• Moirie

    Mina väninnor planerar möhippa - de vet inte om att jag är gravid!

    Grattis!

    Tycker idén med speciella flaskor till dig låter bra, med snygga personliga etiketter som döljer vilken % alkohol de innehåller. Jag skulle nog gå på penicillintricket fast jag brukar tro på vad mina vänner säger . Andra varianter jag hört är att säga att man "detoxar" inför bröllopet och har en vit månad eller att man förbereder kroppen inför att försöka bli gravid och därför vill avhålla sig från alkohol.

  • Moirie

    Med all respekt... (sidospår, ursäkta TS) det verkar finnas ungefär lika många goda råd om vad man ska och inte ska göra som det finns barnmorskor. Ibland blir det stora rubriker om att risken ökar för det ena eller andra men sällan rapporteras det hur stor risken är i praktiken. Att tex säga att risken för missfall fördubblas om man gör si eller så kanske inte gör att det är värt att ändra sin livstil om risken ändrades från 0,00001 till 0,00002. Det gäller att vara en kritisk läsare:)

  • Moirie
    miaik skrev 2010-03-10 14:51:16 följande:
    superstarfia:Om det är så att forskningen/barnmorskor säger olika så är det väl bäst att ta det säkra före det osäkra och inte utsätta sig för onödiga risker?
    Om man ska undvika allt som kan tänkas leda till något hemskt så finns det inte mycket kvar man vågar göra. Ang att höja kroppstemperaturen Torsdag så verkar det enligt dina källor vara en vedertagen uppfattning och jag tror säkert man har hittat det i någon vetenskaplig studie men ingenstans kunde jag hitta hur stor risken var att varmbadande blivande mamman eller fostret skulle fara illa, vilket är något i alla fall jag skulle vilja veta innan jag beslutade mig för att inte bada, basta eller träna. Är det en kvinna av 10, 100, 10000 eller 10 miljoner som råkar illa ut? Är det farligt med ett enda bad eller måste det vara regelbundet badande? Är risken lika stor för alla kvinnor eller främst en viss grupp?

    Jag förstår att det är bra att bli informerad om sådana här saker och det är ju barnmorskornas jobb att informera men i slutändan är det ju upp till varje blivande mamma att ta ställning till om risken är så stor att det är värt att leva annorlunda under graviditeten. Min käpphäst är att det verkar vara så många så blir onödigt uppskrämda om de råkat få i sig lite opastöriserad ost eller vad det nu är. Den där osten kanske var ganska harmlös i jämförelse med hur rädd och orolig mamman blev efteråt och vilka processer som drogs igång i kroppen av att må psykiskt dåligt. Nu ska jag sluta kapa tråden. Kram på er allihop
Svar på tråden Mina väninnor planerar möhippa - de vet inte om att jag är gravid!