• Duchess

    Om barn på bröllop

    Ett av skälen är ekonomi och platsbrist.

    Låt oss säga att du har en lokal som rymmer 50 personer. Kuvertkostnaden ligger på 500 kr (då har jag räknat lågt). Ska du då välja att bjuda 35 vuxna och 15 barn, eller 50 vuxna?

    För oss var det ett enkelt val.

  • Duchess

    Klokt sagt! Det är föräldrarna som är problemet - inte barnen. Fri uppfostran (eller rättare sagt ingen uppfostran alls) tror jag är illa både för barnet och omgivningen.

    När det gäller barn på caféer och restauranger tycker jag att allt beror på sammanhanget. Äter jag på McDonalds så får jag såklart räkna med att det finns massor av barn där som både springer och stojjar. Det tycker jag också att barn kan få göra på McDonalds. Om jag däremot bokar bord på en jättefin restaurang för 1000 kr/kuvertet för att fira min bröllopsdag, då vill jag faktiskt inte ha barn som skriker och springer runt i lokalen. Var sak har sin tid och plats, helt enkelt.


    Oktoberbrud2010 skrev 2010-03-09 09:09:17 följande:
    Jag tror du kan ha delvis rätt Moirie, intoleransen har ökat, säkert av anledninger du skrivit. Men tyvärr tror jag också att det delvis beror på att ungar är mer högljudda och bråkiga idag än förr, på grund av att deras föräldrar är så konflikträdda att de låter barnen härja fritt. Själv blir jag sällan irriterad på barnen, utan på de vuxna som låter dem hållas trots att de stör andra. Jag har sett barn ha sönder växter i vårdcentralens väntrum medan deras mamma ointresserat tittat på utan att ens milt be dem att sluta. Jag personligen är oerhört trött på slappa föräldrar... barnen kan jag dock inte bli sur på. Det är inte deras fel att de har föräldrar eller andra vuxna som inte vågar sätta gränser!
Svar på tråden Om barn på bröllop