• muggles

    Vi fortsätter blanda och ge

    PB: tror att man eg inte får salta här i Götet (miljöskäl el nåt). Men jag har faktiskt funderat på att ta koksalt Jag får väl åka till Hornbach och köpa en hink grus...

  • muggles

    PB: men du vet - de tycker oftast ändå att man ska ha tålamod och låta naturen ha sin gång. Jag hoppas att han är vettig och att man åtminstone kan ha ett samtal kring de här frågorna och vad han tycker man kan göra, hoppas också på en undersökning så långt det nu går att se ngt. (Blodprov? Kan man mäta prog-halten?)

  • muggles

    Koko: tack för kramen! Jag tänkte förut när jag läste ditt förra inlägg att "JA, massor av mat på dagen är bra för nattsömnen" men så glömde jag skriva det. JAg tror du är på rätt väg där! När det gäller kväljningar så hade Moa dem också (fast inte så illa att hon faktiskt kräktes, mer att man tyckte synd om henne). Det kanske är så att olika barn har olika stor passage? Och att vissa barn behöver växa lite mer innan de kan svälja bitar? För Moa gick det iaf över i 8-9 mån ålder.

  • muggles

    Vickan: wow - sprickfärdig eller?! Men du ser inte ut att ha gått upp mer än just magen - du ser fortf smal ut i ansiktet. Det måste du vara rätt nöjd med el?

  • muggles
    BrudSommar2006 skrev 2010-02-01 15:25:01 följande:
    Telis, vad bra med viktuppgång! Här är vi ju uppe i 4,2 kg redan, ska bli kul att se hur det går för dem framöver, de ligger ju så lika, Astrid och Televinken. Har ni bestämt er för AMs storsons namn nu förresten?
    Kolla FB!
  • muggles
    Telis skrev 2010-02-02 12:10:45 följande:
    På tal om föräldrapenningen, HUR tänker dom egentligen när man ska ansöka om föräldrapenning senast samma dag som man vill ta ut den? Ska pappan hasta ut från förlossningsrummet mitt under förlossningen för att leta upp någon sunkdator på sjukhuset eller? Fast där har man ju inget bank-ID så tanken är kanske att han ska åka HEM för att skicka in ansökan?!Och på tal om bank-ID - vilken j*vla sk*t alltså. Jag har försökt att installera det på min dator i en vecka nu och DET GÅR INTE. Har varit i kontakt med Telia, som utfärdar dom, hur många gånger som helst och får bara idiotsvar tillbaka. Gah.
    Pappan kan bara skicka ett sms
  • muggles

    Telis: din anmälan om f-ledigt gjorde du när du skickade in moderskapsintyget från din BM. Sedan begär du bara pengar och det måste du själv begära för F-kassan vet ju inte i vilken omfattning du vill ta ut dem. Pappan anmäler sina 10 dgr antingen via sms, internet el telefon/blankett. När det gäller VAB måste man anmäla VAB samma dag som barnet blir sjukt och när det är friskt igen kan man begära pengar för då vet man hur många dagar det blev frågan om. Så anmälan är typ "snart vill jag ha pengar från er bara så ni vet era fuckers" och begäran är "show me the money!" Gör man allt på nätet är det fruktansvärt smidigt! Man kan labba med olika antal dagar i veckan och se vad det blir för ersättning på månadsbasis - jag tycker de har gjort det skitbra.

  • muggles

    EA: är nya huset i samma "by"?

    Nenne: du kommer att få moderskapsintyg från din BM och då skickar du in det till F-kassan - det kommer att vara i god tid. Så slappna du av...

  • muggles

    PB: bra jobbat med CV:t!

    Kan ngn tala om för mig varför det måste snöa så mkt just den veckan när maken är bortrest?! Igår kväll skottade jag uppfarten, grusade, och imorse hade det kommit ett nytt lager.
    Dessutom hade jag glömt bildörren öppen under natten(!).

    Sedan glömde jag overallen hemma fast den skulle med till dagis. De extra braiga vantarna till Moa som jag hade i handväskan och skulle lämna på dagis, glömde jag just i... handväskan.

    Men jag kom till jobbet utan att krocka iaf trots att det var hur halt som helst... alltid ngt.

  • muggles

    Hinner inte läsa ikapp! Hur gick det för dig igår Lappis?

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge