• Lapinette

    Vi fortsätter blanda och ge

    Ja, för det är inte skoj att må skit när man vill njuta. Mådde skrutt (tant + förkylning) när vi var ute och åt på Annandagen med svärmor. Inte alls någon hit!

  • Lapinette

    Parnassia ? men Lappis är ju ett nicknamn av mitt nicknamn så det kan ju stavas precis hur som helst.

    September ? använder Elisabeth Ardens eight hours cream till allt! Funkar alltid! Men har ett sår i handen (sen jag skulle öppna den där jäkla färgburken i förra veckan) och har fått Eucerin av maken att ta på. Känns redan (efter två påstrykningar) mycket bättre.

    Porchez ? nyttigt mellanmål. Säger som mugglan undvik socker och kolhydrater. Därför går tyvärr frukt bort som mellanmål (jag åt jämnt banan förut). För mig blir det ofta en yoghurt men ägg är ju betydligt bättre. Sen till middagen tar du bort de stora pastaportionerna, riset och potatisen. Ta lite men inte så mycket som du gjort tidigare eller uteslut emellanåt helt. Ät en köttbit med sallad till som de gör i södra Europa. Har liksom dig aldrig behövt tänka på vikten tidigare utan alltid ätit precis vad jag velat men så är det tyvärr inte längre .

    Liten ? i prosa och i Le Monde!

    mugglan - gör inget, jag är van (vid tant)! Håller nu tummarna för dig.

  • Lapinette

    snaily - jag är inte fransyska så jag skriver precis som jag vill ... till makens förskräckelse för jag skriver som det låter och låter alla ord vara feminina .

  • Lapinette

    snaily - ni kan inte ha handskar på er när ni jobbar? Precis som läkarna har.

  • Lapinette

    MSW - det trista med tant är jag mår så jäkla dåligt varje gång och det känns så jääääkla onödigt eftersom den ändå inte fyller någon nytta. Om jag visste med säkerhet att jag inte kan bli gravid så skulle äta piller igen eller ta bort skiten.

  • Lapinette

    På tal om hud och eget fettlager. Ingen som såg programmet kl 22.00 tror det var på Kanal5 igår?

  • Lapinette

    Brittisk dokumentär från 2008. Här möter vi två systerpar som båda lider av Harlequin Ichthyosis, en ovanlig genetisk hudsjukdom som kan döda dem. Tills alldeles nyligen var den enda kopplingen mellan Bowen-systrarna och Betts-systrarna deras erfarenhet av Harlequin Ichthyosis. Men bevis har hittats som visar att deras familjer kan ha gemensamma förfäder och det ger hopp inför framtiden. Sjukdomen Harlequin Ichthyosis medför att kroppen är helt täckt av ett tjockt hudlager fullt med sprickor där det lätt uppstår infektioner, och den är oftast plågsam. Normalt blir både kroppen och ansiktet helt deformerade.

  • Lapinette

    snaily - de såg superäckliga ut när de föddes. Jag menar verkligen äckliga utan ögon, som utomjordingar. Jag hade fått slag om jag hade fått ett sådant barn. De måste smörjas in med massor av fett hela tiden och skrubbas i badkaret flera gånger om dagen för att få av gammal hud.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge