Inlägg från: JustMeAndMyLove |Visa alla inlägg
  • JustMeAndMyLove

    "Idag stör jag mig på.."

    Arbetsfömedlingen är en myndighet, myndigheter som börjar frånta folk sitt bidrag pga religion får inte accepteras. Det är bara sunt förnuft.
    Han visade respekt på sin kulturs sätt, genom att lägga handen på bröstet och hälsa, det är knappast kränkande för kvinnan.


    Panzerfaust skrev 2010-02-11 00:09:43 följande:
    Jag stör mig något våldsamt på diskrimineringsombudsmannen, lägg ned skiten. Helt vansinnigt att en myndighet har blivit en kassako för kränkta förslagna invandrare och minoriteter. En muslimsk man får 60 000 i näven för att han inte fått en praktikplats för att han vägrat skaka hand med ett företags VD. Arbetsförmedlingen anser att mannens beteende ligger till grund för att han inte får något jobb/praktik och fråntar honom ersättning. Nu anser alltså DO att detta är diskriminering och ger mannen 60 lök, skandal!Genom att diskriminera den kvinnliga VD:n utifrån kön så ska väl i sådana fall de 60k bara vända i den muslimske mannens händer för att skickas vidare till henne? Men nej.
  • JustMeAndMyLove

    Att skaka hand är inget man absolut måste göra för att bete sig hövligt i Sverige. Dessutom skakar de inte hand i hans kultur på samma sätt, och han visade sin respekt på ett sätt jag sett många muslimska män hälsa, bland annat i Thiland (med sin hand på bröstet).
    Att han inte skakade hand med henne hade med hans respekt till sin egen fru att göra. Man vidrör inte andra kvinnor än de i sin egen familj. Det förskarade han också, något han faktiskt inte ens borde behöva göra. Bara det visar ju på att han inte är en idiot som så många verkar ha tagit för givet pga hans religion.

    Att det finns en kvinnoförnedrande kultur hos vissa muslimska länder är sant, men det ger inte en myndighet rätt att bestraffa någon för att han utövar sin religion, vem som helst måste kunna inse det.


    Panzerfaust skrev 2010-02-11 13:54:33 följande:
    Hans sätt att hälsa utifrån sin kultur innebär att han inte tar en kvinna i hand (vissa skakar inte hand med icke muslimska män heller). Den kulturella yttringen är faktiskt kränkande gentemot den som sträcker fram handen. Nu är det så att i Sverige skakar man hand när man hälsar på folk oavsett vad man har för personliga invändningar mot det. En person som vägrar skaka hand med kvinnor visar med all önskvärd tydlighet att kvinnan inte är värd att skaka hand med och är en yttring av den könsapartheid som är vanlig i fundamentalistisk Islam, det är knappast normen inom Islam att inte ta i hand.Att inte ta en utsträckt hand är en skymf mot den som man inte tar i hand sedan spelar det ingen roll om man utifrån egna märkligheter väljer att lägga handen på bröstet och säga hej eller om man hälsar genom att dansa fågeldansen.
  • JustMeAndMyLove

    Inte för att jag känner till nått om Grodan men jag känner en del som lider av ämnesomsättningsfel som gör att de aldrig kan äta sig mätta om de vill hålla sin vikt. Gå ner i vikt är så gott som omöjligt. För dem finns det en del piller och ocks operationer tex.


    Chris24 skrev 2010-02-16 10:31:19 följande:
    Förlåt om jag frågar men är det för att man är jätte överviktig som man får dem pillrena? Jag menar, annars om man som mig själv, har några kilon över här eller där så blir man oftast bara hänvisad till att motinera liksom. Men i ditt fall får du piller?För min faster fick nämligen piller första gången hon sökte för sin övervikt men det hjälpte inte och då fick dem operera 3ggr på henne, nu har inget hjälpt på just henne men det är ju hennes fel också såklart, en annan historia dock.Men om nåt är förbjudet, får dem ändå ge ut det?
  • JustMeAndMyLove

    Word!


    Kattpoet skrev 2010-02-17 12:46:00 följande:
    Jag stör mig på att folk tycker jag ska banta in för bröllopet, jag är fin som jag är och jag inte en ytlig karl som gifter sig endast för med mig för hur jag ser ut.I hans ögon är jag underbar, vacker och sexig , hans ser inte mina extra kilon och jag önskade att andra skulle kunna göra det samma.
  • JustMeAndMyLove

    Herre gud!!! Vilka idioter det finns!
    De där stör mig så förbannat, hade jag suttit och pratat isländska hade han nog nyfiket frågat vilket skandinaviskt land jag kom från.
    På skolan jag går i just nu pyr rasismen under ytan hela tiden. Jag håller på att bli tokig på alla kommentarer om de invandrare som går där och om invandrare överhuvudtaget.
    Det är inget annat än obildat och ignorant, inte EN gång har jag hört nån som tagit reda på FAKTA innan de sätter sig och skyller både ekonomikrisen och arbetslösheten på nysvenskar. *suck*


    Chris24 skrev 2010-02-18 23:14:11 följande:
    Nu ska ni få lyssna på vad jag stör mig på idag..Jag kommer på bussen när jag ska åka till jobbet, en äldre utländsk dam försöker då fråga mig, först på svenska "är detta rätt buss om jag ska åka dit o dit?" och jag försöker förklara för henne att det är okej men hon får göra ett byte, mitt i allting ser jag hur damen är jätte förvirrad o förstår nog inte vad jag säger. Så hon själv frågar mig: "pratar du möjligtvis arabiska?" på arabiska.Självklart gör jag det, svarade jag.Och började förklara för henne på arabiska, hur hon ska göra, damen var omkring 70-80år och jag kände "detta kunde ha varit min mormor, klart jag hade velat att någon hjälpte henne då, oavsett SPRÅK."MEN, det tyckte inte GUBBJÄVELN bredvid mig tydligen, så mitt i min konversation med henne,på bussen (och nej, ingen känner honom asså) så skriker gubbfanskapet: "PRATA SVENSKA FÖR HELVETE!!! NI ÄR I SVERIGE ELLER?!?!?" på oss båda.Till att börja med, vem fan är han och skälla på mig och säga till mig vad jag SKA göra eller inte ska göra?!För det andra, SKIT DU I DET DIN JÄVLA SMYGRASSE ELLER RASSE ÖVER LAG I VAD JAG PRATAR ELLER INTE PRATAR PÅ MIN EGEN FRITID LIKSOM!!!!!!!!!Vilket jag sa till honom också. Jag brukar kunna hålla mig sansad men sånt där, gör mig rent ut sagt förbannad. Hon var äldre, ensam (av någon anledning dock när hon tydligen inte kände till malmö men ändå) och behövde hjälp. Ska jag då neka henne det för hon inte kan så bra svenska?!Skrek på gubbjävlen och bad honom hoppa av sin rassehäst o ta en annan buss om det inte passade. Han hoppade av bussen.Så, pust. Nu fick jag skriva av mig då ingen är hemma tyvärr. =)
  • JustMeAndMyLove

    Satt just och tänkte på en persons om tydligen vet allt om hundar, Myyyycket irriterande.

    Och på att det SNÖAR MER! Imorse startade ingen av våra bilar och nu efter att vi äntligen skottat fram dem med världens minsta spade så snöar det MER!!!


    Maajliin skrev 2010-02-22 20:45:24 följande:
    Idag stör jag mig på två personer som tror att dom vet allt om barn och på dena här J*kla snön!!!!
  • JustMeAndMyLove

    Fruktansvärt :( Vet så jäkla många som råkat på samma nit!
    Själv kommer jag aldrig betala en krona till a-kassa eller facket. Jag lägger hellre över de pengarna på ett sparkonto som budget om nått skulle hända. :(


    FiaLottaoälsklingen skrev 2010-02-22 20:56:20 följande:
    idag stör jag mig på a-kassan som vägrar ge mig några pengar - ska jag leva på luft efter att plikttroget betalat månadsavgiften till dem i nästan tio år... :(
  • JustMeAndMyLove

    Idag är jag ärligt talat så trött och ledsen att jag inte ens orkar bry mig. Hade läkartid på psykiatrin, tog upp det faktum att jag märkt att så fort jag börjar må sämre så slutar jag äta. Inte pga förändrad kroppsuppfattning, utan för att jag tappar matlusten och lätt mår illa när jag känner ångest.
    Jag trodde det var ett vanligt symptom? men nä, nu ska jag ner på en ätstörningsklinik helt plöstligt.
    Det jag bad om var råd och tips om hur jag kan äta för att gå upp i vikt och om jag kunde få något som hjälper mot mitt konstanta illamående.

    men vist okej, på kliniken kanske de kan hjälpa mig mer. Den här läkaren var omöjlig att prata med.
    FINNS det något värre än att sitta i 45 minuter hos en läkare och gå ut därifrån medveten om att han inte tagit till sig ETT ända ord man sagt?

  • JustMeAndMyLove

    Jo jag har fått väldigt mycket hjälp ända sen jag var 12. Tyvärr så har jag ändå svårt att klara av min vardag. Medicinen jag äter nu gör mycket! Men min kropp vägrar ibland och jagfår nervsmärtor, ont i leder, muskelryckningar :/
    Men nu har jag fått tid hos en neurolog med så det kanske kan visa om det är nått mer än psykiska problem jag har.

    Sen är det jobbigt att man frå byta äkare 10 ggr per år och får börja om från början på sätt och vis. Inga journaler stämmer och det är allmänt krångligt...


    empa83 skrev 2010-02-23 22:50:31 följande:
    Jag kan säga att jag har mått väldigt illa av min psykiska ohälsa, har många gånger gått hem från jobbet för att jag mått så illa att jag kunat spy när som helst. Nu vet jag att min hjärna gör min kropp sjuk. När man söker läkare för psyket måste man överdirva och säga att man vill dö, typ. Jag har fått jättebra hjälp nu, 3 år efter att jag började söka. Går på tabletter för att klara av min vardag, jobbet är en stor del i min ångest, men jag har tur som ahr så mycket förståelse och omtanke omkring mig. Trodde de på jobbet skulle Skratta åt mig, men de har gjort massor för att hjälpa mig. Iriterar mig idag på något så idiotisk som på de två tjejer som sökt samma tjänst som mig på företaget! Helt ärligt så är det inte lika kompetenta som jag! vet hur det låter.....
  • JustMeAndMyLove

    Idag är jag stressad och irriterad för jag har fått reda på att min skola inte är godkänd av TYA, vilket kan betyda att jag tagit mängder med CSN-lån bara för att få köra lastbil MEN inte ha rätten att jobba som lastbilschaufför.
    Alltså en helt värdelös utbildning....
    *panik*

  • JustMeAndMyLove

    Så där är det jämt, man läre vara döende för att få en snabb remis. Träffade en tant en gång som hade en komplicerad fraktur på handleden. Hon kunde inte använda sin höger hand alls och hade konstanta kraftiga smärtor.
    3 år skulle det ta innan hon fick sin operation för att hon var medelålders. UNGA prioriterades.

    Hon drog till Tyskland och fick sin operation omedelbart.


    Sörön10 skrev 2010-02-25 13:43:23 följande:
    Idag är jag sur och förbannad på att jag sökte hjälp 1/10 -09 för problem med rösten (värk och oförmåga att bilda toner vilket är ett jävla problem när man läser till sångpedagog!)Fick komma till husläkaren (var tvungen för att få remiss till specialist) först en månad senare, i början av november. Hon kunde ingenting om rösten, men förstod min sits och att jag är beroende av det för att kunna arbeta/studera. Fick min remiss igår!!!! 18/3 har jag fått en tid!!Jävla helvete! Tur för mig att jag hade råd att gå till en privat specialist och få hjälp innan jul, annars hade jag gått ett halvår utan att kunna delta i undervisning eller jobba! Det visar sig att hon skrivit på remissen att jag inte alls skulle prioriteras speciellt högt, kunde gå 6 månader!!! HUR FAN TÄNKER MAN DÅ????? Förlåt, men det är så jävla dåligt! OK om jag hade blivit sjukskriven då, men det går ju inte att gå en sån utbildning om man inte kan delta!
  • JustMeAndMyLove

    Jag förstår din irritation men många lider fruktansvärt av mensen. Min sambo blir helt förlamad i 4-5dagar varje månad. Nu äter hon minipiller och slipper den helt, vilket är jätteskönt.
    Men det är klart hon borde ha sökt hjälp för det för länge sen om hon är vuxen :/


    Heloise skrev 2010-02-27 12:00:29 följande:
    Idag är jag skitförbannad på en tjej som jag jobbar med, jag måste åka in tidigare till jobbet, jag vet inte ens vilken gång i ordningen det är, men hon ringer och gråter för hon har sådan mensvärk. Det är tyvärr inte ok att kräva in extra personal på helgen pga mensvärk, inte om man är över 18. GÅ TILL SJUKHUSET FÖR FAN!!! Det är vad alla vi andra gör som också har svår mensvärk, då får man smärtstillande och så blir världen bra igen.
  • JustMeAndMyLove

    Idag upptäckte jag att vi fått hundratals små hyresgäster i vårt badrum och vår hall. Svartmyror.... *suck*

  • JustMeAndMyLove

    Kramplösande? Det fick aldrig minsambo testa, det var bara minipiller direkt.
    Vimisstänker nämligen att hon fått som biverkning att hon förlorat sexlusten pga mini-pillrena. Är lite jobbigt, eftersom hon verkligen inte klarar av att ha mens, hon kan varken obba eller gå i skolan nästan en vecka varje månad, funkar inte alls.
    Ska be henne fråga sin läkare om kramplösande!


    Heloise skrev 2010-02-28 14:31:02 följande:
    Japp jag vet, jag är en av dem. Men det tog 15 min med en läkare och så skrev han ut kramplösande tabletter,känner ingenting nu. Precis min tanke, det är tyvärr inte okej att gå hem tidigt ifrån jobbet varje månad pga mensvärk.
  • JustMeAndMyLove

    Aha, jo pronaxen äter jag själv, de är väldigt bra mot mycket. Tyvär hjälper de inte Ms mensvärk :/


    Heloise skrev 2010-02-28 17:44:56 följande:
    Ja jag vet inte om kramplösande är rätt term haha, men mina heter Pronaxen( alt naprosyn 500mg) 500mg, jag vet att det finns en tablett som är specialiserad på mensvärk, Orudis, det fungerade inte så bra på mig, men många jag känner älskar Orudis.
  • JustMeAndMyLove

    Vad jag vet så har hon bar afått ut 1 grams alvedon och inget annat. Det var jag som gav henne pronaxen efter att a pratat med min mormor som är läkare. Nu mera är pronaxen receptfritt :)

    Men annat än p-piller som hon blev väldigt deprimerad på och mini-piller som gör att hon har mens ytterst sällan gjordes inget mer.
    Hon blir helt handikappad vid mens, så gott som alltid ligger hon i 4 dagar, gråter och har sjukt ont trots att hpon trycker i sig både alvedon och pronaxen..

    Blev lite kapande av tråden här nu men jag ska säga åt henne att ta upp det med sin läkare igen och fråga om Orudis!
    Tack för tippset!


    Heloise skrev 2010-02-28 18:14:21 följande:
    Då kanske hon skulle prova Orudis?Annars är jag säker på att läkaren har någon ide om vad som skulle kunna hjälpa. Det är inte meningen att kvinnor ska bli "handikappade" under mensen.
  • JustMeAndMyLove

    Fan jag är så ARG! Varför ska vi elever lägga timme efter timme på att ordna saker som våra lärare är för LATA för att fixa! Skolan är inte godkänd (!!!!!) vilket gör utbildningen helt VÄRDELÖS i arbetslivet, alla lastbilar är trasiga, släpen är trasig och backplan är oplogad och blixthal! FAAN vilken skitdag! FAAAAAAAAAN!!!!

  • JustMeAndMyLove

    Det finns tabletter mot herpes, fasen att jag inte kommer ihåg vad de heter... jag fick dem när jag drabbades av bältros.. Och mamma sa att när man känner av herpes kan man ta dem, munsåret försvann direkt!
    Ska kolla runt lite och se om jag hittar vad de heter, mamma är i Afrika så jag kan inte ringa och fråga, hehe


    HK8 skrev 2010-03-04 11:13:20 följande:
    Tack alla som gett mig tips ang. det rosa pappret! Har hittat en fin färg men det är inte den färgen när jag söker på google så törs inte beställa hem nåt. Men ska kika lite till :)Idag stör jag mig på att min herpes vägrar att bli bra, jag kan inte äta för då spricker den, och om jag har munnen stängd så får jag var i munnen. Så måste gå med munnen öppen hela tiden, vet ni hur det ser ut! :D Mysigt. GRR jag som är en matälskare!! Ilandsproblem? Jag hoppas innerligt att jag slipper det på bröllopet bara! Annars skjuter jag fram det en vecka!!!!! hehe. Bröllopet alltså. Tror knappas att man kan skjuta fram herpers ;)
  • JustMeAndMyLove

    Hittade det på fass!
    Valtrex heter tabletterna. De är receptbelagda så du måste förstås kolla med en läkare först!


    HK8 skrev 2010-03-04 11:13:20 följande:
    Tack alla som gett mig tips ang. det rosa pappret! Har hittat en fin färg men det är inte den färgen när jag söker på google så törs inte beställa hem nåt. Men ska kika lite till :)Idag stör jag mig på att min herpes vägrar att bli bra, jag kan inte äta för då spricker den, och om jag har munnen stängd så får jag var i munnen. Så måste gå med munnen öppen hela tiden, vet ni hur det ser ut! :D Mysigt. GRR jag som är en matälskare!! Ilandsproblem? Jag hoppas innerligt att jag slipper det på bröllopet bara! Annars skjuter jag fram det en vecka!!!!! hehe. Bröllopet alltså. Tror knappas att man kan skjuta fram herpers ;)
Svar på tråden "Idag stör jag mig på.."