• Moirie

    Om barn på bröllop

    Klart att brudparet får bestämma vilka de vill ska komma på bröllopet. Som gäst med barn får man ta ställning till om man vill eller kan fixa barnvakt. Jag kan förstå varför man vill ha barnfritt för även jag har varit på bröllop där barn verkligen stört men på tex vårt eget bröllop funkade det bra med barn.

    Vad jag kan fundera kring i detta är inte varför man vill ha barnfritt utan varför vi tycks ha blivit så ålderssegregerade numera. Det verkar som det finns lägre tolerans för barn i alla möjliga sammanhang. Att inte barn alltid är välkomna på fester som vuxna ordnar kan ju vara en sak och det kan finnas många goda skäl till att låta barnen stanna hemma, men jag hör mycket gnäll om högljudda barn på bussar, på café osv i alla möjliga sammanhang. Det är som om vi har skapat en vuxenö där bara vuxna inom viss ålder ska ta plats. Barn och gamlingar förvaras helst på annan ort, inte synas eller höras. Alla olika åldrar är ju en del av att vara människa. Kanske beror den här intoleransen för barn på att vi väntar längre med att skaffa barn och tänker att barnfritt är normen?

  • Moirie

    "Familj är inom sociologin en grupp av individer som förenas genom släktskap. Detta släktskap är ärftligt, men kan även utsträckas till att omfatta juridiska förhållanden, som till exempel giftermål, partnerskap eller adoption."

  • Moirie
    Rufsas skrev 2010-03-22 20:33:04 följande:
    Vad en uppslagsbok säger och vad man menar dagligdags måste ju ändå vara en väsentlig skillnad. Eller?
    Jag har svårt att förstå vad din poäng är?
    Att folk ser olika på vad en familj är i forumet är tydligt. Min poäng med att skriva ned definitionen var att den är bred: en familj kan vara makar, partners etc men inte nödvändigtvis barn för att det ska vara en familj.
Svar på tråden Om barn på bröllop