• Daa

    I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan










  • Daa

    Blommis, skönt att du mår bättre.
    Ja, ta med varm choklad och ha på något varmt om ändan. Och fötterna. Och huvudet. Och händerna.


    Är det någon cup som ska spelas?

  • Daa

    Jag började sy på min klänning, men det blev knas med infodringarna i ärmhålen, så då blev jag less och hamnade här istället. Måste fundera ut något bra sätt att rädda situationen.

  • Daa

     


    Fru sy skrev 2010-05-07 19:40:41 följande:
      Vad blev det för knas då? Jag kanske kan hjälpa dig...Nu skall vi ner och ge fåren mat eller jag skall kela med lammen medan mannen ger dem mat

    Snällt.
    Jag ska försöka förklara:


    I klänningsmönstret ingår att man ska ha foder, men eftersom jag syr i så pass grovt tyg har jag (på inrådan av min textillärarkompis) struntat i det. Det betyder att jag måste komma på en egen lösning till ärmarna. Aha, tänkte jag då, jag använder lösningen de hade i mitt andra mönster: Man lägger en remsa dubbel och syr fast den räta mot räta, viker in och kantstickar fast den.
    Gjorde så och så klippte jag ner sömsmånen till ca ½ cm och skulle precis till att börja jacka när jag insåg att det här tyget är för grovt. Det blir hur bylsigt som helst. Inte snyggt.
    Jag tror att jag borde ha lagt en enkel remsa och sicksackat den . Möjligen gjort ett mellanlägg också.
    Så nu funderar jag över hur jag ska göra: sprätta bort remsan och sedan sy fast en enkel remsa trots att jag bara har ca ½ cm sömsmån (det kanske egentligen inte är något problem?), eller om jag ska klippa ner den tre lager tjocka sömsmånen i etapper, så att åtminstone det ena av lagren är i det närmaste obefintlig.
    Jag har bara gjort det ena ärmhålet än.

  • Daa

     Du låter rutinerad som fotbollsmamma.

    Jag gillar min nya hobby. Har upptäckt att jag inte funderar alls över hur det står till med kroppsliga saker och ting när jag är upptagen med att tråckla, nåla och sy.


    passionsblomman skrev 2010-05-07 20:14:12 följande:
      Jag ska ha helly hansen-understället, ullsockar, gummistövlar och min vind- och vattentäta oljerock, handskar, halsduk och min hatt-också mycket regntålig. Och jag tänker verkligen inte sätta mig, utan hoppa omkring och hejja som jag brukar. Det är bara en match tack och lov.Sy. Om det kan jag intet så jag håller klaffen och önskar lycka till...
  • Daa

    Fru Sy: åh, vad bra. Tack för tipset.
    Då borde man väl få en fin remsa om man gör en mall från mönstret?

  • Daa

    Ja! (Inte för att jag hunnit med allt det där än, men en bit på vägen har jag kommit. )

    Idag tvärprovade jag det jag fått ihop hittills (förutom ärmhål och halsringning är baksöm och dragkedja ogjort) och insåg att jag måste skynda mig att göra klänningen klar. Om inte Det Hemska händer kommer den snart att vara alldeles för trång över bysten.


    Fru sy skrev 2010-05-07 20:29:26 följande:
    Tiden går verkligen fort när man sitter vid symaskinen, sen får man njuta flera gånger när man håller på med tyg. Först när man köper det, sedan när man tittar och klappar på det, när man syr i det, när det blir färdigt och man blir nöjd och sen såklart när man använder sitt färdiga plagg

     

  • Daa

    Åååh, vad jag önskar att det är sant. Men jag vågar inte hoppas.
    Det bästa jag kan åstadkomma är att inte vara orolig och rädd. Och det lyckas jag med ganska ofta.

    "Ganska ofta". Det var ju i tisdags vi fick plusset. *fnyser åt mig själv* Måste nog ta på mig en hel massa projekt, annars blir det lååååånga veckor.


    passionsblomman skrev 2010-05-07 20:36:06 följande:
    Det Hemska händer inte. Det har jag bestämt. Därmed punkt.

     

Svar på tråden I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan