• Telis

    Vi fortsätter blanda och ge

    Ore, hur gör ni med vattnet och pulvret? Är det BabySemp eller Nan ni kör med? Vi hade Nan förut men har bytt till BabySemp Lemolac, själva blandadet och skakandet gör mig inte så mycket men jag fattar inte hur man ska kunna värma vatten till 70 grader och sen kyla ner det till ättemperatur när man har en liten vrålskrikande bebis i famnen? Har dom där produktutvecklarna aldrig varit med om små hungriga barn förut? Det tar ju en eeeeeevighet att kyla ner vatten, Televinken vill inte vänta på nån mat. Han tar det som en personlig förolämpning att behöva vänta. Och vaddå 70 grader? Ska man så med en förbaskad termometer varenda gång eller?! Nej, tetrorna är ju mycket bättre, synd att inte Lemolac finns på tetra.

  • Telis

    Frejis, enligt lagen får dom inte säga upp mig under föräldraledigheten så jag kommer att vara anställd tills jag börjar jobba igen, då kommer jag att bli uppsagd. Dom andra kommer att bli uppsagda nu om någon månad. Det är dåligt med jobb i min bransch, fast det är ju ändå en klar fördel att bo i Stockholm och inte i ... Sveg.

  • Telis

    Jaa, grattis till Vänner här också!! Tycker synd om dig som fick en jobbig förlossning till och skitont efteråt men Lill-Prinsen verkar ju vara värd det.

    EA, jag vill inte vara klämkäckt positiv men jag har fått färgat vaggisklet utan att det var mensen. Dels så håller man ju på och stoppar upp saker och då är det lätt att man rispar till en slemhinna och dels så är slemhinnorna redan skörare av progesteronet. Jag väntar på den feta tanten innan jag ger upp hoppet! Kraaaaaaaam!!

    muggles, jag frågade min BVC-sköterska och hon sa att man ska göra som det står på paketet för att dom inte kan garantera att pulvret inte innehåller bakterier. Med Nan räckte det med 40-gradigt vatten men med Semper ska man blanda pulvret med kokande vatten (eller 70 grader om det redan är kokt en gång). Så när vi använde Nan kändes det lite lättare att "fuska" eftersom det iallafall inte dör några bakterier vid 40 grader men när Semper säger att det ska vara kokande vatten så känns det svårare. Fast vi fuskar ändå, vi kokar vatten i vattenkokaren, blandar i pulvret och kyler sen med kokt kallt vatten som vi har i en tillbringare i kylskåpet. Lite dåligt samvete får jag.

  • Telis

    muggles, usch vad jobbigt med BF-datumet! Kraaaaaaaaaaam!!

  • Telis

    september, det låter hemskt jobbigt att hela tiden behöva oroa sig men jag tror att det går bra den här gången! Ingen graviditet är den andra lik, så det så. Stora kramar till dig också!

  • Telis

    Snorkis, jag använde Laktulos nån vecka efter kejsarsnittet och det funkade bra för mildare besvär iallafall. Man tar en slurk varje morgon och det smakar som och är ungefär som sirap i konsistensen. Jag har hört att man kan få problem med gaser dock och det kan ju vara jobbigt.

    Vilken natt du verkar ha haft! Skönt att det funkade till slut!

  • Telis

    Åh, nu är det kanske ÄP för PB! Heja, heja! AM, du står väl stand by vid datorn så att du kan rapportera så fort du får sms?

  • Telis

    Vickan, jag hade också åkt men sett till att hålla folk på så långt avstånd som möjligt. Jag tror faktiskt att dom flesta småttingar som får RS-viruset får det av syskon och liknande, inte av folk som råkar passera på Ikea. Men som AM säger, man måste ju göra som det känns bäst för en själv.

  • Telis

    Ore, nej jag fattar inte det där med 70 grader, det dör ju inte bakterier då så jag vet inte vad det gör för nytta. Det står att man ska koka upp vattnet och sen kyla ner till ättemperatur, eller om man vill förbereda så kan man ha kokt vatten i kylskåpet som man värmer upp till 70 grader och sen kyler ner. Känns som en marginell förberedelse om man iallafall måste värma upp det till 70 grader...

  • Telis

    Vänners Lillprins finns nu i galleriet. Så liten! Så söt!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge