• muggles

    Vi fortsätter blanda och ge

    Nenne: jag ljög lite när jag skrev anledningen, skrev att vi försökt i ett år nu (i mars blir det ett år). Jag har inte svårt att vara lite oärlig i det läget bara för att få lite attention. Dessutom har jag ju mitt MA att referera till. Jag vet inte om jag ska tolka det positivt (=att jag ändå blev gravid så sent som i juni trots att jag då var 38) el negativt (=att jag fick MA kan kanske bero på gamla ägg???).

  • muggles

    Vänner: jag hoppas ju fortfarande, för det är så svårt att döda det där hoppet. Men samtidigt vill jag inte hoppas för det innebär besvikelse. Du vet ju att jag har haft känningar några ggr sedan MA:t men tanten har ändå kommit. När detta hände några ggr så tänkte jag att mina känningar bara var inbillning. Vilket ändå kändes konstigt för jag har ändå varit gravid några ggr och borde veta hur det känns. De senaste gångerna har jag inte känt ngt alls, så då borde inte de första ggr varit inbillning? Iaf, tidiga känningar som resulterat i tant skulle bero på progg. El så är det bara tålamodet som saknas

    Å andra sidan hade jag kort cykel i juni med och då blev jag ju gravid. Men det kanske var extrem tur bara?!

    Iaf, jag skulle vilja prata med ngn professionell på området och höra vad de har att säga om mina korta cykler mm. En annan sak jag nojar lite över är att gynekologer väl är specialiserade som alla andra och den här kanske är bra på "vanliga" undersökningar (typ underlivsproblem mm) men inte på barnlöshet. Han kanske inte vet mer om barnlöshet, krånglande cykler och progesteron än en vanlig allmänläkare?! Så då kanske han drar en vals om att man får ha tålamod och "det vet du väl att vi kan ju inte skriva ut progesteron till höger och vänster - hur skulle det se ut".

    Jaja ni fattar hur rörigt det är i min skalle just nu...

  • muggles

    Tinga: jag försöker hålla nere sockerintaget på Moa (därav ketchupbojkotten) men vet att vanlig fil är lite för surt för henne, så hon får jordgubbsfil el youghurt och det går bra. Du kan också prova att ta fet grekisk/turkisk youghurt och blanda i bär (tinade hallon, jordgubbar etc) - den youghurten är ju väldigt fet vilket är bra för det mättar och du behöver ju ha i dina barn fett eftersom de äter så lite

  • muggles
    passionsblomman skrev 2010-02-10 20:15:42 följande:
    Mugglan, Kaprifol trivs bra i sol bara de har lite skugga runt fötterna. Alltså huvudet i sol, fötterna i skugga. Det borde passa bra vid din klippa-som förövrigt är HELT fantastisk!Jorden är den inte särskilt krävande med, bara det inte är för torr sandjord. Man kan gärna kalka lite.Vore jag du skulle ja kompletter med rådhusvin eller vildvin också som får eldröda blad på hösten. Fatta vad snyggt! Dessutom skulle jag trycka ner miljarder vårlökar i favoritkombo där vid klippans fot. Tänk dig Hyacinter, Narcisser, Krokus, Tuplaner, Pärlhyacinter, Iris...åååååh hela vardagsrummet fullt ju!
    Njaaaa, nu går vi loss lite mkt här... Jag vill inte ha en massa skötsel i min trädgård. Muggles och trädgård borde inte förekomma i samma mening ens Men tack för tipset! Huvud i sol och fötter i skugga - låter perfa!
  • muggles

    PB: aha, du fattar hur lite jag vet om trädgård nu va?!

  • muggles

    Sweet: du läser väl förmodligen inte det här men jag känner igen mkt av ditt resonemang om barn och yrkesliv. Precis som du tycker jag att det finns situationer när man kan tycka att det är jobbigt med barn men det positiva överväger helt klart.

    Lappis: precis som du tänker tänkte jag innan vi fick Moa. När jag väl blev gravid tänkte jag "shit, vad har vi gjort?!". Man föreställde sig att man skulle bli väldigt bunden och inte kunna göra en massa saker, man skulle inte få sova etc etc. Jag tycker inte alls det har blivit så farligt, jag känner mig inte begränsad alls i mitt liv. Men så har jag ju redan sedan innan slutat hänga på krogen, restaurangbesöken har blivit färre (men förekommer) osv, så jag kan inte säga att jag eg saknar ngt. Det var dags att gå vidare till en annan fas i livet helt enkelt och jag trivs väldigt bra med den! Sedan underlättar det ju att vi har hjälp av min mamma och en engagerad farmor (som tyvärr bor lite längre bort), och att vi har ett barnvaktsutbyte med nära vänner (som vi numera bor bara 5km ifrån dessutom).

  • muggles

    Vickan: hur går det med mensvärken? Det är nog livmodertappen som håller på att utplåna sig... men det kan ju ta ett tag till.

  • muggles

    MSW: prova att avinstallera allt och börja om - det är ofta det enda som funkar. Men jag har heller inget tålamod med sådant hemma - jag jobbar ju med det och vill inte ha datorkrångel hemma på fritiden På jobbet har jag dock hur mkt tålamod som helst... men det är klart - då får jag ju betalt för det.

  • muggles

    Parnassia: aha, har du bilder på din trädgård hur det ser ut (med kaprifolen och så)? Ja lökar får det kanske bli till hösten - det finns så mkt annat att tänka på så här första året.

    Nu har jag rensat bland mina vänner på FB - tror jag går emot trenden Kände bara - varför ska jag ha en massa folk som "vän" på FB när vi aldrig hörs, när de aldrig uppdaterar status (inte för att jag är så väldigt duktig på det heller men det händer ju iaf). Nä bort med dem!

  • muggles

    EA: fina bakverk! Gillade datormusen

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge