• Telis

    Vi fortsätter blanda och ge

    muggles skrev 2010-03-03 09:27:36 följande:
    Nenne: hoppas du inte blev sur på mig för att jag reagerade igår.Jag funderade jättemycket på väg hem varför jag reagerade som jag gjorde. Kommentaren var ju absolut inte ens riktad till mig så varför brydde jag mig över huvud taget? Jag kom fram till att den första bebistiden är lite av ett rött skynke el en öm tå för mig, precis som tex graviditeten är för Nenne och Telis (och kanske ngn mer). Iom att jag hade det rätt jobbigt så vill jag dels berätta den "andra sidan" (som Snorkis var tacksam för) så att inte alla tror att alla har det underbart lugnt och skönt första tiden med bebis. Och dels ville jag nog bara få ur mig lite frustration över att jag råkade ut för en jobbig bebisperiod och inte hade chansen att njuta, trots att bebisen var mkt efterlängtad.Ni har ju alla haft väldig sympati med Koko hur jobbigt hon haft det. Ingen skulle väl komma på att säga till henne att njuta? Och visst, nu är det skillnad på Kokos och Vickans bebisar (än så länge - vi får väl se hur Trollet blir när han vaknar till om några veckor) men ändå.Och poängen är att ingen kunde se på mig att jag hade lätt förlossningsdepression (jag visste det inte ens själv då - det har jag ju förstått först senare) så det var inte folk som var elaka, utan det är den allmänna synen på att bli mamma; att det är rosenrött, MYSIGT, lugnt och skönt. Man ammar litegrann, man sover när man kan, man luktar på bebis och behöver inte göra så mkt mer. Jag önskar av hela mitt hjärta att det hade varit så för mig men det var det inte. Och det är kanske därför jag blir lite frustrerad när folk säger att man ska njuta. Tja, jag är väl lite fucked up kanske....? Sweet: skönt att höra att ngn mer kände igen sig...
    muggles, menar du att vi inte hade sympati med dig när du mådde dåligt på samma sätt som vi har sympati med koko nu? Som jag minns det så var det uppenbart att du mådde dåligt i början med Moa och vad jag minns så hade alla sympati med det. Var det någon i tråden som sa att du skulle rycka upp dig och börja njuta?

    Varför skulle graviditeten vara ett rött skynke för mig? Jag mådde toppen nästan hela vägen även om det var lite jobbigt på slutet? Och varför skulle det vara mer okej att säga till nenne att "vänta du bara, den första tiden är hemsk", som om den är det för alla, än att säga till Vickan att inte glömma bort att ta vara på dom fina stunderna också? När allt verkar funka så bra med Trollet?

    Vad jag vet så är det väl nästan bara Cicci som tycker att det är rosenrött att ha nyfödda hela tiden medan dom allra flesta ligger någonstans i mitten, som Sweet och jag själv, och tycker att det är skitjobbigt ibland och skitmysigt ibland. Jag har väl knappast sagt att det är rosenrött och underbart jämt?!

    Nä, nu lämnar jag också det här.
  • Telis

    GRATTIS start september! Jag förstår verkligen att det känns oroligt men det har ju gått bra en gång så nu håller vi tummarna för att det går bra igen!

    Kraaaaamar och varma tankar till snaily! Det är banne mig ingenting i den där IVF-karusellen som är lätt eller enkelt.

    AM, tusen tack för den trevliga lunchen och presenterna! Jag hoppas att vi får komma tillbaka även om min son inte uppförde sig exemplariskt idag.

  • Telis

    Zozo!! Dra mig baklänges! Välkommen tillbaka! Hur är det med vår favorithäxa?

  • Telis

    Snorkis, jag tycker du ska säga till! Ingen arbetsgivare är värd att du eller barnet mår dåligt.

    Lappis, vi får väl se om han är en riktig kräkis eller inte. Igår bytte vi sort på ersättningen och han åt mer än han någonsin gjort förut så jag misstänkte att han skulle kräkas. Men han kräktes lite mer än jag räknat med.

    Ja, hur blir det med brunch, kunde folk på lördag? Kommer nenne?

  • Telis

    Ja, jag kommer med på brunch. Har kollat med maken och han följer med in till stan och kan komma och hämta Televinken när vi tröttnat på hans gastande. Närå, han är visserligen lite skrikig i perioder men dom brukar inte vara så länge, däremot är det skönt att inte ha honom ute bland folk alltför länge, med tanke på RS.

  • Telis

    Undrar om Frejis sett att det blir brunch? Jag drar iväg ett sms till henne. Har ni bestämt plats? Clarion vid Norra Bantorget, var det det som funkade eller inte funkade?

  • Telis

    Vi har tidningspapper i botten av liggdelen för att skydda mot kyla underifrån (så gör man när man inte är nån proffsvildmarksräv ) och sen en tunn madrass och åkpåse i fleece. Jag skulle absolut inte vilja vara utan åkpåsen eftersom det är så himla skönt att bara stoppa ner honom i vanliga kläder rakt ner. Är det riktigt kallt slänger jag på en jättefin ullfilt också som Världens Bästa Svärmor har stickat.

    snaily, hoppas, hoppas, hoppas att Falun vet vad dom gör!

    Stort lycka till imorgon EA!!

    Elverket är noterat. Våfflor!!

  • Telis

    Vickan, på Teutonia Fun kan man väl sätta på babyskyddet på chassit? Nu ska dom ju inte sitta i babyskyddet så länge men för en promenad går det ju.

  • Telis

    AM, har du en liten ikon nere i verktygsraden som säger Sv eller En eller liknande? Du kanske har råkat ändra från svenskt tangentbord till engelskt? Hittar du något med språk om du högerklickar på verktygsraden?

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge