• Lapinette

    Vi fortsätter blanda och ge

    kokisen - ja, det är hela tiden tänka om eller ska man ha försökt ditt eller datt. Känns ändå lite som man vi har gjort vad man har kunnat förutom åkt till USA och testat den där läkaren som kan allt inom immunologi.

    Och ja, bröllopet ... visste inte ens om att karln hade flickvän och jag hoppas de bestämmer datum så vi vet om vi måste boka flygbiljett Venedig - Nice.

  • Lapinette

    Cicci - när vi väl startar adoptionsutredningen så vill de helst att man ska ha lagt ned sina egna försök till barn. Visst, de finns de som kör parallellt men jag är helt enkelt för dålig på att ljuga. Som sagt, vi får se om min nyfikenhet är för stor och jag ringer väninnan. Har inte ens diskuterat detta med maken .. och jag tror jag vet hans svar.

  • Lapinette

    pb - ett av de ord min make kan på svenska är pappersmuffa ! Du kan ju gissa varför han kan det? Förstår att du håller på att bli galen. Själv lyckades jag åtmisntone fördriva tiden någorlunda när jag jobbade. Värst var nätter och tidiga mornar. Kram och fortsatt tumhållning!

  • Lapinette

    pb - nej, han slapp den biten!

    Vänner - åhhhh, det är mitt favvonamn ... fast jag har inte lyckats övertyga maken riktigt än. Dock har han börjat acceptera mitt tjejnamn (det tog en så där 7 år).

  • Lapinette

    Liten ? jobbigt med två små barns uppmärksamhet. Kan enbart tänka mig hur det skulle vara efter vårt besök hos vännerna i Österrike med två barn under 2,5 år. Jösses, säger jag bara!

    Hattis ? gällande vår semester så har vi bokat flygbiljett till Venedig och efter några dagar där tänkte vi hyra bil och åka till Slovenien och norra Kroatien (Istrien) för att både få berg och hav. Jag har redan lagt upp en rutt men tänkte vänta med att boka hotell etc till efter påsk. Maken pratade med sin kompis igår och visst han ska gifta sig med en tjej han har träffat 2 gånger! Hon är från Mauritius (han har hus där) så för att hon ska få stanna i Frankrike måste de gifta sig (makens andra kompis som gör så här!). Det verkar som det blir bröllop mitt i vår semester men de vet inte exakt när eftersom inga papper är klara, kyrka bokad samt festlokal. Något rörigt!

    På tal om lillprinsens fina namn så tog jag upp den diskussionen med maken igår igen och eftersom han äntligen gett med sig på flicknamnet så fick jag ge med mig gällande pojknamnet ? dessutom låter det inte lika fint på franska medan flicknamnet funkar super på våra tre språk . Fast ? det blir ju förmodligen en pojke så jakten på namn fortsätter men vi har ju tid på oss . Tänka sig att jag emellanåt tar upp namndiskussioner ? har gjort det i fyra års tid snart!

    Mrs B ? härligt att Påskmiddagens börda fördelats.

    Kokisen ? är det bara franska viner som ger dig huvudvärk? Någon speciell sort?

  • Lapinette

    kokisen - ja, taninner kan ge huvudvärk och det är bl a ekfaten som ger taninner ...och vin lagrade på ekfat hittar man mycket av i Frankrike. Tänkte mest om det var något speciellt område som hade mer taninner än något annat (druvor diskuterar man inte så mycket i Frankrike .. snarare regioner). Hmmm.. googla och du hittar säkert varianter med lägre dos tanniner. Har en väninna som inte kan dricka rödvin överhuvudtaget då hon alltid får en otrolig huvudvärk. Trist!

  • Lapinette

    kokisen - ja, du får prova dig fram och skriva upp vilka du inte tål så du vet vilka du ska undvika.

  • Lapinette

    Själv blev det ett glas Kalimna Bin 28 igår då maken envisades med att öppna en flaska till chili'n. Mest för att jag skulle ha gått ut med en väninna ikväll och ta ett glas vin och då ville han absolut ha något att dricka när han satt hemma själv ... men nu verkar väninnan ställa in.

  • Lapinette

    kokisen - vi pumpar vinet och tar andra halvan dagen eller ett par dagar efteråt. På så vis så fick jag ett glas igår och maken lite drygt ett glas och så har vi ett glas var tills ikväll. På sistone har det faktiskt blivit vin nästan dagligen ... men då pratar jag om ett glas och så på lördagskvällen något mer.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge