Inlägg från: hernameispekka |Visa alla inlägg
  • hernameispekka

    Om barn på bröllop

    Jag kan itne riktigt hålla med dig... (jag respekterar men håller inte med!)

    1. Alkohol beror ju på i vilken mängd. Och om det är i den mängden så barnen inte tål att vara i närheten kan jag inte låta bli att höja lite på ögonbrynet.. Känns som en onödig grej att "supa" på sitt bröllop. Antar att man kommer vara hög på glädje och om man inte kan slappna av med vänner utan alkohol verkar det inte vara ett så värst roligt umgänge!

    2. Många barn tycker det är kul att vara på dessa tillställningar och beteer sig bra (som sagt inte vuxet men bra) och föräldrar vet ju själv hur deras barn fungerar så om man vet med sig att barnet inte klarar av det så får man vara smart att hitta en lösning själv.

    3. Detta beror ju på storlek. Men det ÄR självklart att bjuda farmor/mormor för även om de inte hör/minns så är det ändå viktigt. Speciellt för farmorn. att bara se hennes barnbarn gifta sig är en stor grej. Och likaså med barn. Om det är nära släkt och liknande är de lika mycket vänner som fasterns man etc.


    Andelle skrev 2010-03-09 00:20:00 följande:
    Jag har flera anledningar till att inte bjuda barn till vårt bröllop men du nämner egentligen ingen av dem.1. Den bröllopsfest vi planerar är helt enkelt inte lämplig för barn, det kommer drickas alkohol, spelas hög musik samt pågå en bra bit efter midnatt. Ungefär som på krogen, och dit tar man sällan med sig barn, eller hur?2. Vi vill att våra vuxna vänner ska kunna koppla av och vara fullt närvarande, inte behöva gå ifrån för att byta blöjor eller trösta ledsna barn alt. leka med dem.3. Och precis som vi inte bjuder avlägsna släktingar, min farmor som är dement, mormors katt, fästmannens farmor som har svår tinnitus eller andra som troligtvis inte skulle tillföra så mycket eller ens ha kul så bjuder vi inte barn, vi vill helt enkelt inte ha dem på mitt bröllop.Sen förstår jag inte varför man inte kan acceptera att olika situationer passar för olika människor. Jag förväntar mig inte att bli bjuden på barnkalas, jag är inget barn och hör således inte hemma på ett barnkalas. Inte gör jag någon stor affär av något som är så logiskt.
  • hernameispekka

    Jag förstår att hon som är dement kan ha svårt men hon med tinnitus känns ändå som om hon borde få en inbjudan och få välja själv. Min morfar är det samma sak med men jag är säker på att han skulle göra allt för att få se sitt barnbarn gifta sig. Men som sagt har man olika släktförhållanden!

    Och det med barn är ju mycket med hur mycket man gillar barn. Jag kan sitta och le en hel bussresa åt barn som sjunger eller liknande och tycker bara sådant beteende är gulligt och kan vara en isbrytare.. men det är ju helt personligt och det jag skrev är bara vad jag tycker :) Du får självklart ha dina egna åsikter :)

  • hernameispekka

    Eller så gillar hon barn och kan percis som jag inte tänka sig en dag utan dem.. svårare än så behöver det inte vara! :)


    älskarlivet skrev 2010-03-11 17:23:38 följande:
    Då kanske ni inte har så många barn i släkten? Eller inte så många vänner som ni vill bjuda? Eller har ni bara jättemycket pengar?
Svar på tråden Om barn på bröllop