• viktualia

    Vi fortsätter blanda och ge

    Igår kväll tog jag ett rejält grepp om deklarationsprojektet.. pustar.. väntar på svar på en fråga till Skatteverket innan projektet kan slutföras..

    Glömde att beklaga mig igår.. nu har jag fått besked om när föräldrargruppen drar igång... och det blir först i slutet av maj och då bara en träff före sommaruppehållet.. BU för den här hålan!!!!!!!!! Så just nu grubblar jag över om jag ids göra något åt detta, typ efterlysa andra föräldrarlediga på FL eller något annat handlingskraftigt.. hmmmm

  • viktualia
    Oupsie skrev 2010-04-13 10:37:30 följande:
    *Vickan, ja, ta initiativ och visa dig handlingskraftig
    slögöken i mig ids inte riktigt.. men å andra sidan är vi människor oftast vår egen lyckas smed.. så.. hm.. grubbel grubbel..
  • viktualia

    Oupsie - usch... det där känner jag igen... att inte vilja träffa folk när man själv är arbetslös. Det var i och för sig rätt många år sedan jag var arbetslös, men jag minns känslan... Och pinsamt nog är vi rätt bra på att prata jobb, barn och hus på partaj.. dvs.. de som inte är med i någon av de svängarna hamnar utanför..

    Jag tycker dock att sådant brukar dämpas om man gör något tillsammans - paddlar, sportar, cyklar, vandrar - aktiverar sig.. och även sådana dagar kan ju avslutas med skumpa och god mat...

  • viktualia

    Oupsie - och trots att jag numera uppfyller alla kriterier för "lyckade människor" så blir jag så ARG över detta, Jag fortsätter att hålla kontakten med vännerna som av olika skäl inte har prickat av hela listan. Tyvärr lyckas det inte alltid.. på min födelsedagsfest förra veckan råkade det bli så att de fyra vännerna som kom var tre småbarnsföräldrar etc etc och en singel, barnlös, över 40 osv. Blev obalans och svårt att låta bli att prata blöjor.. två av de som kom har också fått barn under det senaste halvåret. Brukar kännas KLART bättre när mixen av folk blir lite jämnare... men de övriga kompisarna utan familj råkade vara bortresta under påsken... *lider med kompisen som kom*

  • viktualia
    Lapinette skrev 2010-04-13 11:12:32 följande:
    Vickan - ja, det blir lite trist (som ofrivilligt barnlös) när man är med ett gäng mammor som pratar blöjor och kräkningar.
    Japp, extremt trist.. ...tyckte även jag när jag var frivilligt barnlös... *gäsp*...

    Känsligt är det också på en massa olika sätt.. svårt..
  • viktualia

    Parnassia - förlossningsberättelse a la uppsats är bara roligt... ointresserade kan ju alltid scrolla!!

    Och ont.. gör det ont när hon äter? Och/eller är det eftervärkar som spökar? Oavsett vilket - hoppas det ger sig snabbt!

    Själv har jag inte kommit över att en gammal bekant gett sitt barn namnet Cliff Hugo.. maj goooodnääääs... och jag tolkar stället som avslöjat detta som att det är tilltalsnamnen..

  • viktualia

    Parnassia - just ja... 5 minuters lyssna till livet - sådana pauser skulle man behöva ibland! Och då fattar jag vad det är som gör ont, har nog samma problem med Trollet. Min lösning är att ta bort honom om taget blir FÖR fel.. markerar liksom att det inte är okej..

    AM - aha, men svaret på antalet zoner fick man väl i resesökningen ?!?!

    Ego - långpromenad i solen!! ibland är det najs att vara ledig!

  • viktualia

    Snaily - det låter som halsbrännan jag hade under grav.. lite losec mups så känns det bättre..

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge