• sten42

    Möhippa, bröllop..less

    Min storebror ska gifta sig nu i maj och utan att egentligen att ha blivit tillfrågad bestämde han o bruden att jag skulle vara brudtärna tillsammans med min storasyster samt brudens syster. Jag har ledsnat på allt tjat om detta bröllop och dessutom på att jag måste lägga ut massa pengar på tärnklänning, assocearer och skor (jag studerar och får ut 2600:- månaden, vilket ska räcka till hyra och allt därtill).

    Nu har de andra tärnorna bestämt hur möhippan ska se ut och jag vill verkligen inte följa med på den. För det första känner jag knappt bruden (och absolut inga av hennes vänner) och för det andra så är jag 21 år medans alla andra som ska vara med på möhippan är 30+. Jag känner mig för liten och förstår inte vad jag ska kunna ha för roligt med dessa människor. Jag kan också nämna att jag inte gillar min storasyster. Jag känner att jag kan ställa upp på allt annat som de kräver men möhippan vill jag verkligen inte med på. Jag tror knappast att någon skulle sakna mig på den heller, utan det handlar nog mer om vad man bör göra och hoppar jag över den så bryter jag mot traditionen.

    Jag behövde få skriva av mig lite.. men vad tycker ni, vore det helt katastrofalt om jag bestämde mig för att skippa möhippan?

  • Svar på tråden Möhippa, bröllop..less
  • sten42
    Kattpoet skrev 2010-03-25 10:34:35 följande:
    Prata med din bror om hur du känner det, att du inte har råd och att du mår dåligt av detta.Det är din bror du måste prata med först och främst.Och om du inte vågar, skyll på studierna och säg att du kan komma.
    Dessvärre skyller jag alltid på mina studier när det är något men jag ska ändå ha det i bakhuvudet. Sedan är min bror.. och ja, hela min familj, otroligt barnsliga. Han beter sig som ett barn många gånger och skulle jag säga att jag inte vill komma på möhippan skulle han förmodligen säga något i stil med "Jaha, men skit i allt då. Du behöver inte gå på bröllopet heller då" osv.
  • sten42
    Dejli skrev 2010-03-25 10:42:57 följande:
    Jag antar att din bror känner till din ekonomiska situation, och om det är så tycker jag faktiskt det är lite fult att räkna med att du ska stå för kostnaderna. Å andra sidan kanske du har nån gammal klänning du kan återanvända, eller kanske låna? Har de åsikter om det får de nog stå för kostnaderna själv...Jag tycker inte heller att du behöver vara med på hippan när du känner såhär. Som Kattpoet föreslår, skyll på en tenta eller vad som helst... om det är som du säger kommer de nog inte tjata på dig heller.
    Jo man kan ju tycka att han borde tänka på mig när det gäller min ekonomi men det gör han inte. Nu har de dessutom gett mig uppdraget att jag ska göra i ordning sånghäften till bröllopet, vilket också kostar pengar. Min bror tjänar väldigt väldigt bra så jag tycker det är jättekonstigt att man ska behöva betala hela klänningen själv och speciellt när bruden skulle bestämma exakt hur den skulle se ut och den sys alltså upp efter oss tärnor. .
  • sten42
    Sörön10 skrev 2010-03-25 10:57:32 följande:
    Men du.. En tanke: Du skulle inte kunna vara ärlig då? Säga att du inte har råd att köpa en sådan klänning som bruden tänkt sig?? Och festhäftena kan jag inte tänka mig att du ska behöva betala, det verkar ju helt sinnessjukt!! Säg att de isf får en dubbelsidig vit uppkopierad enkel! haha Det lär ju inte gå hem! Nej, usch lider med dej, men har du något att förlora på att vara ärlig?
    Grejen är den att jag knappt pratar med min bror och skulle jag börja tjaffsa om det här skulle han kunna bestämma sig för att säga upp kontakten, han är så barnslig. Jag får reda på allting via min mamma som i sin tur pratar med honom. När jag tog upp detta med henne ville hon inte prata mer med mig utan avslutade samtalet. Jag blir bara tolkad som en tjurig unge som ska få som jag vill jämt. Hälften av klänningen är redan betald och då fick min mamma stå för den kostnaden men när det är dags för att hämta den i affären tänker jag verkligen inte låta hon betala den andra hälften också, hon tjänar nästan ingenting hon heller så ja, jag måste försöka prata med honom trots att det är svårt. Jag är så rädd för att alla i familjen ska börja bråka med mig.
  • sten42

    Cecilia å Gil skrev 2010-03-25 11:04:34 följande:


    Men vill du inte får du väl säga ifrån??Hur ska dom veta att du inte vill/Har råd om du inte säger nåt?
    Det har du helt rätt i, jag låter bli av ren rädsla för att bråka. Jag har alltid varit familjens svarta får och att börja krångla med det här nu känns så otroligt jobbigt men jag ska försöka samla mod till mig..
  • sten42
    FelizLane skrev 2010-03-25 12:07:27 följande:
    Jag studerar också... Jag får ut ca 8000 kr i månaden. Hur kommer det sig att du får så lite?
    Jag tar inget lån..
Svar på tråden Möhippa, bröllop..less