Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Förresten så var sotaren här i morse. Eller först inte för han åkte igen eftersom jag inte hörde att han knackade på -orsaken till det var att fläkten gick för fullt i köket då jag lyckats koka över sonens utflyktschoklad över hela spisen - men då vår panna verkligen inte funkar bra ville jag ju fråga honom lite, så jag ringde hans chef och då kom han tillbaka.
    Jag tänkte först fråga om han verkligen var gammal nog att få arbeta. JÄTTEUNG såg han ut! Typ, "vill du ha en kopp kaffe eller ska jag fixa ett glas O´boy till dig istället?"

    Hursomhelst, han konstaterade att det ju inte var något drag i pannan. Nä precis. (Detta kunde konstateras eftersom jag korkat nog tände i pannan INNAN jag ringde och undrade om de verkligen hade varit där och sotat så snabbt)
    När pojken öppnade lite luckor här och där på det gamla härket till panna (alltså den gamla oljepannan som sitter innanför vedförugnen) hojtar han till av häpnad. "Hur FAN har det kunna brinna ALLS i den här pannan, det är ju helt STOPP!!!"

    Så han krafsade ur en försvarlig mängd svart, hemsk och illaluktande sörja så gott det gick. Nu brinner det som attan!
    men han måste ju komma tillbaka och sota ordentligt när jag inte eldar samtidigt.

    Det har uppenbarligen inte varit sotat här på länge.

    Tur att inte hela huset har brunnit upp för oss!

  • passionsblomman

    Ja verkligen tur! Änglavakt skulle jag sträcka mig till att säga.
    Själva vedpanna är nog rätt ny, men oljepanna där bakom är ju den gamla om man säger så.

    Vi flyttade ju in i mitten av september. Jag vet att vi fick en sådan där sotningslapp precis i början och att vi lämnade olåst för att vi inte var hemma. Jag tyckte mig då se att de varit där, men det vette tusan såhär i efterhand.

    Det står ju på lappen att man extradebiteras om de inte kunnat komma in, men det har vi inte fått någon räkning på, så jag har inte tänkt mer på det. Mycket korkat såhär i efterhand oatt inte ringa och begära en extra sotning eller att de kollar saken.

    Jag ska bestämma ny tid med honom i eftermiddag när han har tillgång till kalendern. Hoppas på imorgon.

  • passionsblomman

    Vaddå skötsel? Inte ett smack behöver du göra mer än att peta ner plantorna och lökarna. Jo, just när du planteratdin Kaprifol måste du vattna och fortsätta stötta med attning medan den tar sig några veckor, annars noll! Varför tror du jag gillar lökväxter för?

    "Titta mycket, lukta på ofta och sköta om väldigt pytteminst" gillar jag själv.

  • passionsblomman

    Ja visst var det! Fast han var jäkligt snabb på att dra härifrån första gången, så då fick ju Tant Passion ringa chefen och återkalla grabbhalvan.


    Telis skrev 2010-02-11 11:49:40 följande:
    PB, jösses vilken tur att den lilla pojkspolingen kom idag och att han visste vad han gjorde!
  • passionsblomman

    Jag kan meddela att det nu redan är varma element i hela huset till skillnad från innan utkrafsandet, då jag fasen eldade hela dagen innan det blev samma effekt!

    Nu börjar jag kunna tänka mig att elda med ved ett tag till och lägga pengarna på att renovera köket först och SEDAN byta till pellets...

  • passionsblomman

    Var är alla människor idag?
    Så här dags brukar jag börja läsa och dåbrukar minsann Nenne, Lappis AM och en massa fler redan ha skrivit. Ho-hooo?

    (inte för att på något sätt ignorera er andra som HAR skrivit idag alltså)

  • passionsblomman

    Ore TACK för de orden om mammor och frukostar. Jag har så skamsna känslor över att jag ligger kvar i sängen som en annan slöhög, att jag faktiskt inte vågat säga det högt till någon. Så när jag nu skrev det på nätet fick jag ju nästan ångest. "vad ska de nu tänka om mig alla de andra"

    Du ska absolut maila trädgårdsplaneraren om den där muren!

    Själv tänker jag tveklöst satsa på klätterrosor och annat spm kan slingra sig uppför gamla trädstammar och framtida plank och rosbågar. Man behöver ju inte göra mer än titta på dem sedan! Och så vill jag se till att det finns sådant som lyser upp varje årstid. Det ska bli skitspännande nu i vår att se vad som redan finns här. Jag har ju ingen aning!

    OOOOH liten pojke som sover på magen! *hela kroppen ropar till av underbara hårsnusande minnen*

  • passionsblomman

    Jamen eller HUR!!! Men den sätter man med fördel i skuggigare läge. Mina sväron har en-mot sin husvägg trots att det ärdåligt, som de haft där i över 30 år. Den har blivit värsta trödet. Jättefin!

    Murgröna är ju också fint.


    Parnassia skrev 2010-02-11 12:18:47 följande:
    Muggles - en annan favorit som gärna klättrar på berg och murar (och hus, men det ska man ju akta sig för, för husets skull) är klätterhortensia. Den blommar fint och har ett fint grönt bladverk tycker jag.Vinet är ju vackrast på hösten.
Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge