• muggles

    Vi fortsätter blanda och ge

    PB: vi kommer på samma kalas!

    Vet ni - idag är det dagen före fredag!!! *laddar skivan med fuldanser*

  • muggles

    Vänner: jag har nog samma inställning som du, att man inte behöver el ska ge upp hela sitt liv för att man fått barn. Vad är man då för en förebild för sina barn?! Men jag har också tur att ha en så bra och jämställd man som lagar mkt mat, städar, fixar, hämtar varannan gång på dagis, vabbar varannan gång (minst), låter mig gå ut på stan och träffa tjejkompisarna mm. Vi låter varandra komma iväg - han till sin squash med killkompisen och jag till mina tjejträffar tex. Då får man lite andrum och tycker att det är roligt att vara mamma.
    Jag tycker mig ana att Moa trotsar mer mot sin pappa än mot sin mamma just nu - undrar vad det beror på? Jag är ju generellt sett lite strängare än min man så jag vet inte om jag satt mig i respekt. Men å andra sidan borde hon kanske trotsa mer mot mig då?

  • muggles

    koko: förresten - läskigt med Connys hand. Aldrig roligt att behöva besöka akuten (varför händer alltid sådant på kvällen/helgen?). Tur det inte var värre!

  • muggles
    passionsblomman skrev 2010-02-11 12:50:05 följande:
    Parnassia, du måste gå in och göra ditt galleri synligt. Det gör du under "verktyg"
    Tänkte skriva samma sak men hann före. Här i Götet säger man så "vi kommer på samma kalas" om två personer säger samma sak exakt samtidigt
  • muggles

    Dagens göttebosska ord förresten: bôrdi

    Kan ni tolka det?!

  • muggles

    PB: jag sparade ner dina trädgårdstips i ett mejl att plocka fram när det blir dags. När på året bör man plantera en kaprifolbuske - våren?

  • muggles

    Snorkis: grattis till "puffarna"! Jag skulle säga att du kan åka med en 1,5-2 månaders men det beror ofta helt på inställning hos föräldrarna om man vill. Allt som man vill det kan man En fördel med att åka när de är så små är att de håller sig ganska orörliga och inte har en massa behov av att krypa/springa runt - det skulle varit betydligt mer jobbigt att åka med en 9-månaders (tror jag). Det som kan hända är att barnet blir lite mer "grinigt" för att det blir för mkt intryck (många nya människor mm) men det är ju ngt som går att hantera. Du kan tex använda en bärsjal för att "avskärma" barnet från för mkt intryck och för att det ska känna din doft och din värme som trygghet.

    Vickan och PB: tack för ännu mer info om kaprifol. Har sparat ner det i mejlen här på jobbet så att jag har den när jag behöver. Skitbra!

    Igår kom Lappis paket fram med progg - när jag berättade det för maken ("tänk vad man kan ha tråden till") så tog han sig för pannan och asgarvade. Ja, vad ska man säga... Det var ju ett erbjudande jag inte kunde motstå

  • muggles

    Snorkis: med "du" menade jag egentligen "ni" - pappan kan ju också ha bärsjalen och vara trygghet *feministen*

    och så är det ju FREEEEEEEEEEEEEDAAAAAAAAAAAAAAAAAG!

    *fulvickar*

  • muggles

    Snabb update innan jag ska in på möte:
    var hos farbror underlivsdoktorn nu. Han var en mycket sympatisk äldre herre. Lugn och lite sävlig. Han gjorde eg allt jag ville: frågade, lyssnade, undersökte med VUL. Vi såg äggstockar och livmoder som såg bra ut (det var 3 skikt där och det skulle det tydligen vara när det är ÄL), en äggblåsa är påväg och spricka så det är nog bara att göka på i helgen (det sa han inte - det var min tolkning ). Han frågade fö om jag använt ÄL-test (!) - jag trodde de inom vården var emot sådana.
    Han menade på att eftersom min cykel är ngt kort så tyder det på ägglossningsrubbningar, dvs att jag inte har ÄL varje cykel. Men så frågade jag att om jag får lh-stegring betyder det då att jag ändå kanske inte har ÄL varje månad? Men då sa han nej, om jag får lh-stegring så betyder det att jag har ÄL. Och eftersom jag får glad gubbe varje månad så vet jag inte riktigt hur jag i så fall skulle kunna ha rubbad ÄL. Det är väl som vanligt att de inte riktigt vet
    Han tyckte iaf att allt så normalt och fint ut, att jag blev gravid i juni var positivt och han tyckte vi skulle försöka till i augusti (då är det ett år efter MA). Händer inget och jag vill så ska jag ringa honom då och då får vi komma på riktig utredning och "då går det fort" som han sa. Då kan det bli ivf och grejer. Men det är jag inte säker på att jag vill gå igenom faktiskt.
    Men jag skulle gärna ha tagit emot ett recept på progg men det tog han inte upp. Jag får väl propsa på det i augusti istället då.
    På det hela taget känns det bra att allt är normalt igen efter MA, att ha fått en undersökning och lite lugnande ord (han verkade tycka att "du är ju iaf under 40" så såå farligt gammal var jag tydligen inte enl honom). Även om det inte gav några konkreta resultat...

    Nu möte!

    *fredagsnynnar*

  • muggles

    Jasså inget Troll ännu?!

    Imorgon åker jag till Tyskland på tjänsteresa, får kanske inte tillfälle att logga in så mkt här, vi får se.

    Jag hade permission idag och var och tränade och sedan på stan för att shoppa lite nya kläder. Nu har maken permission och är och squashar En sväng till Ikea låter väl alldeles förträffligt Telis!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge