• muggles

    Vi fortsätter blanda och ge

    Snorkfröken77 skrev 2010-02-26 08:31:36 följande:
    muggles- Vin på en torsdagkväll! Det lät avancerat men mysigt! Kom ni fram till något bra?
    Nja jag vet inte vad vi kom fram till (el så har jag glömt det HAHA). Men vi har det så himla bra, varför klaga över livet?!
  • muggles

    Telis: den historien känner jag också igen! Tungt med sömnen... Du får sova när du blir gammal... (så sa jag alltid när jag var ung och festade loss)

    Tinga: det är så fult av dem att komma med sådant här när du redan börjat på jobbet för då har du inte lika mkt att sätta emot. Men det var bra att du inte skrev på utan bråka på - det brukar löna sig.

    MrsB: kan inte din man lära dig lite om löneförhandling? Jag tänkte på det härom dagen att jag ska banne mig lära Moa löneförhandla. Hon ska få gå i hård skola och få förhandla om veckopeng och annat. Vi tjejer är ju annars inte upplärda på det där att kräva på samma sätt som killar. Det är en skillnad i attityd som avspeglar sig i lön tyvärr. Om företaget går dåligt och VD:n meddelar att det inte blir några direkt lönepåslag pga det så tänker många tjejer (inkl jag) "ja men det är ju klart om företaget går dåligt kan jag ju inte kräva mer i lön" medan killarna bara "skiter väl jag i, jag ska ha mer".

  • muggles

    Tinga: aha men då så!

    Liten: hoppas din man hinner bli frisk (han får väl skärpa sig?! )

    Ngn som vet ngt om Frullan, hur hon mår och så?

  • muggles

    Nenne: om du får så ont ska du nog överväga att sluta träna. Jag körde på trots ontet (för att jag är för dålig på att lyssna på min kropp) och det blev bara värre.

  • muggles

    Ore: det är säkert för att han krävde mer helt enkelt. Jag har varit dålig på att förhandla men har lärt mig mer för varje gång. En sak att komma ihåg är att 3 bra argument är bättre än 10 dåliga. Ibland räcker det med 1 argument... Det bästa argumentet för att få upp lönen är att ha fått ett annat erbjudande. Det använde jag när jag kom tillbaka från mammaledigheten (och man ska aldrig hota med det men det var sant för min del), då fick jag upp min lön 2000 fast jag ville haft 3000 kr. Men hade jag inte krävt 3000 så hade jag nog fått mindre än 2000 - och det är ju så killarna gör. De kan med liksom.

    Nenne: det är ju mkt svårare om man kommer in på proj.anställning - då har jag man ju inte samma chans att förhandla. För jäkligt att du sitter med lägre lön nu! Men man har väl alltid rätt till en lönerevision utanför den årliga förhandlingen?

  • muggles

    När man förhandlar med en manlig chef ska man ta i så man kräks - och lite till Och så får man inte le! Man ska ABSOLUT inte le och titta ner och bete sig allmänt kvinnligt osäkert. Man ska ha pokerfejs, se stenallvarlig ut och titta honom i ögonen (skitsvårt men går efter övning). Det ger mkt bättre resultat.

  • muggles

    Nenne: men kan du ändå inte begära en lönerevision med argument att du hamnat snett? Det är ju eg ännu viktigare nu innan mammaledigheten för risken är att du hamnar ännu mer efter då när du är borta. Aha, då förstår jag ang träningen. Men du, skit i konditionen - du är GRAVIIIIIIIIIIIID! Du kan träna resten av ditt liv sedan... (jag väger nästan samma som innan grav nu och är rätt nöjd med min kropp trots att jag snart fyller skräcködla)

  • muggles

    Ore: när du kommit fram till dina argument kan du slänga ut dem här så kan du få prova dem på oss! Då blir du riktigt förberedd. Fram för lika löner! *feministen har agiterat*

  • muggles

    Jag hade utvecklingssamtal igår och min chef vill att jag ska bli BDM (Business Development Manager) vilket är en sorts teknisk variant av KAM. Men han nämnde ingen lön... Men han kommer inte undan, jag funderar just nu på om det räcker med 2000 kr i påslag... Till saken hör att förra året godtog jag 800 kr vilket var delgivning och ingen förhandling iom att företaget gick dåligt. Men jag kan tänka mig att det säkert fanns ngn manlig kollega som inte godtog det utan lyckades tillskansa sig mer Så i år har jag ingen lust att stå tillbaka.

  • muggles

    "spread your legs for daddy..." HEHE

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge