• uppochhoppa

    Om barn på bröllop

    skäl till varför vi vill ha barnfritt:

    Barn kan inte sitta stilla under långa middagar, eller sova sig igenom en hel dag. Förr eller senare kommer de vilja röra på sig alternativt skrika.

    Då stör de.

    Min sambo hade oturen att hamna bredvid barn på båda bröllopen vi var på i somras vilket resulterade i att han inte kunde hänga med i de tal som hölls till brudparets ära - eftersom barnen pratade, slamrade och skrek. Som brud vill jag inte att slammer och skrik ska förstöra mina vänners och familjs tal. Jag vill slippa oroa mig för att mina vänner och gäster ska behöva försvinna från festen för att ett barn blir ledset/upprört/dåligt/hungrigt. Helt ego, men lägger jag 100 000 på ett dygn av mitt liv tar jag mig rätten att bestämma att det blir barnfritt.

    Vågar till och med erkänna att jag har problem med den där regeln att "ammande bebisar följer med sin mamma"... som att det skulle vara helt självklart. Det finns oftast en lösning som fungerar om barnen tar flaska. (och det är det ändå många barn som gör...)

  • uppochhoppa

    Andelle: Åh vad bra!

  • uppochhoppa

    Helt seriöst, att vara hos barnvakt hos en nära vän eller släkting ett dygn ( om nära vänners bröllop är på annan ort) har väl sällan skadat ett litet barn, även om det skriker?

    Barn som kan kommunicera och förstå brukar väl normalt känna sig trygga med de de träffat flera gånger och man behöver inte utgöra det som en fråga om ett barndomstrauma att vara ifrån sina föräldrar ett dygn när de är bjudna på bröllop!

  • uppochhoppa
    Skuggan skrev 2010-03-11 08:35:12 följande:
    Jag vill mena att det är en fråga som bäst bedöms av föräldrarna. De känner antagligen till hur deras barn reagerar och hur det mår av att vara hos barnvakt. Självklart kan det finnas barn som inte mår bra hos barnvakt, barn kan ju fungera på väldigt många olika sätt. Alla barn är ju inte heller så stora att de kan kommunicera.
    Klart att föräldrarna gör bedömningen. Man kan ju knappast tvinga någon att lämna ifrån sig sina barn och komma på bröllop, men jag vill mena på att tänka lite åt det hållet - har man varit vänner länge, är nära och paret som är bjudna vet att även bröllopsparet ÄLSKAR deras barn, men önskar sig barnfritt bröllop- vad "kostar" det då att tänka lite mer så?

    "lite skit rensar magen" - är så lätt att ta till i andra sammanhang där man rycker på axlarna om saker inte är helt hundra. Jag menar såhär: har man nära vänner som barnen kan vara hos som man litar på är bra barnvakter - är det då så mycket mer att tänka på? So be it om barnen inte har världens roligaste eller mest underbara dygn frånskilda från mamma och pappa - men paret kan fira sina vänner som gifter sig. barn kommer förmodligen sakna föräldrarna och skrika efter dem. Kan de inte få göra det? man kan också se det som ett steg i en utveckling!!!

    phu.
Svar på tråden Om barn på bröllop