• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    Porchez: Jag har beställt en del hos www.qpix.se - mest tackkort, men de har 13*18 i matt variant iaf...

  • Ore

    Ja, det verkar ju som att majsgröt kanske inte är det bästa ändå. (Även om dietisten som hade utbildning med oss i föräldragruppen om småbarnsmat sa att det var det absolut mildaste mot magen...)

    Satsar nog på havregröten ändå, och hoppas att det funkar bra för lillkillen. hade dock tänkt vänta tills han blir exakt fyra månader - så får han fira den dagen med litet gröt

    Angående att njuuuuta av graviditet och bebis, så är det ju ändå värt att påminna sig om det ibland. Det gick ju inte så bra för dig mugglan, med litet förlossningsdepression och krånglande amning, så jag förstår att det kändes jobbigt om någon sa att du skulle njuta samtidigt som allt bara kändes jobbigt.

    Men ändå så är det ju bra om man försöker att lyfta upp det positiva i allt som händer, så mycket som möjligt. Istället för att fokusera på allt som är jobbigt. För alldeles oavsett om man har en väldigt lättskött bebis, så finns det ju mycket som man kan uppleva som jobbigt...

    Mugglan: KRAM, det är inte lätt att stänga av negativa tankar när de börjat komma. Har tyvärr inga mirakulösa ord att säga, så jag kan bara hålla tummarna för att du faktiskt blir gravid igen snaaaart, det skulle ju definitivt jaga bort tankarna...

    Nenne: Vi flyttade också helgnöjet till veckodag igår Och det var banne mig på tiden, för det hann nog nästan gå två veckor mellan... Så lång tid att jag inte ens minns det iaf...

    Muffinstönt: Jobbigt med morgonpigga grävskopeförare...

    Ego: Ska snusa ännu mindre bebis idag Ska bara få ringt ett samtal till först, innan vi drar iväg. Måste dock hinna shoppa yttepyttekläder i present först, också...

  • Ore

    BS: Stackars lilla Astrid, hoppas att hon kryar på sig... *noterar att jag inte ska gräma mig över att snön håller oss inne*

    Har helt övergett tankarna på egen majsgröt till lillkillen nu, det verkar som att den köpta gröten faktiskt är mycket bättre ur näringssynpunkt... Och klarar andra bebisars magar av den, så gör nog min lillkille det också

    Laga mat i vattenkokare - que??? Allvarligt, en kastrull är myyyycket lättare att diska... Fast jag har hört det förr, snabbmakaroner i vattenkokaren och fiskpinnar i brödrosten

    Tinga: Får kolla om det funkar att springa med min vagn då, eller om man kan hitta en begagnad babyjogger eller så.

    Har snusat på yttepyttebebis idag, några dagar yngre än trollet. Åh vad miniliten, och nästan viktlös i jämförelse med lillkillen. Annars var de rätt så lika (kusiner)

  • Ore

    Parnassia: Japp, jag hade TENS-apparat. Ett tips: När det väl behövs, sätt plattorna på ryggen så att elektroderna är UPPÅT mot huvudet, inte ner mot fötterna...

    Cicci: Men vad trist att de missat skorpans uvi så länge! Och tråkigt med dödsfall också...

    Frullan: Tycker det låter som att du tänker helt rätt angående en 3:a så småningom, att du vet att du behöver kunna acceptera att det kanske blir en tredje kille om det ska bli något alls. (Utan att du ska behöva må lika dåligt som du gjort nu...)
    Jobbigt med RS, även om Roffe är tillräckligt stor för att inte bli superdålig av det...

    Vickan: Finns ingen mormor eller så som kan ta Trollet från en promenad eller så (förhoppningsvis har vagnen kommit då...), under tiden?

    Nenne: Grattis till buff!

    Frejis: Kul att du hann titta in, och att ni mår bra!

  • Ore

    Parnassia: Jag använde bara dem på ryggen, och de satt ca 2 centimeter ut från ryggraden, rakt "lodrätt", i svanken...

    Vickan: Hmm. Min lillkille har ju aldrig varit särskilt skrikig och gnällig av sig, så jag hade nog chansat på att åka om jag verkligen ville. Är du hemma missar du det ju garanterat. Åker du dit så finns ju risken att du måste gå ut med en skrikig bebis, men du kan ju också ha tur att han sover... Fast det är ju bra om du har en vagn han kan vara i, som i möjligaste mån skyddar honom från folk och deras baciller. Sedan är det väl också bäst att reservera sig för dagsform, åkväder och liknande... Man vet ju aldrig hur det funkar just den dagen.

  • Ore

    BS: Skönt att ni blivit utskrivna, men usch med allergisk reaktion av plastbandet... Nu tycker jag att ni har haft nog med elände, och att Astrid ska krya på sig och få chans att vara en nöjd och glad liten bebis som mest bara äter, sover och jollrar så att hennes mamma får litet välförtjänt lugn och ro

    Mugglan: Groumph-KRAM!!! Tråkigt att du mår så dåligt, men säger som övriga att du absolut INTE behöver hålla dig från tråden för den sakens skull!

