Inlägg från: Oktoberbrud2010 |Visa alla inlägg
  • Oktoberbrud2010

    Om barn på bröllop

    Nu har vi ett bröllop som är uppdelat i 2 delar, den första delen är själva vigseln, och sedan en sopplunch och kaffe med tårta. På den delen är det fritt fram för våra vänner att ta med sina barn. Hela tillställningen är dessutom alkoholfri.

    Men sen tänkte vi ha en helt vanlig fest hemma hos oss på kvällen, och då kommer vi begära att de av våra vänner som har barn (en minoritet) lämnar dem hemma. I det här fallet så struntar vi i vad våra vänner tycker eller vad de anser är ok för just sina barn. På en fest vi anordnar där det serveras alkohol vill vi personligen inte ha med barn. Hade vi haft egna barn så hade vi lämnat dem hos en barnvakt. Vi har båda jobbiga minnen från barndomen där personer vi känt/varit närstående har druckit alkohol, inte så mycket att de varit dräggfulla, men ändå påverkade. Vi vill inte utsätta barn för det, oavsett vad deras föräldrar själva tycker!

    Dessutom vet jag precis hur det är när vi besöker våra kompisar som har 3 ljuvliga barn, den äldste fyllde precis 6 år. Det är jättekul att träffa hela familjen, men vill jag få prata med min väninna så fungerar det bäst om vi träffas utan barn. För annars blir vi ju konstant avbrutna av att något av hennes barn vill henne något. Plus att hon hela tiden måste ha minst halva sin uppmärksamhet riktad mot barnen så att de inte gör nåt de inte borde...

    Men det är vår lösning och det kommer fungera för oss och våra vänner. Sen är det fritt fram för våra vänner att välja att avstå från festen på kvällen om de känner att deras barn är för små för barnvakt. Likväl som det är ok om det är några som inte vill gå på vigseln men gärna kommer på festen...

    Sen tycker jag personligen att det alltid är upp till den som bjuder in till fest att välja vilka man vill bjuda och vilket stuk man vill ha på festen. Oc jag tycker det är ok, oavsett vad man har för motiv bakom. Tycker dock det är lite trist med folk som ifrågasätter vad andra väljer att göra, och anklagar dem för att ha andra dolda motiv... Så länge besluten man fattar inte skadar någon annan, så tycker jag det är så mycket roligare när folk väljer att göra på sitt sätt så att inte alla gör likadant...

  • Oktoberbrud2010

    Jag tror du kan ha delvis rätt Moirie, intoleransen har ökat, säkert av anledninger du skrivit.

    Men tyvärr tror jag också att det delvis beror på att ungar är mer högljudda och bråkiga idag än förr, på grund av att deras föräldrar är så konflikträdda att de låter barnen härja fritt.

    Själv blir jag sällan irriterad på barnen, utan på de vuxna som låter dem hållas trots att de stör andra. Jag har sett barn ha sönder växter i vårdcentralens väntrum medan deras mamma ointresserat tittat på utan att ens milt be dem att sluta.

    Jag personligen är oerhört trött på slappa föräldrar... barnen kan jag dock inte bli sur på. Det är inte deras fel att de har föräldrar eller andra vuxna som inte vågar sätta gränser!

  • Oktoberbrud2010

    Fast det där med att om jag bestämmer mig för att jag inte vill servera rikliga mängder alkohol i småbarns närhet så ser inte jag det som att jag undervärderar barnens föräldrars förmåga att avgöra vad som är rätt och fel för deras barn. Vill de dra med sina barn på fester med mycket alkohol så är det naturligtvis upp till dem, det säger jag ingenting om. Men jag tycker mig faktiskt ha rätt att bestämma att den festen blir inte i MITT hem.

    Det är precis samma sak som att jag anser att jag har rätt att sätta upp regler för vad som är ok och inte att andras barn gör hemma hos mig. Även om mina kompisars barn får hoppa i soffan hemma hos sig, så får de inte göra det i min soffa. Detta gäller som jag ser det dock bara när mina regler är strängare än föräldrarnas.

    Hemma hos oss är det jag och min sambo som bestämmer vad som ska gälla. Självklart respekterar vi och följer de regler som andra bestämmer ska gälla hemma hos dem.

  • Oktoberbrud2010
    Heloise skrev 2010-03-14 12:51:42 följande:
    Att säga att man inte vill ha barn på ett bröllop för att det kommer att serveras alkohol, tycker jag känns som att säga att vi litar inte på att föräldrana till barnen kan avgöra vad som är bra för deras barn eller inte.Det är min åsikt, och jag står för den. Ni får gärna säga det till era gäster, personligen skulle jag aldrig göra det.
    Du har naturligtvis all rätt i världen att både känna och tycka så. Jag håller inte med dig, men det är ju min rätt...

    Som sagt jag dömer inte dem jag känner som tar med sina barn på tillställningar med alkohol, det är upp till dem. Men jag känner mig personligen inte bekväm med att bjuda barn till den typ av fest som jag vet att det kommer bli hemma hos oss. Och jag har inte haft något som helst problem med att säga det till de familjer som det här berör i vårt fall. Och ingen av dem har tagit det på fel sätt...
Svar på tråden Om barn på bröllop