• älskarlivet

    Om barn på bröllop

    Våra gäster stannade till över midnatt, närmre till 2-3-tiden fastän de hade barn hemma.. På ett bröllop jag var på, där barn var med, gick gästerna vid 22-tiden..


    Skuggan skrev 2010-03-10 22:24:53 följande:
    Resesäng, sova i vagnen, madrasser på golvet....Det problemet kan ju uppstå ändå, om familjen bor nära. Man kanske åker hem tidigt för att man inte vill lämna sitt barn med barnvakten för länge.
  • älskarlivet

    Då kanske ni inte har så många barn i släkten? Eller inte så många vänner som ni vill bjuda? Eller har ni bara jättemycket pengar?


    MrsEvaKagios skrev 2010-03-11 15:36:14 följande:
    Vi har självklart bjudit med barn till vårt bröllop. Kan inte tänka mig annat faktiskt.
  • älskarlivet

    Jag gillar också barn, men vi ville inte ha en massa barn på vårt bröllop, utan vi ville fira den med våra vuxna vänner...


    hernameispekka skrev 2010-03-11 22:59:48 följande:
    Eller så gillar hon barn och kan percis som jag inte tänka sig en dag utan dem.. svårare än så behöver det inte vara! :)
  • älskarlivet

    Men man älskar inte sina barn mindre för att man har barnvakt ibland.. Jag tycker det är lite överbeskyddande att aldrig ha barnvakt, tänk om något händer dig och ditt barn bara är tryggt med dig?


    Myjoy skrev 2010-03-12 07:43:13 följande:
    Det är inte bara "curlingmorsor" som tvekar att lämna bort sina barn.Personligen tycker jag att jag har ansvar för mina barn. Jag valde att skaffa dom, alltså faller ansvaret på mig.Har sällan lämnat över ansvaret för mina barn på någon annan.Min mamma va i praktiken tvungen att säga åt mig att jag behövde vila när det va som värst och hämtade dom över dagen.Så det behöver inte betyda att man är överbeskyddande utan att man helt enkelt tar på sig det ansvar man har som förälder, kanske lite för starkt kan erkännas. Men det va ju trots allt jag som valde att ha dom
  • älskarlivet

    Vad menar du med ömsesidig respekt? Att man ska ge efter för att vissa inte vill/kan ha barnvakt eller?


    Myjoy skrev 2010-03-12 08:37:55 följande:
    Självklart älskar man inte sina barn mindre för att man har barnvakt ibland Att främja barns utvecklig, se till att det blir socialt och tryggt med mer människor än en själv är oxå viktiga bitar och en del av att växa upp.Ville bara säga att det är inte bara "curlingmammor" som kan avstå bröllop för att barnen inte får vara med. Orsakerna kan vara många så man ska nog inte försöka sätta sig till doms över dom beslut som andra tar.I grund o botten handlar allt om att respektera brudparets beslut om vilken typ av fest dom önskar och sedan själv ta beslut efter det om huruvida detta "passar in" i ens egna situation i det läge man är då.Med Ömsesidig respekt från alla parter borde det inte vara något problem men som tidigare inlägg visar kan det orsaka problem. Dock tydligen med bakomliggande tidigare problem i den angivna relationen.
  • älskarlivet

    Nej det är klart man respekterar ett nej, men att säga nej och säga att man inte vill komma p.g.a. att sonen inte är bjuden för är inte hela familjen bjuden kommer ingen. Det tycker jag är oerhört löjligt! Jag är glad att dert paret inte kom på vårt bröllop faktiskt! Idag är vi inte vänner längre, för de surar fortfarande och allt ska vara på deras villkor.


    Myjoy skrev 2010-03-12 09:00:36 följande:
    Ömsesidig respekt är precis vad det innebär.Gästerna måste respektera brudparets önskan om hur festen ska vara. Det är trots allt deras dag. Samtidigt måste ju oxå brudparet respektera om gästerna som föräldrarna (vilket man ändå är i första hand) inte har möjlighet att tillmötesgå deras önskan och därför blir tvungna att tacka nej till inbjudan.Ett "vi kan inte komma" kan kännas surt när man lagt ner mycket tid på att planera vilka man vill ska komma eller inte komma. Men som jag sa, man måste kunna ta ett nej. Det kan ju finnas bakomliggande problem man inte känner till som kanske inte ens är barnrelaterade men paret använder det som ursäkt för att komma ifrån. Det är inte alla som vill dela med sig av sina problem och väljer kanske därför den lättare vägen ut.Tex om någon av föräldrarna tex kämpar mot en sjukdom som kan ha en dödlig utgång. Dom kanske inte vill dra ner brudparet eller ens tänka på vilken utgång sjukdomen KAN ha utan tänka positivt. I ett sånt läge kan "skylla på festens inriktning" vara den enklare utvägen, om än oärligt.Inte sagt att det är så i detta läget. Men även om man blir besviken måste man försöka förstå att alla kanske inte kan kommma.
  • älskarlivet

    Det fanns inga tidigare problem mellan oss, vi umgicks, pratade, hade trevligt ihop..
    Här var det, precis som du skrev en demonstration för att få sin vilja genom.
    Jag saknar inte den här vännen!


    Myjoy skrev 2010-03-12 09:13:12 följande:
    Som jag sa så fanns det ju tidigare bakomliggande problem parterna imellan. Det som hände där va inte ett tecken på ömsesidig respekt av vad jag kan förstå (har ju bara sett en sida av det dock) utan en ren demostration av vad dom kunde göra för att få sin vilja igenom.Det är bara att gratulera Jag tror ni klarar er mycket bättre utan dom i era liv.
  • älskarlivet

    Ja, då är jag med, det är ju våra fd vänners problem, inte vårt. Det kunde vara att de bara ville att vi skulle komma till dem, de har aldrig varit hos oss t.ex...


    Myjoy skrev 2010-03-12 09:20:50 följande:
    Hänvisar till tidigare inlägg om att allt helatiden skulle vara på deras vilkor vilket i sig visar på ett bakomliggande problem.En relation ska ju aldrig vara på 1 persons (läs par) vilkor oavsett i vilken relation det är.
  • älskarlivet

    Vi har också många barn bland släkt och vänner och det var just av den anledningen som vi INTE bjöd barn.. Bara mina syskonbarn.


    Myjoy skrev 2010-03-12 09:55:32 följande:
    Jag har en liknande situation som du har Ayle.Många barn bland släkt och vänner. Kan inte tänka mig annat än att dom är bjudna. Samma känner min m2b.
  • älskarlivet

    Du citerade mig, men i vårt fall var mina syskonbarn bjudna.


    födelsedagsbrud skrev 2010-03-12 11:35:31 följande:
      HUr gör alla andra med sina syskonbarn undrar jag...är de välkommna...eller räknas de precis som vänners barn??
  • älskarlivet

    Ja, något får man säkert göra avkall, var inte meningen att vara spydig.

    Vårt bröllop kostade 100 000 kr (inkl resa i och för sig), bara maten kostade 42000, vi hade inte haft möjlighet att ha med alla barn för då hade vi inte kunnat bjuda våra kompisar. Våra kompisar är viktigare för oss..


    BlackWIngedAngel skrev 2010-03-12 12:23:06 följande:
    Det här kändes lite onödigt spydigt, men det kan ju vara en misstolkning eftersom det är i textform.Men man kan väl visst ha båda många barn och många vänner utan att för den skull ha gott om pengar. Men man kanske får göra avkall på andra saker då om man vill ha med så många.
  • älskarlivet

    Hade vi inte haft med mina syskonbarn hade inte mina syskon kunnat komma. Sen tycker vi det är skillnad på syskonbarn och kusinbarn.


    Smilla82 skrev 2010-03-12 12:33:10 följande:
    Jag har en hel del syskonbarn och de får verkligen inte vara med. Vi har barnfritt...punkt slut, gäller alla. Varför skulle vi göra undantag för en enbart vissa gäster? Visst finns det säkert gäster som tycker detta är konstigt eller som har svårt med det men isf så får de väl stanna hemma. Visst vill vi att våra vänner skall vara med på festen men vill eller kan de inte lämna sina barn hemma så accepterar vi att gästerna isf stannar hemma och avböjer inbjudan.
  • älskarlivet

    Ja, våra vänners barn är närmre oss än alla mina kusinbarn. Men det var inga problem att de skulle stanna hemma. Min mans best man kunde t.ex. inte ha med sig sin son ändå, vem skulle ta hand om sonen under middagen då?


    BlackWIngedAngel skrev 2010-03-13 10:13:59 följande:
    Men det kan ju finnas andra barn bland vännerna som man också följt hela uppväxten och då blir det ju väldigt mkt en fråga om "pick and choose" vilket gör att folk känner sig förfördelade. Vi har ett par kompisar, de har tvillingpojkar och vi är gudföräldrar till den ene. Men vi är ju inte släkt överhuvudtaget och resultatet om vi skulle bjuda dem och inte andra skulle garanterat bli andra kompisar som undrade över varför deras barn inte fick följa med eller rentav släktingar som sitter och undrar över varför deras syskon fick tacka nej när de inte kunna åka ifrån barnen och andra uppenbarligen fick ta med sig sina.
  • älskarlivet

    Att man kan stå nära sina vänners barn utan att för den sakens skull bjuda med dem!


    BlackWIngedAngel skrev 2010-03-13 19:43:46 följande:
    Jag är inte riktigt säker på hur det var ett svar på det jag skrev dock.?
  • älskarlivet

    Fast man blir inte full på något glas vin..


    JustMeAndMyLove skrev 2010-03-13 22:06:12 följande:
    Vi ska ha alkohol på vårt bröllop och därför får inga barn vara med på festen. I min familj dricker man aldrig kring barn. Jag har aldrig sett min mamma full, mina barn kommer aldrig få se mig full. Det är en ren princip hos mig :)
  • älskarlivet

    Fast det är en lång dag med en del glas vin på många timmar. Våra gäster blev inte fulla i alla fall! Sen om man blir lite berusad, men fulla var de minsann inte.


    Rufsas skrev 2010-03-14 00:08:33 följande:
    På vilket bröllop dricks det "något glas vin"? Det är en lång dag med många skål. Det är klart gästerna blir berusade.
  • älskarlivet

    Jag hade oerhört roligt också, men de glas vin jag drack var utslaget på 12 timmar.. Och det kallar jag inte att vara full..
    Mina föräldrar delade alltid en flaska vin till maten på helgerna när jag var liten. De blev aldrig obehagliga..


    JustMeAndMyLove skrev 2010-03-14 11:35:06 följande:
    På vårt bröllop kommer det inte drickas något glas vin bara. Jag vill kunna dricka och ha kul utan att oroa mig för att barn kommer tycka vi är obehagliga.
  • älskarlivet

    Nej, det får stå för mig, jag anser att så länge man dricker med måtta är det ingen fara för barnen.

    Jag kan väl visst utgå från mig själv? Jag lärde mig hur man ska handskas med alkohol


    JustMeAndMyLove skrev 2010-03-14 11:50:23 följande:
    Fast du kan ju inte utgå från dig själv. Om du läser BRIS senaste raport från julen tex så kan du se att otroligt många barn lider när deras föräldrar dricker. För många räcker det gott och väl med några glas vin.Se ville jag inte in i nån diskussion om det här, jag står fast vid min åsikt, barn och alkohol går inte ihop och jag kommer aldrig dricka i mina barns närhet när de är små.
  • älskarlivet

    Nej, men vi hade inga sådana gäster. Och anledningen till att vi hade barnfritt (förutom syskonbarn) var inte för att vi skulle ha vin till matne.


    Rufsas skrev 2010-03-14 12:03:02 följande:
    Du måste ju utgå från dina gäster också såklart, eller har ni festen i olika rum? Om du har gäster som du vet kan bli väldigt berusade så handlar det ju helt plötsligt inte bara om dig.
  • älskarlivet

    Fast det är under många timmar.. Man sitter ju inte och pimplar vin..


    VincitOmnia skrev 2010-03-14 16:08:34 följande:
    Du såg inte min uträkning va?Vi ska inte ha något fylleslag, men det är en lång dag med mycket mat och vin/bubbel/öl/drink...Det kallar inte jag "något glas vin"./Johan
Svar på tråden Om barn på bröllop