    Frullan: Hoppas att Roffes RS också blir bättre snart... Tråkigt med dödsfall, även om det inte var helt oväntat.

    Vi har ett "väntande" dödsfall också, i makens släkt. Det har varit nära ögat två gånger (så att läkarna förberett de allra närmaste på att 'nu kan det ta slut, och så här kommer det gå till då') men personen i fråga har piggnat till. Men nu är det bestämt att händer det något mer så kommer de inte ens ta personen till sjukhus (pga stark sjukhusrädsla, plus att det ändå inte finns så mycket att göra...)

    Har ni förresten sett att det väntas plusgrader nästa vecka... FLERA dagar i sträck!!! Åtminstonde i "min" del av Sverige.

    Hoppas också att AM med familj har kommit hem från fjällen utan större problem i trafiken... Övernattar de på vägen hem också måntro? (För de skulle väl åka på torsdagen, eller minns jag helt galet?)

    och TACK till alla som kommit med gulliga kommentarer om bilderna på lillkillen och oss. Det värmer (Vi tycker ju förstås att han är världens sötaste, men inser att vi kan vara litet partiska )

    Om jag verkar uppåt idag så är det för att jag sovit som en gudinna!!! Lillkillen slog till med att sova 8 timmar i sträck! Och sammanhängande sömn är verkligen guld värt, man märker stor skillnad i pigghetsgrad helt klart... Är helt övertygad om att det är tack vare att jag faktiskt köpte en Näsfrida + deras koksaltsspray. Lillkillen gillade snorborttagning mycket bättre när saltet sprayades in i näsan, och det var mycket lättare med Näsfridan än med den andra sugsaken med gummiblåsa på som vi hade. Jag behövde inte hålla fast ett gallskrikande barn som försöker kasta sig åt sidan, snoret försvann och han sov utomordentligt bra.

    Så Näsfrida får fem tummar upp från mig, och rekommenderas starkt till alla småbarnsföräldrar med förkylda telningar...

  • Ore

    Snaily: Hoppas att de små äggblåsorna gör en stark slutspurt och blir till många fina små ägg!

    Muffinstönt: Vad märkligt att inte ge återkoppling på jobbdagarna, även om du inte sagt bestämt nej till att jobba lördagen, så borde de ju ha meddelat det bättre. Har du fast schema i övrigt, eller brukar det bli litet olika? Annars skulle man ju kunna se det som att du bytt en arbetsdag med kollegan som inte kunde, och därför har en dag tillgodo om du skulle vilja vara ledig.

    Snorkis: Härligt med vagnköp - vilken blev det? *nyfiken*

  • Ore

    Snorkis: Vintervädret och all snömodd till trots så har jag hittills inte behövt vända styret (har dock låst framhjulen några gånger), så jag tror inte jag skulle sakna det så jättemycket. Men jag har ju velat ha den funktionen, ifall om att tävlingsplatser på halvvåta leråkrar annars skulle stoppa vagnen Skulle dock aldrig vilja vara utan de svängbara framhjulen, min syster och hennes sambo har pga ekonomi valt att köpa en begagnad vagn med fyra fasta hjul, men de har dragit i min och ååhh:at om hur praktisk och svängbar den verkar vara.

    FruE: Jisses, vilken värphöna du verkar vara!

    Vickan, Lappis: Era recept låter riktigt mumsiga!

    Liten: Åhh, hoppas att Grynet kommer snart (skaka rumpa borde sätta fart på det hela!)

    Har inte heller några helgplaner, direkt. Kanske att jag och lillkillen kan komma iväg och kolla på kakel, för tolfte gången eller så (beslutsångest, jag??? )

  • Ore

    Snorkis: Känner igen det där med skärpet Och även mysbyxorna, även om jag faktiskt gjort en uppryckning till att försöka ha jeans på mig när jag går utanför dörren...

    Och nu försöker jag att kompensera för det mammatrötta och glåmiga ansiktet genom att klä mig hyfsat snyggt, gärna med litet klackar. Vet inte om det är inbillning, men jag känner mig snyggare med klackar!

    Min son är alldeles klarvaken - åtta timmars sömn i sträck blir mycket djupare även för honom, så det där med sovmorgon kan jag glömma. Jaja, hade ändå tänkt se vasaloppet Kanske skulle förbereda och se vilka kompisar som åker...

  • Ore

    September: GRATTIS! *håller tummarna stenhårt även fortsättningsvis*

    Aj, har inte bihåleinflammationen gått över än...

    Tinga och övriga med sjungande barn: Åååååhhh vad sött

    AM: Tycker också att du ska gå om du vill, värdinnan måste ju vara väl medveten om vad som varit, och kanske är det så att exfrun också vill stryka ett streck över dinsaker och ting?

    Vickan: Hoppas att du kommer bra överens med den tjejen. Annars får du hojta så kan jag kolla om en kompis till mig som bor i din håla och väntar sitt första barn i april vill ha en mammaledig kompis. När jag tänker på det så skulle ni nog kunna komma bra överens.... (finns en del gemensamma faktorer i alla fall)

    Migrän: Tycker jag blir bäst avhjälpt med Magnecyl koffein brustabletter... Men jag har heller inte värstingmigrän...

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge