Inlägg från: BlackWIngedAngel |Visa alla inlägg
  • BlackWIngedAngel

    Om barn på bröllop

    Jag är inte riktigt säker på hur det var ett svar på det jag skrev dock.?


    älskarlivet skrev 2010-03-13 19:17:21 följande:
    Ja, våra vänners barn är närmre oss än alla mina kusinbarn. Men det var inga problem att de skulle stanna hemma. Min mans best man kunde t.ex. inte ha med sig sin son ändå, vem skulle ta hand om sonen under middagen då?
  • BlackWIngedAngel

    Det låter ju i och för sig hemskt tråkigt med alla dessa bråk och stök.
    Har aldrig upplevt dessa problem personligen dock. Visst låter och leker barn mer än vuxna, det är ju självklart. Och det är väl inte omöjligt att ett spädbarn kan gråta under vigseln så att en förälder måste gå ut, men värre än så har det nog aldrig varit faktiskt.

    Andelle: Nej jag menar inte som jul, utan visst är det något i särklass eftersom det bara ska vara en enda gång. Lite som dop kan man väl säga. För mig är bröllop den dag då man firar att man blir en familj och då känns det självklart för mig att ha familjen runt mig.

  • BlackWIngedAngel

    Jaha. Fast min poäng var ju att om man bjuder barn som man står riktigt nära och man står riktigt nära någon kompis barn och bjuder dem, så kan ju resultatet bli att ex andra vänner som inte fick ta med sina barn tycka att det känns konstigt att man favoriserar vissa kompisar.


    älskarlivet skrev 2010-03-13 19:53:31 följande:
    Att man kan stå nära sina vänners barn utan att för den sakens skull bjuda med dem!
  • BlackWIngedAngel

    Jag sa inte att jul INTE var en familjehögtid, utan bara att bröllop inte är SOM jul. Jul händer ju varje år och är därav väldigt långt ifrån lika speciellt. Men visst tycker jag att båda är tillfällen som man firar med familjen.

    Sedan tycker jag att jämförelser med gynekologbesök och singstar-kväll med tjejkompisarna känns fånig eftersom det är väldigt långt ifrån diskussionen vi har. Dessa tillfällen har ju absolut ingenting med familjehögtider att göra, vilket var det vi diskuterade innan.

    Jag har inte sagt att du behöver ta med dig folk på allt du gör, eller ta med barn till allt du gör. Det jag diskuterar är bröllop, ett tillfälle när man tillsammans med nära firar att man blir just en familj. Det är knappast jämförbart med ett gynekologbesök.


    Andelle skrev 2010-03-14 00:53:32 följande:
    Om inte jul är en familjehögtid så vet jag inte vad en familjehögtid är tror jag.Vem har sagt något om att välja bort familj? Men än så länge finns det bara ett barn i närmsta familjen och hon kommer bara vara 9 månader när vi gifter oss, tror varken hon kommer minnas vårt bröllop eller ha kul på festen så för att alla ska bli nöjda får hon stanna hemma med barnvakt. Hade hon varit 9 år kanske vi hade övervägt att bjuda henne, men mindre barn än så anser jag mest vara störande i bröllopssammanhang. Kanske borde tillägga att jag inte avskyr barn det minsta, tvärtom är jag den som gärna sitter vid barnbordet om det finns ett sådant men var sak har sin plats. Jag tar inte med min pappa när jag har singstar-kväll med tjejkompisarna eller min lillebror när jag ska till gynekologen heller.
  • BlackWIngedAngel

    Om Ribbing talade om 1800-talet så kan jag naturligtvis inte uttala mig, men annars är det nog mer från umgängeskrets till umgängeskrets än en tidsfråga. I vår släkt har barnen varit med på bröllop under hela 1900-talet i alla fall.


    Heloise skrev 2010-03-13 22:38:03 följande:
    Jag kan faktiskt känna precis tvärtemot det du skriver, allt ska anpassas efter barnen. Naturligtvis ska alla åldrar ha sin plats.Enligt Magdalena Ribbing så är det en "nymodighet" att barn ska följa med på större tillställningar. Jag hörde ett program med henne förra sommaren( då jag gifte mig), hon sa att förut( oklart vad som menades med det)så var det självklart för föräldrarna att barnen skulle stanna hemma, och hade man barn som behövde ammas så tog man med en "barnvakt" och gick ut och ammade när det behövdes. Gick inte det så stannade en eller båda föräldrarna hemma.Nu menar jag inte att det är rätt heller men det är nog inte så att allt var så himla barnvänligt förut.En av orsakerna till att man hör mer gnäll om barn nuförtiden är för att barnen är med mer, vi går ut mer, lunchar på stan, går ut och äter etc.Hitta ett café runt lunch utan 20 barnvagnar, det gör mig inget alls och jag har heller inga problem med att barnen gråter etc, däremot stanna jag kanske inte kvar på det caféet utan tar min latte med mig istället.
  • BlackWIngedAngel

    En fråga till er som anser att bröllop är en vuxenfest:
    För mig betyder bröllopsfesten just att man firar att man blir en familj. Vad handlar bröllop om för er?

  • BlackWIngedAngel

    Rufsas, Andelle, JustMeAndMyLove:
    Försvarstonen känns hård. Det var inte ett angrepp, utan en fråga. Självklart finns många typer av familjekonstallationer.

    JustMeAndMyLove; Jag har inte heller påstått att någon här älskar barn mindre än någon annan.

    Andelle; Nej självklart måste man inte HA barn för att vara en familj.

    Eldstad: Jag har inte heller några egna barn.

    Det jag menade är att när JAG och MIN BLIVANDE MAKE gifter oss så handlar den bröllopsfesten om att vi firar att vi blir EN familj. Därmed känns det också naturligt att bjuda in de som är familj eller som står oss lika nära (man kanske kan kalla det emotionell familj). Och alla familjer som kommer har naturligtvis inte samma konstellation. En del är förlovade eller gifta, andra har barn, en del har både och, och en del är ensamstående föräldrar, singlar eller par. Familjekonstallationen är inte viktig i sig, utan vi vill att alla familjemedlemmar ska vara välkomna eftersom det är just familj VI firar att vi blir.

    Eftersom jag inte fått svar utan bara frågor på fråga så är min fråga fortfarande, hur man tänker kring bröllop annars om man inte tänker som jag?

  • BlackWIngedAngel

    Jag är inte riktigt säker på vad du försöker få fram med inlägget, men jag säger inte att det är en släktmiddag, utan en släktfest och absolut inte att den ska ta slut vid åtta!

    Vår dag i Höst skrev 2010-03-22 21:28:16 följande:


    Vi pendlar mellan vuxenfest där alla kan vara barnlediga och dansa och festa ordentligt eller Släktmiddagen som tar slut vid 8 för att hälften ska åka hem o lägga sina barn och de gamla inte orkar mer ???Vi har själva en dotter på 1 år och mormor ska ta hand om henne då men hon vill ju inte åka hem o lägga henne vid 8 !!!
  • BlackWIngedAngel

    Det jag upplevde att jag inte hade fått förklarat för mig är hur man ser på bröllopet i sig. Om man inte firar att man blir en familj, vad firar man då? Det är väl principen kring det jag inte helt har förstått.

    För mig är mina små släktingar inte mindre mina släktingar än de stora osv.


    Rufsas skrev 2010-03-23 08:57:27 följande:
    Jag upplever mig ha förklarat tidigare. Jag tycker inte att barn hör hemma på vårt bröllop för att:1. Jag vill inte ha massa spring och skrik.2. Det kommer att bli en hejdundrande fest med alkohol och jag tycker inte att det är en lämplig miljö för barn.3. Jag vill att barnens föräldrar kan roa sig utan sina barn, dvs. slappna av och bara bry sig om sig själva en stund.4. JAG har ingen emotionell kontakt med mina vänners barn. Det är deras barn. Punkt.5. För mig är vårat bröllop något som vi vill sätta en vuxen prägel på.Jag förstår inte riktigt vad det är som du upplever att du inte får svar på? Att du inte förstår mig är en sak, men vi måste väl ändå acceptera att vi tycker olika?Det jag har svårt för är föräldrar till barn som tar illa upp när deras barn inte blir bjudna. Då känner inte jag att min ståndpunkt accepteras eller respekteras.
  • BlackWIngedAngel

    Nej jag menar att det för mig känns naturligt att ha med alla de som jag räknar till familj (nära vänner inräknade i detta.)

    Och frågan som jag ställde var hur ni såg på själva bröllopet, så nej jag har INTE bett dig förklara om just biten kring barn.


    Andelle skrev 2010-03-23 13:58:29 följande:
    Menar du att man inte kan fira att man blir en familj utan att ALLA i ens respektive familjer är med? Jag förstår verkligen inte vad du är ute efter, men har jag förstått dig rätt då?Personligen känns inte direkt bröllopet som det som gör oss till en familj. Jag räknar redan min fästman som min familj och för mig har det enbart med oss att göra, inte behöver vi ha vår släkt runt oss för att bekräfta det.En vigsel är en juridisk handling som i vårat (och många andras) fall följs av en fest, men att det skulle ha något med vår släkt att göra tycker jag inte. Att vi däremot bjudit delar av släkten handlar om att de står oss nära, precis som de vänner vi bjudit gör. Den släkt som vi inte känner oss så nära till är inte bjudna.Och varför inte barn är bjudna har vi ju redan tröskat igenom i 25 sidor så jag ids inte förklara en gång till. Har du inte förstått nu kommer du nog tyvärr aldrig göra det.
  • BlackWIngedAngel

    De barn som blir bjudna på vårt bröllop är antingen våra egna små släktingar eller barn till vänner som står oss så pass nära att vi ser dem som "extended family" (i brist på ett bra svenskt ord) och det begreppet gäller ju deras barn lika mkt som dem.


    Rufsas skrev 2010-03-23 10:30:02 följande:
    Och om ni nu firar att ni blir en familj har det väl inte med andras barn att göra?Tycker det är stor skillnad på att fira att man blir en familj (som du menar) och en familjehögtid. För mig är inte det samma sak alls.
  • BlackWIngedAngel

    Man bjuder ju bara folk man känner så ur det perspektivet så är det bara vissa PERSONER som får komma. Men alla de familjer som är bjudna, är inklusive barn. Vi är alltså inte mer selektiva bland barnen än bland de vuxna. Så jag gör inte bedömningen åt någon förälder.

    Jag firar inte julafton med alla mina släktingar heller. Vanligtvis brukar vi fira olika saker med olika delar av familjen, men jag firar faktiskt en bit av julen med vänner också. :)


    Rufsas skrev 2010-03-23 16:44:31 följande:
    Så det är bara vissa barn som får komma? Jag fick för mig att du i din trådstart skrev om att föräldrarna är de som bör bedöma huruvida deras barn ska komma på bröllopet eller inte?Jag har småkusiner som inte är bjudna till bröllopet. Inga konstigheter alls tycker jag. Min gudson är inte heller bjuden till bröllopet. Hans mamma vill för den delen inte ha honom där utan hon vill kunna umgås med andra vuxna. Hade han varit där hade han krävt uppmärksamhet hela tiden.Jag respekterar att du vill ha barn på ditt bröllop, men för mig är det viktigt med en ömsesidig respekt tillbaka för oss som vill ha ett barnfritt bröllop.Och när det gäller begreppet familjehögtid. Jag ser familjehögtid som exempelvis jul. Och vad jag vet så är det inte som firar jul med sina kompisar. Vi kommer att ha fler kompisar än släktingar där så för oss är det inte alls en familjehögtid i den bemärkelsen. För mig är bröllopet något som inte är jämförbart med något annat och ska därför diskuteras enskilt utan att man blandar in andra högtider.
  • BlackWIngedAngel

    Jag frågade bara vad det var man firade, vad man tycker att bröllop är för en själv. Det är ingen konstig fråga och om den upprör dig så behöver inte just du svara på den.
    Prästen brukar fråga folk varför man döper sina barn. Min fråga var inte särskilt olik den.


    Sebastiána skrev 2010-03-23 22:02:56 följande:
    Kan du inte bara acceptera att det finns de som ser på bröllopsmiddagen och bröllopsfesten som en vuxenfest? Jag accepterar att det finns dem som ser det som en familjefest!Jag och min BM kommer (dessvärre) inte att skaffa några barn tillsammans och mer familj än vi redan är kommer vi inte att bli bara för att vi gifter oss.
  • BlackWIngedAngel

    Vi firar att vi blir en familj och det gör vi med "familjen". Inom det begreppet räknar vi släktingar, men även nära vänner.


    Sebastiána skrev 2010-03-23 22:05:19 följande:
    På vilket sätt firar man att man blir en familj genom att bjuda sina vänners barn (som vi förövrigt nästan aldrig träffar annats)? Inga av de få släktingar som är bjudna har barn under 15 år.
  • BlackWIngedAngel

    Det borde du inte vara, du är ju trots av allt en av de som är frekvent behjälplig med att hålla den vid liv. :P


    Sebastiána skrev 2010-03-23 22:17:05 följande:
    Lite förvånad att tråden fortfarande är vid liv...
  • BlackWIngedAngel

    Det där med att inte "vilja" komma på barnfritt bröllop är ju också en svår tolkning tycker jag. En del människor vill kanske gå på festen men del vill INTE lämna sina barn ensamma eller hos barnvakt. Ex så tycker de kanske att barnen är för små, medan någon annan tycker att de klarar sig utmärkt med barnvakt i den åldern. Och då är tolkningsdelen; för dem är det kanske ett "kan inte" medan det för någon annan kan tolkas som ett "vill inte". (Vet inte om tankegången blev för luddig där, men jag hoppas ni förstod vad jag menade med att vill inte/kan inte nästan blir samma sak.)


    eldstad skrev 2010-03-24 12:03:34 följande:
    Inte tycker jag att du ska RÄKNA med att vissa inte vill komma i den bemärkelsen att du bjuder in fler än ni har plats till eller råd till eftersom det är mycket möjligt att alla tackar ja. Däremot ska du nog vara beredd på möjligheten att vissa inte vill komma under de förutsättningar som du bjuder in till på samma sätt som jag vet vissa av våra gäster inte skulle komma om det bjöds på helvegetarisk mat, inte serverades alkohol eller vigseln skedde i kyrkan. Är man en principfast person så kanske man inte kan låta dessa principer gå åt sidan trots att det är ett bröllop. Det betyder ju inte att dessa personer inte är lyckliga för er skull, de vill bara inte komma på festen. Man får tacka nej till bröllop av vilken anledning som helst, oavsett hur dålig andra nu tycker att den är. Det är ju inte ett avkrävande av närvaro, då hade man ju kunnat skippa osa helt och hållet, utan just en inbjudan. Hoppas jag förklarat det så ni förstår vad jag menar iaf
Svar på tråden Om barn på bröllop