• Skuggan

    Inbjudan till festen men ej vigseln

    Kan ni inte he en inbjudan med en vanligtext typ:

    Välkommen att delta i vår bröllopsfest

    Så tid, plats OSA och sånt vanligt som brukar stå på inbjudan.

    Sen bifogar ni ett informationsblad där vanliga rubriken rinns med så som barn, allergi, vägbeskrivning osv men att en av rubrikerna är
    Vigsel: Vigselakten kommer att äga rum innan festen. Vid vigseln närvarar enbart våra närmaste familj.

    Hm, lite rörigt men jag hoppas du förstår vad som menas.

  • Skuggan

     


    emlasa skrev 2010-04-18 12:05:05 följande:
    Men herregud! Klart ni kan bjuda in till bara fest om ni vill. Det är er dag och ni bestämmer själva hur ni vill ha den. Jag skulle respektera att vigseln är först och att bara bli bjuden till festen. Vad spelar det för roll? Skulle bli överlycklig av att bli bjuden till en stor och rolig fest. Varför skulle jag tacka nej? Av principskäl? Det kan jag inte alls förstå. Det är såna svar som gör blivande brudar osäkra! För min del tror jag att det kommer bli jättelyckat och jag tycker ni ska köra på det som ni vill!

    Alltså, på sätt och vis är det väl bra att TS får den typen av svar i tråden.  (alltså negativa, "jag skulle tacka nej" svar) Av den enkla anledningen att det kan ju finnas gäster som tänker så och då är det bra att vara förberedd och ha mött argumentet tidigare.

    Sen betyder ju inte några negativa gäster att man ska ändra på sitt upplägg. Vill man bjuda in till fest men ha vigseln privat så har man all rätt i välden att göra det. Men då kanske det är skönt att redan innan inbjudnignarna gått ut fått smaka på eventuell negativ respons som kan komma, så att man är stålsatt liksom.

    BT är användbart på så vis, ett sätt att bolla och testa sina tankar innan de blir verklighet på nåt vis.

Svar på tråden Inbjudan till festen men ej vigseln