• muggles

    Vi fortsätter blanda och ge

    Tinga skrev 2010-02-10 08:48:33 följande:
    Frukosten idag gick inget vidare, varken fil, flingor, näringslösning i mugg eller näringslösning på flaska var intressant för Puff. Nu är förstås en gång alldeles för lite för att ge upp det här frukostalternativet, men om det är någon som har något bra förslag på frukost får ni gärna komma fram med det, så kan vi testa det också så småningom. Gröt går som sagt inget vidare.Piff ville varken dricka ur mugg eller flaska imorse, så det blev sond som vanligt.
    Moa äter generellt dåligt vid frukost men det beror på hur mkt hon ätit kvällen innan, hon brukar kompensera med att äta bra lunch istället så vi är inte oroliga. Men när hon äter frukost hemma så äter hon fil med müsli el havrefras el cornflakes, ngn liten smörgåsbit (oftast pillar hon bara i sig smöret på macken el osten).
    Du kan prova att lägga havrefrasen bredvid filtallriken (vilken fil kör du? Jordgubbsfil el likn kan vara bra, det är lite sötare). Han kan då själv pilla i sig havrefrasen en och en el lägga dem i filskålen om han vill. Du kan också pröva att göra en mjuk smörgås med ost el leverpastej på (el bara smör) och skära den i lagoma munsbitar som han själv får pilla i sig. Pröva dig fram till vad han gillar för pålägg: leverpastej, hårdost, mjukost, messmör, ... Man kan ju komplettera med mindre fruktbitar; apelsin, kiwi, banan.
  • muggles
    BrudSommar2006 skrev 2010-02-10 09:43:15 följande:
    Jaha, en stor dag idag, vitamin-droppar till Astrid som fyller en månad och Iris namnsdag. Fast "firar" gör vi med mina föräldrar som kommer hit på fredag istället.Vickan, usch vad trist (och olämpligt!) med förkylning just nu, stackare.Några mattips har jag inte för Iris är otroligt kräsen och alla barn är ju dessutom olika men Iris äter bara mat i bitar, inget ihopmosat och ingen sås. Av den anledningen går fil, gröt, köttfärssås, grytor osv bort helt. Korv går bäst men man måste skala den, även korv utan skal har ju en hårdare yta som hon tycker är skal. Frukost är smörgås. Lustigt nog vill hon ibland ha yoghurt (om det är en apa på förpackningen) och potatismos går bra, i alla fall lite.
    Moa gillar inte heller sås på sin mat. Hon gillar tex att äta makaroner bara "pure", utan ngt på Hur äckligt är inte det?! Men häller man sås på ris/pasta så äter hon sämre. Korv vägrar hon helt och hållet vilket ju är skumt för alla påstår ju att barn älskar korv. Jaja...
  • muggles

    BS: jag är en sådan hälsomänniska att jag inte ger Moa ketchup hon har nog fått det på dagis men kräver hon det inte så erbjuder jag det inte heller. Hon äter ju utan så varför lära henne en dålig vana (tänker alltså jag).
    Förresten tror jag inte alls att det går bra att börja med D-dropparna nu utan missade du 4-veckorsgränsen så är det kört tyvärr
    *skojar bara*

    Cicci: din inställning är beundransvärd!

    Vänner: va? Gör maken din all sushi el köper ni in den el vad? Jag fattade inte riktigt...

  • muggles

    Nenne: jag kände fladder i v17...

    EA: hur går det med hus, blev det ngn visning i helgen?

    Alla ÄL-testare: går det att testa under dagen/kvällen el måste det vara morgonurin? Jag har tidigare alltid testat på morgonen för att inte urinen ska vara utspädd (jag är ju en stor kaffedrickare) men jag har så svårt att få till det nu när vi bor i hus, går upp redan kl 06 och att lägga 5 min på ÄL-test känns omöjligt när man ska hinna till bussen.

  • muggles

    Vi var på 2,5 års kontroll förra veckan och de kollade språket. Jag tror vi klarade det med glans Moa låg förresten exakt på medel när det gäller både vikt och längd vilket är lite intressant för när hon var bebis så låg hon alltid ganska mkt över på vikt och under på längd. Så prognosen var då att hon skulle bli ngt kortare än medel men nu ser det inte ut så längre. Det bekräftar ju min teori att Bvc's kurvor inte är ngn exakt vetenskap och att man inte ska lägga för stor vikt vid dem.

    Ang mat så äter Moa extremt små portioner men hon ser inte undernärd ut på ngt sätt så jag oroar mig inte utan konstaterar att barn i denna ålder går runt på otroligt lite mat. Maken är lite "hönspappa" och försöker alltid truga i henne mer mat och lägger dessutom upp för stora portioner men jag vill inte att vi trugar så att det blir ett problem (mat är ju ofta en grej som barn trotsar med för att de märker hur viktigt det är för föräldrarna).

  • muggles

    BS: jag menar det inte som kritik att ni ger ketchup, har bara själv valt bort det. Och jag äter det inte själv annat än till köttfärssås (och hittills har Moa inte velat ha så).
    Nej det står nog inget om morgonurin, har nog blandat ihop det med gravtest. Men jag tänkte att om man dricker mkt kaffe på dagen så borde urinen bli utspädd och att man då inte fick utslag ev? För mig skulle det passa mkt bättre at testa på kvällen.

  • muggles

    Telis: CB. Nej 5 min tar det väl totalt. Jag kissar alltid i en mugg och så tar testet minst 3 min innan det visar resultat. Så totalt blir det väl inte riktigt 5 min men det känns som att det går värdefull tid (du vet jag är inte heller ngn morgonmänniska - att gå upp kl 06 är NATT för mig )

  • muggles

    På fredag har jag förresten min privata gyntid. Jag känner mer och mer att det kan vara så att vi får nöja oss med ett barn. Och iom att jag inte vill bli besviken varje månad utan vill leva som vanligt har jag jobbat jättemkt med mig själv att acceptera det. Det gick så långt att jag kände att jag kanske skulle avboka gyntiden. Men pratade med maken som tyckte jag skulle utnyttja den för att ha det gjort, dessutom tyckte han att kan man enkelt tillföra progg så tycker han vi ska testa det. Han är så bra! Jag var lite rädd att han skulle tycka att jag gick igång för mkt, och blev "hysterisk" men det gjorde han inte, han stöttar mig till 100%. Det borde jag väl ha vetat att han skulle göra men ibland går tankarna konstiga vägar...

    Nu är jag bara lite orolig att inte gyn ska ta mig på allvar. Fast som maken säger, vad är det värsta som kan hända? Nä det är ju inte så farligt om de tycker att jag ska ha tålamod jada jada, men ändå... Äh, ni fattar kanske.

  • muggles

    Alltså det där med att barn inte gillar sås el saker ihopblandat - är inte det jättevanligt? Jag tycker jag har hört det förut så när Moa blev "sån" så var det bara "jaha, då lägger vi såsen vid sidan". Det kan ju bero på hur deras smaklökar utvecklas el att de vill lära sig olika konsistenser/smaker och därför föredrar saker en och en. Enda såsen som Moa accepterar är eg köttfärssås, annars ska det helst vara "torr" mat. Uräckligt tycker jag

  • muggles

    Nenne: det kan vara väldigt olika hur tidigt det känns, det beror bla på hur moderkakan ligger mm. En väninna till mig kände inget förrän v24 och var lite orolig men det var inget med det. Det kändes som lite gaser el bubblade i magen i början, senare blev det mer som små "puffar". Jag kände det bla när jag lade mig på magen i sängen så att magen trycktes ihop men att jag kände det så tidigt är ovanligt för en förstföderska.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge