• Sebastiána

    hur gör ni med möhippa

    Möhippan är ju en överaskningsfest för bruden så det är inte meningen att du ska veta något alls. Ska du bestämma hur du ska bli "kidnappad" också?

    Tanken är att brudens vänner/bekanta/släktingar tillsammans ordnar något för bruden. Jag har själv varit med om att ordna möhippa. Jag var samordnande men vi var ett gäng på fem-sex personer som planerade allt tillsammans och ytterligare ett gäng som var med men som så att säga delegerade planeringen till oss. Jag hade inte orkat dra igång allt själv! Din syster kan väl planera det tillsammans med några andra.

  • Sebastiána
    Lyckliga013bruden skrev 2010-03-09 12:14:19 följande:
    Möhippan verkar ha utvecklats lite de senaste åren. Eftersom man numera tillhör olika gäng och umgås med olika kompisar är det väldigt få som har koll på alla bruden känner och som skulle vilja vara med på en möhippa. SÅ då kan det underlätta om någon blir lite projektledare för det hela och får en lista av bruden. Jag tycker inte det är fel att prata om hur bruden ser på möhippa hur skulle hon vilja ha det upplagt i stora drag. Men sen kan man hålla detaljer och planeringen hemlig, då vet inte bruden vad som kommer hända och när och det blir överraskning. Att hålla bruden helt utanför kan göra att många kommer saknas och att man tvingas till saker man egentligen inte vill.
    För min del gissar jag att jag kan få åtminstone två möhippor: en som min syster och mina vänner i Skåne ordnar och en som mina vänner i Västerbotten ordnar. Visst blir jag besviken om det inte blir någon hippa, men jag tycker att det vore förmätet av mig att lägga mig i eller förvänta mig något som ska vara en överaskning.

    Däremot kan man visst ordna något själv - en kryssning eller SPA-dag med tjejgänget låter jättemysigt. Men om man själv fixar den och bjuder in till den tycker jag inte att man ska kalla det möhippa.
  • Sebastiána
    Lyckliga013bruden skrev 2010-03-09 12:20:37 följande:
    Ingen aning men jag tror/hoppas inte det, skulle kännas märkligt.Moi mokulat skrev 2010-03-09 12:16:32 följande:
    Jag ver på en möhippa en gång där båda föräldrarna var med. Det kändes hur konstigt som helst. På kvällen satt vi där hemma hos dem och åt smörgåstårta - det kändes som man var tillbaka på gymnsiet...
  • Sebastiána
    sigma skrev 2010-03-09 13:04:18 följande:
    Man måste ändå inse att även småsyskon växer upp och "kan själva" =)
    Ja, det där kan vara svårt. De är liksom ändå ens småsyskon hela livet
Svar på tråden hur gör ni med möhippa