Inlägg från: nennesjuttioåtta |Visa alla inlägg
  • nennesjuttioåtta

    Vi fortsätter blanda och ge

    lappis
    naaaaaaaaw!!!

    Det enda i skidväg jag lärde P var att man inte måste åka upp-ned-upp-ned så många gånger man hinner innan liftarna stänger utan man måste fika. 3 åk ? fika ? 5 åk ? lunch ? ev något åk till innan hemfärd. Det tog några år att lära honom det. Fast till mitt försvar ska jag säga att vi hade gratis liftkort i många år i Sälen så jag behövde aldrig tänka på att man "skulle tjäna in" kostnaden för liftkortet. Nu känns det mer motiverat att åka tills låren blöder och man har åkt alla nummer på släpliften innan man åker hem.

    Fast nä. hhahahah!

  • nennesjuttioåtta

    lappis
    nä, vi har inte varit där tidigare. En gång var vi dock på väg, av en ren olyckshändelse. Jag körde på väg hem från Norge och låg länge bakom en husvagn och det gick inte att köra om. utanför Dorotea svängde husvagnen äntligen av och jag fortsatte rakt fram. Efter en stund stod det "Borgafjäll XX" på en skylt och vi insåg att jag skulle svängt efter husvagnen... Men en kompis som P pluggade med lovorade stället så vi har velat åka dit i säkert 10 år men tyckt det varit för långt. Nu fick P ett presentkort i julklapp så vi inte kunde banga.

  • nennesjuttioåtta

    Ore
    stackars killen! Och dig!

    Snaily
    aaah spa! Låter fantastiskt!

    Här stängde de snötippen ett tag för den var full och de han inte.. ja vad de nu gör som jobbar på snötippen, platta till?!?! .. men det går flera hundra lastbilar om dagen med snö från stans alla plogvallar så det är inte så konstigt.

  • nennesjuttioåtta

    Lappis
    nu är det ju inte permafrost i hela norrland så värme kan ni ju få där med, men förstår att det tar på semesterdagarna och det är ju ingen värmegaranti även om ni får se solen mer än de flesta.

  • nennesjuttioåtta

    jag minns när vi var i Livigno, jädrar i havet vad slut jag var! Långa backar, höghöjd och en man som inte ville stanna för att vila.

  • nennesjuttioåtta

    BS
    usch, frozen shoulder ahr jag aldrig ört talas om, vad jobbigt!

    Just det AM, badet i hundfjället har en utomhusbassäng som man kan simma ut i, förutom den där virveln som BS pratade om. Sen finns ju nya Experium i Lindvallen men det är rätt dyrt inträde på det men de har allt möjligt. www.skistar.com/experium/ På snöcentret i Lindvallen kan man annars hyra privata bubbelpooler för 10-12 personer. Det brukar vi göra istället när vi är där hela min familj med syskonbarn och hela köret. Barnen tycker det är minst lika roligt, tror jag.

    Ore
    Oj, låter läskigt om du bara kör störtlopp hela tiden, hahahah!

    men man måste gå upp tidigt för att få de bästa åken, innan det blir för uppkört, även om det tar emot. Sen när det ändå är puckelpist överallt så kan man luta sig tillbaka på toppstugan och kolla på alla som vägrar ge upp.

    Snaily
    hoppas du är nedreglerad, tror du att det beror på överstimuleringen att äggisarna inte hunnit ikapp?

  • nennesjuttioåtta

    Ore
    mina syskonbarn har åkt från de var 3-4 år i minsta barnbacken. Äldre är nog egentligen att föredra, de är så mjuka i skelettet så de kan få ganska jobbiga benbrott om det händer något (har jag hört) eftersom benen vrids av istället för bryts. Sorry for details... När de fyllt 5 har de fått gå i skidskola.

  • nennesjuttioåtta

    AM
    Just det, Hektor gillar ju bad!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge