Inlägg från: BlackWIngedAngel |Visa alla inlägg
  • BlackWIngedAngel

    Om barn på bröllop

    Jag får uppfattningen att det har mer med umgängeskrets att göra, än i vilken tid man är född. Alla verkar inte ha fått följa med som barn här heller.


    FruStolpe skrev 2010-03-10 15:06:50 följande:
    Äntligen nån som tänker precis som jag. Har funderat på precis samma som du TS. Och att när jag var liten så var det så otroligt roligt att vara med på fester...på den tiden var barnen med. Ingen som tyckte det var konstigt, jobbigt eller nåt fel på det. Jag har massor med minnen från olika fester jag var med på, och nya vänner man träffade. Synd att dagens barn inte ska få vara med om sånt. Världen har blivit allt underlig.Och tror nu inte att det är JAG själv som tycker att "ingen tyckte det var konstigt, jobbigt eller nåt fel" med att ha barnen med. För det är faktiskt mina föräldrar och deras vänner som diskuterat den saken. Och jag håller med dem...alla är så märkvärdiga med sitt eget idag.
  • BlackWIngedAngel

    Förmodligen hade de inte kunnat gå alls då.


    VincitOmnia skrev 2010-03-10 22:36:21 följande:
    Om familjen bor nära och måste avvika så kan man ju fråga sig hur de hade gjort om de INTE hade bott nära?!?
  • BlackWIngedAngel

    Det är väl inte fullt så enkelt för alla.


    VincitOmnia skrev 2010-03-10 22:58:18 följande:
    Och skulle detta inträffa så skulle jag utan problem kunna kontakta ytterliggare fyra personer som jag med gott samvete skulle "våga" släppa min 2: åring till.Rör det de äldre barnen så kan jag nog skrapa ihop i alla fall ett tiotal möjliga barnvakter... (med gott samvete).Varför göra det svårt när man kan göra det enkelt?!?/Johan
  • BlackWIngedAngel

    Är det någon alls som har påstått att det skulle vara ett trauma för barnet att ha barnvakt ett dygn?
    Den här tråden handlar ju inte om det utan om varför folk väljer att inte bjuda med barn.


    uppochhoppa skrev 2010-03-11 08:28:52 följande:
    Helt seriöst, att vara hos barnvakt hos en nära vän eller släkting ett dygn ( om nära vänners bröllop är på annan ort) har väl sällan skadat ett litet barn, även om det skriker? Barn som kan kommunicera och förstå brukar väl normalt känna sig trygga med de de träffat flera gånger och man behöver inte utgöra det som en fråga om ett barndomstrauma att vara ifrån sina föräldrar ett dygn när de är bjudna på bröllop!
  • BlackWIngedAngel

    Håller med dig där. Hade också tyckt att det var konstigt om vissa barn fick komma och inte andra.


    Myjoy skrev 2010-03-12 11:40:17 följande:
    Jag hade gjort antingen eller. Men det är sån jag är i allt
  • BlackWIngedAngel

    Det här kändes lite onödigt spydigt, men det kan ju vara en misstolkning eftersom det är i textform.
    Men man kan väl visst ha båda många barn och många vänner utan att för den skull ha gott om pengar. Men man kanske får göra avkall på andra saker då om man vill ha med så många.


    älskarlivet skrev 2010-03-11 17:23:38 följande:
    Då kanske ni inte har så många barn i släkten? Eller inte så många vänner som ni vill bjuda? Eller har ni bara jättemycket pengar?
  • BlackWIngedAngel

    Men det kan ju finnas andra barn bland vännerna som man också följt hela uppväxten och då blir det ju väldigt mkt en fråga om "pick and choose" vilket gör att folk känner sig förfördelade. Vi har ett par kompisar, de har tvillingpojkar och vi är gudföräldrar till den ene. Men vi är ju inte släkt överhuvudtaget och resultatet om vi skulle bjuda dem och inte andra skulle garanterat bli andra kompisar som undrade över varför deras barn inte fick följa med eller rentav släktingar som sitter och undrar över varför deras syskon fick tacka nej när de inte kunna åka ifrån barnen och andra uppenbarligen fick ta med sig sina.


    scarborough81 skrev 2010-03-12 12:35:28 följande:
    Vi har bjudit syskonbarnen, de är en del av närmaste familjen tyker vi.Man har ju varit med i deras uppväxt hela vägen.
  • BlackWIngedAngel

    Jo det hade förstås varit konstigt att slänga ut henne när hon åkt 125 mil, men å andra sidan kan jag nog inte riktigt förstå varför man har brudnäbbar på ett barnfritt bröllop. Vill man inte ha med barn, så ha inte det, punkt slut så att säga.

    Sedan tänker jag att för de som oroar sig för att barnen ska bli uttråkade, och därför har barnfritt, borde absolut inte ha näbb i alla fall. Risken att de har tråkigt är ju större om det inte finns några andra barn att umgås med på festen.


    Sebastiána skrev 2010-03-12 13:45:17 följande:
    Håller egentligen med, barnfritt är barnfritt. Nu åker vår lilla brudnäbb 125 mil med flyg för att komma till bröllopet så hon kan knappast åka hem efter vigseln. Hon får vara med på middagen. Om hon blir trött senare är ju vandrarhemmet precis mittemot så då får hennes föräldrar natta henne. Kan inte hjälpas. När det gäller den andra näbben hoppas jag att hans farmor och farfar kan hämta honom och vara barnvakt efter vigseln.
  • BlackWIngedAngel

    Jag menade väl framförallt att det kan finnas andra barn än syskons barn som också upplevs väldigt nära och att det kan bli svårt att välja vissa och inte andra i sådana lägen, om man inte verkligen vill poängtera skillnaden mellan olika gäster.


    KatjaB skrev 2010-03-13 12:27:06 följande:
    Jag tycker inte det är konstigt alls att bjuda med sina egna och syskonens barn. För oss är de ju en del av vår familj och självklara på vår dag. Och jag tror inte heller att någon av våra gäster kommer höja på ögonbrynen för det. Tycker det blir lite fånigt att säga att antingen är det barnfritt eller inte, det är ju ungefär som att säga att om inte vi betalar gästernas hotellrum så ska inte heller vi ha ett hotellrum för natten. Inte den bästa liknelsen kanske, men kom inte på något bättre att jämföra med just nu. Vi vill ha vårt drömbröllop, med alla de som är viktiga för oss, oavsett ålder. Lokalen lämpar sig inte för många barn som ska undehållas, och visst sjutton är det skillnad på att ha en eller två barn på en fest, än på att ha 25 st. Om vi bjöd med allas barn skulle vi inte bara få välja bort folk som är viktiga för oss att dela den här dagen med, utan också ha en helt annan sorts fest än vad vi tänkt oss. Tanken är väl ändå att ha den dagen man drömmer om, inte den festen som är mest korrekt efter konstens alla regler. Alla gör ju som de vill, och det finns mängder med saker som man väljer att göra olika. Det finns de som väljer att bjuda på allt på festen, och de som har kuvertavgift eller betalbar. Också där går åsikterna isär och det finns de som hävdar att bjuder man till bröllop så bjuder man på allt. Och nu kommer vi visserligen själva bjuda på allt till gästerna, men det jag menar är att olika saker är viktiga för olika människor.
  • BlackWIngedAngel

    Jag vet inte vad "mycket alkohol" är för dig, men jag tycker inte att bröllop är en suparfest utan en familjehögtid. Visst förekommer det alkohol på de flesta bröllopsfester, men som någon redan påpekat så kan det ju faktiskt vara bra för barn att få en balanserad uppfattning om hantering av alkohol.

    Om man alltid blir lämnad hemma när det serveras alkohol så har man ju inget att förhålla sig till sedan och tar man då kompisar som exempel istället så kan det ju bli väldigt fel. Självklart tycker jag inte att barn ska vara med när vuxna blir fulla, men bröllop är inte ett tillfälle när man bör bli det, enligt mig. I vår släkt har vi några som tål mer och några som tål mindre och man dricker därefter.

    Men det klart, ska man ha fyllefest på sin bröllopsdag, då tycker jag självklart också att barnen bör stanna hemma.


    Rufsas skrev 2010-03-13 12:48:00 följande:
    Nu har jag inte orkat plöja igenom hela tråden...Varför skulle det på något sätt vara otrevligt att ha barnfritt på sitt bröllop? Vi kommer att servera ganska mycket alkohol och jag tycker verkligen inte att det är en miljö som är direkt lämplig för barn. Är det något som verkligen kan ha ett motargument för det?
Svar på tråden Om barn på bröllop