• muggles

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Oupsie: ja det är så dumt så jag orkar inte ens kommentera det. Men du har rätt.

  • muggles

    Min bästa väninna ville ha överlämning och det ville hennes blivande man också. Han har släkt i USA - det kanske var därför och för hennes del tror jag att hon upplevde det som mer romantiskt. Det var bestämt att hennes pappa skulle föra in henne fram till hennes blivande man som skulle vänta i kyrkan. Men sedan ballade hennes pappa ur och vägrade (varför vet jag inte riktigt, han gick ju med på det först). Det slutade med att hon travade in i kyrkan i ensamt majestät med oss 3 tärnor efter sig Det funkade det med. Jag tog inte alls illa vid mig av att hon ville göra så - helt upp till henne tycker jag. Men detsamma gäller tyvärr inte för Sveriges kronprinsessa - hon behöver följa svensk tradition tycker jag. Det gör hon ju i alla andra sammanhang så varför inte nu?

  • muggles
    BrudSommar2006 skrev 2010-05-25 15:36:22 följande:
    Om man ska grilla får man väl satsa på något som går att göra i ugnen vid hällregn. Kanske får det bli så.
    Det är bara att skicka ut svärfar att stå ute och grilla under parasoll Sedan äter ni inne.
  • muggles

    Telis: ja den fasen går över men jag vet inte om jag vågar säga när (det dröjer ett tag till). El jag ska inte säga så såklart - alla barn är olika och allt det där. Men det blir bättre när han kan börja röra sig själv, krypa mm. Då får han fullt upp med att roa sig själv ett tag. (Och ni får fullt upp med att se till så han inte slår ihjäl sig så så mkt avlastning blir det inte heller )


    Jätteintressant tycker jag med alla funderingar kring kungahuset, att höra vad andra tycker. Jag förstår vad du menar Telis och håller delvis med dig men jag tycker inte så synd om dem för att de inte har valt jobbet (de kan ju som sagt avsäga sig sina kungliga titlar om det blir för jobbigt). De har det nog rätt gött mellan varven... Och så slipper de många andra problem; arbetslöshet, betala hyran mm.

  • muggles
    Ore skrev 2010-05-25 23:09:27 följande:
    Jag tycker nog att det är ganska relevant huruvida Victoria överlämnas eller inte. Och de argument som kungahuset själva har är ju att de ser det som att kungen följer tronföljaren fram, mer än en far som lämnar över sin dotter. Men det jag inte förstår är varför en vuxen människa - även om det är en tronföljare - ska behöva följas fram av kungen till altaret? Visst ska kungen och regeringen godkänna maken, men då borde ju rimligtvis Reinfeldt gå på Vickans andra sida för den sakens skull. Och frågan är, om det hade varit en kronprins som gifte sig - skulle bruden stått framme i kyrkan och väntat när kungen följde sin son fram? Och Victorias ev. framtida barn - en ev, kronprins eller kronprinsessa. Kommer det barnet följas fram till altaret av henne? Hon kanske inte ens är drottning då, ifall kungen hänger kvar ett bra tag till. Är det då han som ska leda fram barnbarnen? Om det nu är kungen som ska leda fram tronföljare, och föräldrarollen är helt irrelevant. Nej, jag tror att de vill ha överlämning av samma anledning som så många andra överlämnade BT-brudar. Det är så fiiiint, och min pappa betyder ju sååååå mycket (underförstått, mycket mer än min mamma som istället får "äran" att se till att disk, städ, dukning m.m. fungerar problemfritt...) - typ. De försöker bara dölja det i andra argument, som i mina ögon inte känns helt genomtänkta. Och när nu kyrkan har en uttalad policy MOT överlämning så ser det riktigt jäkla illa ut att de ska göra undantag för Sveriges blivande drottning.
    Håller med dig till 100%!
  • muggles

    Snaily: usch jag tror inte din oro har med grav-hormoner att göra. Vilken normal person skulle inte oroa sig järnet i er situation??? Jag hade också varit helt knäckt. Det intressanta som kommit fram här är ju att man kan se rätt mkt genom en organscreening och inte måste göra fvp (kanske). Förstår att du oroar ihjäl dig ang PAPP-a värdet (jag läste hela sidan med alla svåra ord). Jag tänker inte hojta klämkäckt här nu för jag tror inte det hjälper. Tyvärr är det nog bara att stå ut tills ni får en mer noggrann undersökning. Och försök antingen vid organscreeningen (alltså det extra UL:et) el vid annat tillfälle bolla din oro med en läkare.


    Sweet: jag vet att du har skrivit vid andra tillfällen om att man inte kan se alla kromosomförändringar vid fvp (som många tror) och det är jättebra att man vet det. Och i mina tankar finns alltid risken för tex autism som man inte kan "screena" för över huvud taget. Jag har flera bekanta (och en kusin) som är mer el mindre autistiska och det är en enorm belastning för hela familjen. Oavsett om störningen är lindrig blir det en jäkla massa utredningar och mäck.


    Men ibland får man väl tänka att "hela livet är en risk" (min makes kloka ord) och  man kan tyvärr inte skydda sig mot allt.

  • muggles

    Alltså jag skulle ha skrivit att jag har flera bekanta som har barn som är autistiska - det blev lite fel där.


    Lappis: skönt att det är gjort! Får jag använda dig som konsult sedan när vi ska lämna in våra papper??


    Nenne: gött med BM-besök! Wiiihoooo!!


    Apropå kungahuset igen: visst är jag lite orättvis när jag skriver taskigt om kungen och hans dyslexi - han kan ju inte hjälp det nej visst. Men offentliga personer får nog finna sig i att bli kritiserade för allt möjligt - de är mer hårt utsatta än oss vanliga dödliga. För kungahuset är det största problemet hur de ska hitta en gnutta privatliv (det fanns visst ngt hörn i trädgården vid Drottningholm där de kunde vara i fred och så Solliden då) - OJ, snacka i-landsproblem!


    Men jag tycker faktiskt lite synd om Madde nu när hon fått schavottera med sitt privataste problem i pressen. Måste vara fruktansvärt - inte bara har hon blivit bedragen men HELA SVERIGE (el HELA VÄRLDEN) vet om det dessutom!!! Isch. Skulle inte vilja byta med henne för alla klänningar och slott i världen...

  • muggles

    EA: fast en grej är annorlunda denna gången va? Ömma bröst el inte betyder nada - mina bröst ömmade inte förrän efter flera veckor.


    *sätter fast dubbel blygdklämma*


    Nej vi står inte i kö men jag skulle allvarligt kunna tänka mig det.

  • muggles

    EA: är TD = RD 15? El har jag räknat fel?

  • muggles

    Allvarligt talat - jag får ingenting gjort denna vecka. El ja, jag sköter om det som kommer in men jag tar liksom inte tag i ngt extra. Tur el inte så är det lugnt. Hade gärna fått ngt annat att tänka på...


    Synd att jag måste omboka spa, för det hade varit en sån skön avslutning på veckan. Jag mitt nöt hade ju inte en tanke på att spa inte var så käckt när de varit inne och rotat (borde man ju ha lärt sig).

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen