Inlägg från: minimis |Visa alla inlägg
  • minimis

    Juli 2010

     


    KatjaB skrev 2010-06-07 18:35:56 följande:
    ceke: ja, det gör ju underverk för vår ekonomi sen.. med hjärtat i halsgropen vågar jag ändå itne tro på det förrän pengarna finns på kontot, men det ska väl vara klart nu kul med kakel o allt.. vill också ha hus! ni kan väl komma mer den som skulle ner, annars kanske bara en av er kan åka med en kompis om ni har mkt hemma att göra också

    Gud vad skönt att få pengarna!! Det är verkligen skit att folk ska få vänta så!

  • minimis

     


    KatjaB skrev 2010-06-07 20:14:02 följande:
    hahaha Ett pizzabud plingade på och med knackig svenska ger han mig en pizza som redan är betald. Jag tror att Simon är världens underbaraste människa och tar glatt emot pizzan, skär upp o börjar äta med ungarna.. ringer Simon och tackar för pizzan.. som han tydligen inte alls beställt. Budet måste gått fel :-P Nu skäms jag, hehe.. undrar vems pizza vi precis ätit upp!?

    hahahahahaha

  • minimis

     


    CeKe skrev 2010-06-07 21:54:08 följande:
    Katja: Gu va underbart Får du reda på vem kan du ju beställa en betald pizza tillbaka nån dag Fick precis veta att killen som skulle ner till Tyskland ligger på sjukhus, så det sket sig, kan man säga... Får hitta nån annan lösning. har börjat fundera på att åka ner någon av de första dagarna på semestern... Alternativt midsommar om vädret inte tillåter att köra ner båten till Gräddö. Hm.. vet inte om jag får med mig någon kompis ner. Börjar min semester en vecka innan Kece, men hade tänkt måla och ha mig i huset under tiden Kece jobbar!Vi kom förövrigt precis hem från en fisketur. Fick fyra riktigt fina regnbågar, nästan 3 kg rensad fisk!! Vi ska ju ha fisk på buffen och efter att ha fått fyra regnbågar, en sik och en abborre på ett par gånger, funderar vi på om vi ska försöka få lite mer fisk och ha egenfiskade firrar på buffën! Vore lite trevligt att röka själva och servera... och så är det underbar avkoppling från allt fixande med andra saker! Komma ut och bara höra fågelsång och förhoppningsvis få firrar Lägger upp en bild på huset i galleriet, om ni är nyfikna!

    Verkligen jättemysigt hus!!! Skulle absolut kunna tänka mig ett sådant :)

  • minimis

    Idag var även jag och fick en provfrisyr. Måste säga att jag äör tveksam. ska ha i en halvperuk som förälngning och tänkte att allt hår skulle falla i fina lockar på högersidan, samt att jag skulle ha en tjock fläta på vänstra sidan som gick mot höger. Men flätan blev inte alls bra, har alldeles för kort hår för det. Blir så tråkigt att inte ha något på vänstersidan, någon som har nåt förslag??

  • minimis

     


    Korallbruden skrev 2010-06-08 17:08:34 följande:
    Här är det full rulle. Placeringskortstillverkning, har handlat mer bröllopssaker och väntar in min tärnas sita klänning... har även fått brev från tullverket... mindre kul så den fastnade i tullen... hur mycket betalar man i tullkostnader i %? Någon som vet?

    Om värdet på klänningen är under 1600 kr så är det bara en moms på 25%. Så var det iaf för min tärna :)

  • minimis

     


    saga 2010 skrev 2010-06-08 18:27:34 följande:
    minimis> det lät fint! har du ingen bild på håret att visa?

    Bara på mobilen. Vet du hur man kan skicka online? Annars kan jag vara så redig så jag kan sms:a, förmodar att du inte är nån styckmördare ;)

  • minimis

     


    JollyO skrev 2010-06-08 19:16:58 följande:
    Om du har bluetooth på datorn kan du skicka från telefonen till datorn via det.

    Ok, ska kolla sambons jobblaptop!

  • minimis

     


    CeKe skrev 2010-06-08 20:41:05 följande:
    katja,hur blev det med tv-programmet? Kom ni med??här har inte hänt några bröllopsbestyr... däremot har vi bokat en utemöbelgrupp till huset! Känns bra. En sak mindre att tänka på! Lite kul faktikst. Åkte till Mio för att kolla 2:a gången på en annan grupp och så fastnade vi för den här istället som var en helt annan typ Smart idé där med att kolla baluppsättningarna! Synd att du inte kom ut

    Har en kompis som är i startgroparna med ett företag som säljer samma möbler som mio etc, men mycket billigare och på internet. Kommer dock inte ihåg vad sidan heter, men kan vara värt att tänka på i framtiden :)


    KatjaB skrev 2010-06-08 19:51:37 följande:
    Idag rör det på sig med bröllopsprylarna.. Simons skjorta är betald o beställd, alla klänningar är betalda, en röd matta är betald och så har jag blivit klar med vår affisch och skickat iväg till ett tryckeri så att de trycker upp den. Kul

    Åh, vad för röd matta? O vad för affisch? Snacka om att jag både älskar och blir tokig över all inspiration man får här! haha. Vårt superenkla bröllop har blivit lite mer avancerat!! Fast ändå enkelt såklart :)


     


    saga 2010 skrev 2010-06-08 19:48:40 följande:
    haha... verkligen inte :). Kolla om du får till det med bluetoothen annars kanske du kan skicka. Blir så nyfiken, det låter som nåt jag skulle gilla :) och det är kul med inspiration. Hade tänkt gå ut och kolla på balen som varit för gymnasiet under veckan för att inspireras av deras hårkreationer men har varit allderles för trött efter jobbet att jag inte orkat ta mig upp från soffan.

    Ne, jag får det inte till o funka! Jag o teknik! Men jag kan smsa om du vill det. Dock är den ju inte helt hundra, frisyren, ska ju lockas mer och så är det ju vänstersidan som ska fixas till...

  • minimis

    Fick precis veta att min pappa har cancer. Han bara grät i telefon så vet inte hur illa det är. Han sökte för det för över ett år sedan men läkaren sa då att det inte var nån fara, att han skulle återkomma om ett år eller så om halsbölden var kvar, nu är sörjan utspriden till lungor och arm iaf. Han har i flera år behandlats fram o tillbaka för "cancer" i urinblåsan. Ja, vi får se vad som händer. Kul att planera bröllop nu, eller inte.

  • minimis

    Tack! Han sa dock inget till mig när jag ringde och frågade hur det gått. (Pratade med mamma innan). Förstår inte varför han alltid ska vara så hemlig! Eller visst förstår jag på ett vis, men familjen vill ju veta! Jag vill inte bli snuvad på sånt!

  • minimis

     


    Vi 3 skrev 2010-06-09 10:44:16 följande:
      Förklara det i ett lugnare läge. Han tänker antagligen att han inte vill oroa dig mer än nödvändigt. När M var sjuk fick jag behandla honom som ett litet barn de gånger han var chockad. Vara övertydlig med allt! Försök få komma med till läkarbesök så du kan få ställa dina frågor också. Han är troligen rätt chockad och det är så mkt man inte tänker på då.Vill du hellre maila, så inboxa mig så får du min mail.

    Mamma försökte verkligen få följa med på läkarbesöket idag, men det fick hon inte. Så jag lär ju inte få följa med. Han sa att vi ska prata mer under lunchen, så hoppas han berättar allt då.
    Är din sambo helt frisk nu? Vart hade han sin cancer?

  • minimis

     


    Vi 3 skrev 2010-06-09 10:53:05 följande:
      Han hade testikelcancer, var 21 när han fick den. Han är helt frisk Brukar han vara så att han håller hemska saker för sig själv? Annars kan det ju ge sig när det smält in lite.M ville gärna "skydda" mig, det var ju inte så farligt när han började söka vård. Jag följde magkänslan och tack gode för det. Får du reda på vilken typ av cancer det är han har så kan du ju få reda på ganska mkt på nätet, men var rejält källkritisk!! Sjukhusen har ju oftast information och olika sjukdomar, sen finns ju vårdguiden och internetmedicin. På internetmedicin skriver läkarna själva om sjukdomarna. Eller iaf granskar texten.

    Ok, men skönt att allt är ok nu! Att ni klarade er igenom en sån sak! Kan nog bara stärka förhållanedt!
    Vi är väldigt öppna vad gällert allt kring företaget etc. Men när det kommer till sjukdomar  om sig själv så är han väldigt sluten, kan ju vara ren ångest. Vi får se vad som sägs vid lunch!

  • minimis

    pappa har ju som sagt cancer sen tidigare, men det har dom liksom hållt i schack. Nu var det sköldkörtelcancer, som spridit sig till arm och lungor iaf, får väl se om det är mer senare. Jäkla läkare som skickade hem honom för ett år sedan!!! Efter vad jag kollat på internet så är väl oddsen rätt goda, de flesta överlever det. Så man får leva på hoppet nu!!

  • minimis

     


    Casmel skrev 2010-06-09 18:25:01 följande:
    minimis: Fy va tråkigt men jag håller tummar o tår att han blir friskförklarad snart och att allt går bra!Tråkigt oxå att så många är drabbade. Jag har nog varit lyckligt lottad att inte ha det i min närhet än så länge ialla fall.Nu har all Osat hos oss i alla fall så nu ska det ringas runt o beställa exakt antal tårtbitar och mat osv. Härliga skattepengar har kommit in på kontot idag och jag känner att bridezillan som bott i mig ett tag lugnar ner sig nu Längtar till vi ska hämta hem ringarna...ska göras innan midsommar, så snaaart.Blir inga lupiner i våra vaser som det va tänkt heller då alla blommar nu Så nu behövs det tips på fina lila, cerisa blommor som inte kostar skjortan att ha i vaserna istället. Vad är billigt att fylla ut vaserna med undrar jag oxå?

    Tack!!
    Vi ska ha ölglas från Ikea som vas, snurra i grönt strå och så en avklippt gerbera i. Alltså allting ska vara max till mitten av glaset. Kostar runt 100 kr + glasen då :)

  • minimis

    Tack snälla!!!

    Nu orkar jag inte gråta mer. Har lämnat in klänningen hos sömmerska, ska korta den och lägga ut lite försäkerhetsskull. Var hos floristen med ölglasen, o det blir skitbra! Sen vart vi o beställde sedelklämma till bestman, 85 kr + 110 för gravyr haha. Fåpr komma på nåt mer till honom iaf.
    Sen undrar jag om detta kan vara lösningen på mitt hårproblem...
    http://blingit.se.digihelmtest.net/visa_produkt.asp?id=2382&t=Lavish+Design+%2D+Diadem+Hj%E4rta
    Vad tycker ni? Tänker i såna fall inte köpa en så dyr, men be någon göra en liknande för en billigare peng såklart :) Men frågan är ju om det oassar mig o min frisyr eller ej...

  • minimis

     


    Vi 3 skrev 2010-06-09 20:20:08 följande:
    Idag är min klänning ÄNTLIGEN hemma! Dock måste den in till sömmerska asp så det blir morgondagens första uppgift. Sen är resten av dagen i skönhetens tecken då det är smink- och hårkonsultation.Jag är så lättad att klänningen är hemma...

    Vad kul!! Lycka till :)
    O tack för engagemanget :)

  • minimis

     


    Vi 3 skrev 2010-06-09 20:44:21 följande:
      Har suttit där själv, jag hade behövt allt stöd som fanns att uppbringa.

    I o med att pappas är så hemligt, vi får inte säga det till nån, så är det ju välfigt skönt att ventilera sig här. bm har jag ju såklart pratat med, men man behöver faktiskt lite utifrån också :)

Svar på tråden Juli 2010