tänkte lite förskräckt först att han kommer se ut som Charlie Chaplin Men nu har jag fått se hur han ser ut i plommonstop och kostym och han var faktiskt riktigt fin, hehe
    Vad häftigt med plommonstop
  • Sebastiána

    Bommul hihi... det var en intressant tygsort

  • Sebastiána

    Vad välja för att killen ska se smalare och längre ut? Jag misstänker att flugan och maggördeln till smokingen skulle få min BM att se lite rund ut (inte för att han är tjock, men ändå) och frockcoat och jaquette skulle göra att han såg kortare ut än annars, och han är inte så lång. Då återstår frack, som åtminstone är kort framtill, och vanlig kavaj. Frack blir för högtidligt och skulle inte matcka våra gäster alls (men snyggt är det). Kavaj känns lite för enkelt även om vi tänkt ha mörk kostym som klädkod.

    Puh!

    Jag tänkte så småningom dra iväg med honom till någon butik så att ha kan prova vad han passar i, men vi tänkte annars beställa från Suitopia.

  • Sebastiána

    Han skulle nog bli sååå stilig i frack! Och han skulle matcha mig eftersom jag har tänkt ha långa handskar, brudkrona och slöja. Problemet är bara att vi då skulle skilja oss mycket i stil jämfört med våra gäster (vi har tänkt ha klädsel Mörk kostym). Jag tänker ta av slöja och handskar till middagen så då blir jag lite mindre festfin, det är svårare att "klä ner" en frack.

  • Sebastiána

    ...och dessutom, om brudgummen har frack vad ska då marskalkarna ha? De måste väl också ha frack då? Att vi själva kostar på frack är ju en sak men att begära att marskalkarna ska skaffa frack känns lite ofint - och inte har vi råd att köpa det till dem heller.

Svar på tråden Suitopia