• Zouzou

    Hur ska jag formulera mig? plus 2 språk...

    Vi är redan gifta borgerligt men nu ska vi fira här med min sida av släkt o vänner och bjuder till bröllop med kyrklig välsignelse och middag därefter..hur formulerar jag inbjudan bäst? Dessutom funderar jag om vi ska skicka iväg inbjudan på engelska eller svenska, vårt gemensamma språk är engelska men alla här pratar ju svenska :) på engelska vore det mer tydligt att inbjudan är från oss båda.

    Tacksam för tips!

  • Svar på tråden Hur ska jag formulera mig? plus 2 språk...
  • Zouzou

    Tack för svaren :)bra tips!

    Ja kanske det blir ändå båda språken, då förstår alla garanterat och då känns det lite som om han också är med på ett hörn. Haha vilket han inte alls är hittills i planeringen!

    Chris min man pratar också arabiska men vårt gemensamma språk är engelska. Förstår att ni valt franska i era inbjudningskort ;)

  • Zouzou

    Hehe nej det är inte mitt namn, lite av ett smeknamn hos oss också :)

    Min man är libanes, och vi bor båda i Beirut nu. Gifte oss borgerligt på Cypern så nu vill jag fira här hemma med släkt och vänner. I Libanon blev vi rätt ordentligt firade redan ;)

    Men åh det är ju så många språk i Libanon blandas om vartannat! Säkert är dom nöjda med franskan. Har ni mycket släkt som kommer upp?

  • Zouzou

    Vad roligt att du är från Libanon, själv är jag inte det men älskar landet.

    Bröllop i Libanon är bra speciella! hade inte själv zaffe men varit på rätt många bröllop.Kul att ni gifter er där! Har ni bestämt stället än? Kommer det folk från Sverige? Mina vänner här var lite besvikna att det inte blev ett bröllop i Beirut..:)

    Ja vi gifte oss borgerligt för det blev liksom enklast så :) Hör inte till hans kyrka och sen alla papper för att få det legitimt osv.

  • Zouzou

    Åh men ert bröllop blir säkert jättefint!

    Nej jag är ju finsk så nu är jag hemma och planerar ett litet bröllop för nästa sommar här innan jag åker tillbaka till Lubnan ;)

    Ja vad trist att folk gnäller. Det är ju jättespännande med bröllop där, alla fixar sig så fint och inte snacka om tutande bröllopståget av bilar med blommor på sig :)Men ni kan säkert få ett bra pris på ett hotel för fler personer. Eller så nån chalet nånstans. Vid havet kan ju vara svårt men allafall i bergen kan man få bra priser. Fast rätt kul ändå kanske att bo i stan om man ändå åker till Libanon.

    Skönt att ni har bestämt restaurang och kyrkan. Blir det utomhus? Vad ska ni ha för program musik och så? Zaffe säkert!Bra med en släkting som har restaurang :)

  • Zouzou

    Åh ni ska ha vigseln utomhus också- vad fint!

    Ja jag tycker också det känns lite skumt med fejk tårtan, heheh stor större störst! men det är rätt tjusigt. Var på ett utomhusbröllop i september Arnaoon wedding village. Då skar dom i fejktårtan och sen kom alla stiliga killservitörer ut med varsin tårta( olika) med ja du vet den där sprakstickan på mitten. Och så hade dom chokladfontän med en massa frukter runtomkring...så gott!
    Dom hade one man show hela kvällen vilket var en höjdare.

    Ja finns ju en massa teman, har sett flamenco o ja cowboy har jag hört om :)Sen kan zaffen också variera, hur duktiga dansarna är.

    Ja nu bor jag med min man där, sen ett år tillbaka. Hehe finskor och libaneser :) har faktiskt rätt många finska tjejkompisar där. Träffades sommaren 2006 åkte därifrån dagen innan kriget bröt ut..:( och sen dess ja har det varit vi två. var där på semester :) Men nästa år ska vi flytta till Jordanien min man har fått ett bra jobb där så..men rätt nära Libanon ändå!

    Ja du har rätt, de viktigaste kommer på bröllopet! och som sagt behöver det inte bli så dyrt.

    Ja ska kolla in er tråd ;)

Svar på tråden Hur ska jag formulera mig? plus 2 språk...