Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Porchez, var inte rädd för begravningen. Det är en förmån att få ta farväl i en sådan högtid. Det är en jätteviktig del i sorgeprocessen. Det är inte farligt att bryta ihop och gråta sig sönder och samman. Och väldigt ofta är begravningar väldigt fina och blir starka minnen som man värderar högt-även om de inte hör till desprudlande. Också det smärtsamma i livet har sin skönhet och det ryms mycket kärlek och värme både i avskedet och i att dela det med andra människor.

    Dessutom så är du förmodligen mycket starkare och klarar mer än du tror.

    *stor kram*

  • passionsblomman

    Jag har inte ätit någonting alls faktiskt...

    ...när jag tänker efter.


    Lapinette skrev 2010-02-19 13:39:42 följande:
    passionblomman - om du inte har ätit lunch så är det nog dags!
  • passionsblomman

    Telis, snön har då iallafall rasat ner här! Jag har just skottat så jag blev helt darrig. Snövallen som plogbilen lämnade eftersig rätt in på vår infart var ingen lek kan jag säga. Det har VRÄKT ner, närmare 2 dec skulle jag tro. Man tror inte det är sant. Så här mycket snö har jag inte sett sedan jag var barn.

    Angående våren tror jag den kommer att bli sagolik just för att snön kommer att ge förutsättningar för en explosionsartad grönska och blomstring av sällan skådat slag. Växterna mår bara bra av att tinas fram lite sakteliga.

    Härligt att höra ifrån dig Vickan och kanon att Trollet börjar hajja de viktiga sambanden i tillvaron.

    Blivande fruL *vinkar och kramar om* Vecka 16! Då var det ingen tvekan om att man hade en liten varelse i magen...*minns*

  • passionsblomman

    BS, vi har en ganska bra bit i höjdskillnad ner till vattnet. Tomten är rätt platt, så det kommer nog inte rinna så mycket ner mot ån trots allt. Men det lär bli duktig fart på vattnet när isen går och allt smältvatten kommer. De som bott här länge säger att de aldrig sett vattnet stiga ända upp till kanten, men det är klart, man vet ju aldrig.

    Ån lär visst ha svämmat över en gång för typ nästan hundra år sedan, men det var visst vid själva huvudådran om jag afttat det rätt. Vi bor precis vid en liten "arm" som gör en böj ut från huvudfåran och sedan går ihop med den igen. "kvill" heter en sådan där arm visst här, så vi bor vid Kvillen enligt alla i byn.

    Lökarna har nog svårt att tränga ut gräset numera, fö r jag tror att dagens gräsfröblandningar blivit mer förädlade än de var förr med TÄTT som ledord. Och utöver det så tar det nog ganska många år innan de sprider sig någe värst mycket.
    Vår granne säger att vi har massor av scilla och vintergäck i vår gräsmatta. OOOH vad det ska bli spännade att se vad som göms i snö, när det väl blir tö!

  • passionsblomman

    Visst har ni väl förresten HÖRT att fåglarna faktiskt tutar och tjuter i buskarna fast det är snö va?

    Jag hör dem tom genom det stängda sovrumsfönstret. Talgoxarna och Koltrastarna är det som gastar att de t blir vår och att det är läge att göra barn...

  • passionsblomman

    Det gick alldeles strålande med skidutrustningen! Pjäxorna satt som ett smäck och han hade jättekul i skolan när de åkte. Fast han konstaterade att det var lite svårt "för det var ju ett tag sedan jag åkte, så jag hade nästan glömt hur man gör"

  • passionsblomman

    Hörni, ni som brukar göra pizza hemma, har ni något favoritknep med deg och tomatsås så det blir extra gott?

    Jag inser att jag inte gjort hemmagjord pizza sedan jag var i tonåren.

  • passionsblomman

    Sweet-gumman nu får du ta och krya på dig! Usch vad segt!

    Och ja, visst är det underbart att vara förälder. Fast att jag ibland tappar bort mitt tålamod å det grövsta, det kan ni ju fråga min son och smabo om ifall ni får tillfälle. De har nog en del att förtälja i saken. Jag har fått säga förlåt många många gånger det är ett som är säkert.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge