• Telis

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Guten morgen!


    Se där ja, BS, det där gick ju alldeles strålande! Jättebra TS!


    Grattis på födelsedagen till smygläsaren då!


    koko, får jag och Televinken också komma och fika på torsdag?


    Vi har haft besök i helgen, städat på tomten, satt upp gardiner i Televinkens rum, promenerat och fikat ute och varit på babysim. Mysigt!

  • Telis

    Tinga, ååååh, vad härligt att höra om Piff och hans ätande!!! Hoppas att det håller i sig nu!! {#lang_emotions_smile}

  • Telis

    Lappis, vi gjorde ruccolafylld fläskfile med rotfruktsgratäng, gratängen tar ju lite tid att fixa, dels för att det är en del som ska skals och skivas och sen ska den ju stå i ugnen ett tag men fläskfilen och såsen går snabbt att göra.


    Jag brukar skippa koriander i såsen för det gillar inte jag och det går alldeles utmärkt utan.


    Här är receptet iaf:


    Ruccolaspäckad pepparfile med rotfruktsgratäng

    4 pers 

    600 g fläskfile
    1 kruka ruccola ca 40 g
    60 g philadelphiaost
    salt
    3 msk hel vitpeppar
    rapsolja
    smör 

    Gratäng 

    400 g mjölig potatis
    200 g rotselleri
    200 g jordärtskockor
    2 dl riven västerbottenost
    1 tsk salt
    svartpeppar
    2-3 vitlök pressad
    2 dl vispgrädde 

    Grön sås
    blad från en kruka basilika
    2 msk färsk koriander
    1 äggula
    1 pressad vitlöksklyfta
    1 msk dijonsenap
    1 dl majsolja 

    Börja med gratängen, sätt ugnen på 200 grader (180 i varmluft), skala rotselleri, jordärtskockor, potatis & skär i tunna skivor. Lägg i en skål och blanda med ost, salt, peppar & vitlök.  Häll i smorda små formar och häll över grädden. Grädda mitt i ugnen ca 50-60 min. 

    Klipp av det mesta av ruccolastjälkarna och strimla bladen. Blanda med philadelpiha och salta. Stick hål i köttet med en kniv eller brynstål & lägg ostmassan i en sprits och fyll hålet i köttet. Krossa vitpeppar i mortel. Salta och rulla köttet i pepparn, bryn köttet i olja och smör. Efterstek mitt i ugnen 175 (i varmluft 160) cirka 20 min till 68 grader i innertemp. Du kan eftersteka gratängen om du sänker värmen.
     
    Mixa basilikablad, korianderblad, äggula, senap och vitlök. Späd med oljan lite i taget till en krämig sås.

  • Telis

    nenne, åh vad bra!! Kul att inte allt var för stort!

  • Telis

    nenne, vad konstigt, du såg verkligen inte ut som Barbamama på magbilden och det är ju bara en vecka sen.


    Lappis, du hinner inte göra gratängen dagen innan? Den blir säkert bara ännu godare av att stå till sig en dag i så fall.

  • Telis

    Lappis igen, den där ädelostfisken då kanske? Den var ju kanongod och lättlagad.

  • Telis

    koko, åh vad kul att få träffa er allihop! Fast förta dig inte med att fixa lunch och grejer, fika duger lika bra. Jag börjar bli nervös redan nu för att åka kommunalt så långt, måtte Televinken sköta sig.


    nenne, vi har också en Looma Sino av samma anledning som koko, så om du inte vill ha en vit så kan du få låna en svart av oss.


    Grattis till världens sötaste Hektor!!

  • Telis

    BS, om inte Liten vill ha killkläderna i stl 68 så tar jag gärna dom! Vi har lite ont om kläder i den storleken.

    Grattis muggles till dagis och till IVF-beslutet! Vi tog det också på bruttolöneavdrag, det gjorde ju en himla skillnad. Fast jag förstår inte vad din läkare menade med att det går att tvinga fram många ägg, det har dom inte lyckats med på mig.

    Oms, Televinken är 3,5 månader.

    Svar ja, på champagnepicknick!! När?! Var?!


    *fortsätter läsa ikapp*

  • Telis

    sweet, "dööörddi"

    Ore, är du säker på att man inte får ta p-piller när man ammar?! Jag ammar ju visserligen inte men jag pumpar ju ur bröstmjölk som Televinken får och till mig sa gynekologen att jag kunde börja med pillrena när som helst!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen