Inlägg från: JustMeAndMyLove |Visa alla inlägg
  • JustMeAndMyLove

    Om barn på bröllop

    Vi ska ha alkohol på vårt bröllop och därför får inga barn vara med på festen. I min familj dricker man aldrig kring barn. Jag har aldrig sett min mamma full, mina barn kommer aldrig få se mig full. Det är en ren princip hos mig :)

  • JustMeAndMyLove

    På vårt bröllop kommer det inte drickas något glas vin bara. Jag vill kunna dricka och ha kul utan att oroa mig för att barn kommer tycka vi är obehagliga.


    älskarlivet skrev 2010-03-13 23:09:35 följande:
    Fast man blir inte full på något glas vin..
  • JustMeAndMyLove

    Fast du kan ju inte utgå från dig själv. Om du läser BRIS senaste raport från julen tex så kan du se att otroligt många barn lider när deras föräldrar dricker. För många räcker det gott och väl med några glas vin.

    Se ville jag inte in i nån diskussion om det här, jag står fast vid min åsikt, barn och alkohol går inte ihop och jag kommer aldrig dricka i mina barns närhet när de är små.


    älskarlivet skrev 2010-03-14 11:38:59 följande:
    Jag hade oerhört roligt också, men de glas vin jag drack var utslaget på 12 timmar.. Och det kallar jag inte att vara full..Mina föräldrar delade alltid en flaska vin till maten på helgerna när jag var liten. De blev aldrig obehagliga..
  • JustMeAndMyLove

    Jag menar att du inte kan utgå ifrån att alla barn reagerar som du när de stöter på vuxna som dricker alkohol.


    älskarlivet skrev 2010-03-14 11:55:50 följande:
    Nej, det får stå för mig, jag anser att så länge man dricker med måtta är det ingen fara för barnen.Jag kan väl visst utgå från mig själv? Jag lärde mig hur man ska handskas med alkohol
  • JustMeAndMyLove

    Linda in världen eller undanhålla dem saker är knappast vad det handlar om. Tro mig, alla bar kommer komma i kontakt med alkohol.

    Varför skulle det automatiskt vara att underminera andra föräldrars kompetens att avgöra vad deras barn klarar eller inte klarar om jag helt enkelt står för mina principer?


    Heloise skrev 2010-03-14 12:34:26 följande:
    Fast där måste väl ändå föräldrarna ha ett ansvar, inte sant?Det skulle aldrig falla mig in i att underminera mina vänner, och min familjs kompetens att avgöra vad som är bra eller inte för deras barn. Jag har ett sunt förhållande till alkohol, trots att jag under min uppväxt sett vuxna dricka, jag upplevde det inte som obehagligt då heller. Jag kommer inte att censurera delar av mitt liv för mina framtida barn, jag och min man delar på en flaska vin då och då, jag tar ett bad med en rom och cola etc.Jag tror inte att det är bra att undanhålla saker för barn, att linda in världen. De av mina vänner som drack tidigast och värst var de som aldrig varit runt alkohol. För mig var det inte ett dugg spännande!Vi ville inte ha barn på vårt bröllop, det var inte pga ekonomiska skäl, eller pga att vi hade fri bar, inte heller var det platsbrist. Vi ville inte ha några barn där, mer än så anser jag inte att man behöver förklara sig.
  • JustMeAndMyLove

    Det är så jag också tänker. Jag måste få ha mina regler och principer hos mig och på mina fester. Sen om mina vänner har barn på sina fester där det dricks så är det upp till dem, då tar jag helt enkelt inte med mina barn osv.


    Oktoberbrud2010 skrev 2010-03-14 12:47:41 följande:
    Fast det där med att om jag bestämmer mig för att jag inte vill servera rikliga mängder alkohol i småbarns närhet så ser inte jag det som att jag undervärderar barnens föräldrars förmåga att avgöra vad som är rätt och fel för deras barn. Vill de dra med sina barn på fester med mycket alkohol så är det naturligtvis upp till dem, det säger jag ingenting om. Men jag tycker mig faktiskt ha rätt att bestämma att den festen blir inte i MITT hem. Det är precis samma sak som att jag anser att jag har rätt att sätta upp regler för vad som är ok och inte att andras barn gör hemma hos mig. Även om mina kompisars barn får hoppa i soffan hemma hos sig, så får de inte göra det i min soffa. Detta gäller som jag ser det dock bara när mina regler är strängare än föräldrarnas. Hemma hos oss är det jag och min sambo som bestämmer vad som ska gälla. Självklart respekterar vi och följer de regler som andra bestämmer ska gälla hemma hos dem.
  • JustMeAndMyLove

    Ja jag vet inte om det är miuna isländska gener eller min tonårsperiod som raggare men jag kommer nog dricka både vin, öl och teuqila på mitt bröllop och de jag känner bäst kommer också göra det.
    Alla är vi olika

  • JustMeAndMyLove

    Ja gud ja, alla föräldraskap baseras på enstaka principer en förälder har och det är otroligt lätt att avläsa på nätet.... Skönt att genomskåda människor så lätt


    Nordiskbrud skrev 2010-03-14 20:01:03 följande:
    Japp, snacka om Attachment Parenting och alla otaliga "barn o alkoholtrådar" där
  • JustMeAndMyLove

    Hehe, du jag tror inte nån uppfostran biter på att barn någon gång kommer bete sig som snorungar.


    Sebastiána skrev 2010-03-14 20:50:46 följande:
    OT. Blev kallad för "kärring" av ett barn på ett icke barnfritt bröllop för några år sedan. Mitt brott var att jag frågade om det var kö till toaletten. Min ålder? Jo jag var knappt 30. Flickans föräldrar var av den sorten som tror på fri uppfostran.
  • JustMeAndMyLove

    Min pappa hade en väldigt skum uppfostringsmetid. Han körde nog lite som man gör med hundar det här med att helt enkelt distrahera en när man gör fel.
    Ex. När jag var full först gången köpte han en hund.
    Första gången jag kom hem drogpåverkad köpte han en häst.
    När jag hade slagits på fyllan fick jag en moppe.

    Han trodde allt löste sig om man bara gav ungen nått att göra...

    Säger bara tack och lov att man inte alltid blir som man är uppfostrad!


    Sebastiána skrev 2010-03-14 20:59:30 följande:
    Kanske det. Jag har inte träffat vare sig föräldrarna eller barnen efter det så jag vet inte hur de uppfört sig sedan dess.
  • JustMeAndMyLove

    Förmodligen hade ha försett mig med vapen och blueprint om jag känner honom rätt. Du kan ju tänka dig hur mamma fick kämpa för att få nått rätt i vår uppväxt.


    KatjaB skrev 2010-03-14 21:38:53 följande:
    oj då, undrar vad du hade fått om du hade rånat en bank
  • JustMeAndMyLove

    För mig:
    Ceremonin - familj med barn. Middag - familj med barn. Fest - supande vuxna, förhoppningsvis en trevlig fylla med mycket skratt och dans = ingen plats för barn.

    Bröllop handlar om min nya familj, och det är nått jag vill dela med de jag älskar, men jag tänker trots det inte acceptera barn på min fest då jag av princip aldrig dricker inför barn.

    Vill man heller inte ha skrikande, gråtande, krävande barn på sin ceremoni eller fest förstår jag inte det kränkande i det. Älskar man dem mindre?


    BlackWIngedAngel skrev 2010-03-22 18:45:02 följande:
    En fråga till er som anser att bröllop är en vuxenfest: För mig betyder bröllopsfesten just att man firar att man blir en familj. Vad handlar bröllop om för er?
  • JustMeAndMyLove

    Jag undrar ofta det samma när det gäller julen, många super hårt under julhelgen. Vi tar inte ens en öl, det är barnens högtid i min familj.
    Bröllop är för mig en fest och ett firande. Jag har inget emot fylla. Man kan dricka och vara full men med ansvarskänsla, utan bråk, grår och fjortisfylla.
    Varför skulle det vara fel att ha en storfylla nån gång som vuxen, dansa, ha kul, leka lekar, dela historier och skratta?


    TheD skrev 2010-03-23 08:58:30 följande:
    Varför MÅSTE det vara så mycket (överlag inte bara här...) att bröllops=fest=fylla...??? har aldrig förstått kopplingen?!?!?! Om jag går på bröllop så är det för att vara medomnågit spec. Att festen ska överå till någon fjortisfest är patetiskt. vart tog de vuxna vägen?Bröllop är för alla om jag säger så... sen det där barn är alltid upp till varje par
  • JustMeAndMyLove

    Hehe, satt just med den tanken.
    Täk om man bara kunde vara överens om att man inte är överens. Att man tänker och därför handlar olika.


    Sebastiána skrev 2010-03-23 22:17:05 följande:
    Lite förvånad att tråden fortfarande är vid liv...
Svar på tråden Om barn på bröllop