• snaily

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Oms
    OJ, vilken läskig historia med spiralen! Hoppas att allt går väl och att den inte ställt till några problem med livmodern, eller eventuell graviditet! Det var ju TYPISKT att det inte fanns något grav.test att köpa förresten...


    Nenne
    Stackars björktrastunge... men de "tigger" ju verkligen om att bli upplockade av diverse rovdjur, med sitt hjälplösa skuttande överallt Passerade en på promenad igår, den satt mitt på stigen men som tur var såg ingen av de tre hundarna den.
    Förresten - jag ska göra lång lång bilresa alldeles ensam min första semesterdag om 1,5 vecka (ska ända ner till färjan som går till Ön) och behöver många pauser längs vägen - om ni är hemma vore det skoj att komma förbi och säga hej! Fast du kanske jobbar då fortfarande...?


    Mugglan
    Busigt med resbokningen! Men det lät väldigt väldigt härligt!
    "Jag vill vara nere", ha ha


    BS
    Vilken himla gullig Jocke!


    Koko
    Ja, kommer gärna och hälsar på er senare i sommar, har en vecka i slutet av augusti/början av september då vi fortfarande inte bestämt helt vad vi ska göra men funderar på att hänga lite i Stockholmstrakten faktiskt.
    Tycker också du är duktig som sköter barn och hushåll helt själv!


    Lappis - ha en jättetrevlig resa, önskar jag nu alldeles för sent.


    Telis
    Önskar jag kunde dela med mig lite av min lättsövdhet till dig!
    Undrar hur det ska gå för min stackars make när (om) vi får barn, han är så fruktansvärt lättväckt och har även jättesvårt att somna om. Och sen sägs det väl att man blir extra lättväckt som nybliven mamma, så då kommer vi väl vara två som ligger vakna på nätterna och går omkring som hålögda zombies på dagarna... hå hå ja ja, vad har man gett sig in på?


    Heja Holland! Fast jag kollar väldigt oengagerat måste jag erkänna...

  • snaily

    Jag har varit på en minisemester till Dalarna lördag-söndag, närmare bestämt Furudal och Falun för de intresserade Väldigt mysigt, äntligen lite sommar åt mig! Fiskade aborrar igår (fast jag fick inga men vågade äta lite lite av en efter att ha lusläst livsmedelsverkets kostråd), gick på hundpromenader och inspekterade ett hus som en kompis funderar på att köpa. Idag njutit av härlig värme, sommarhäng vid en sjö och sen goffigt fika på idylliskt café (i Torsäng). Tog sommarens första dopp idag, riktigt varmt i vattnet! Korven hade total panik av att matte tänkte överge honom för alltid genom drunkning, alternativt simning till andra sidan sjön. Och han som inte kan simma/är allergisk mot vatten/sjunker som en gråsten (gråspets)! Tror han i alla fall...
    När jag åkte från Falun var det sol och 29 grader varmt, väl hemma 17 grader och ösregn... burr...


    Jag är en sån som gillar värme, ju varmare desto bättre nästan, fast inbillar mig att det känns lite jobbigare nu som gravid? Eller så är det bara för att jag läst nånstans att man ska bli mer värmekänslig då.
    Dock tyckte jag att 40 grader varmt i Australien (mitt inne i stan) när jag rest från -20 grader i Sverige, var lite VÄL varmt. Framför allt var det olidligt i makens pyttelilla enrumslägenhet, sisådär 37 grader varmt utan vare sig AC, fläkt eller balkong (fast det var ju ännu varmare ute i och för sig). Jag sov typ ingenting första natten, hade en blöt handduk på pannan som jag kylde extra i kylskåpet ibland. Efter att ha legat upprörd hela natten och förbannat maken för att han bott där i flera månader utan att ha köpt minsta lilla fläkt, gick jag direkt och köpte en sån dagen efter. (Han var för övrigt inte hemma så han hörde inte mina förbannelser )

  • snaily

    Hej AM! Hoppas ni får det trevligt på landet! Tack för tumhållning!


    MSW
    Jajamen, RUL är imorgon - imponerad över vilken koll ni har!
    Tid, hm, tror det är 15.30. Jag jobbar förmiddagen, sen åker vi.


    Nenne
    Ja, vad skoj, hoppas du jobbar hemma så kan jag komma och störa! Så många kilometers omväg kan det inte bli.
    Ja vi var i Torsång, strålande väder då i alla fall! Blev inte deras specialmacka, utan en med tonfiskröra istället.


    Nu ska jag gå och stryka ett streck på whiteboardtavlan där min semesternedräkning sitter.

  • snaily

    Oms
    Skönt med minus, och himla bra att du fick tid hos gyn så pass snabbt!


    Nenne
    Åå, kanylballe, my favourite! Välkammad utter!
    Får hoppas ni fortfarande är hemma då (onsdag nästa vecka), och inte på BB...


    Piggelin
    Grattis till första semesterdagen, underbart! Jag hejade också på Holland för övrigt.


    Jag ska försöka ringa specialistmödravården idag med en så oviktig frågeställning som om man kan få (köpa) med sig bilder från RUL eller ej... Vi har fortfarande bara bilderna från VUL i v 7 sittandes på kylskåpsdörren.

  • snaily

    Så! Nu är alla ansökningspapper om havandeskapspenning ifyllda och klara! Nu saknar jag bara det jäkla moderskapsintyget (som krångliga BM inte ville skriva ut förrän efter RUL )! Har jag tur kanske det kan komma i slutet av veckan... kanske.


    Bilder från RUL fick man köpa för 60 kr, sa de när jag ringde.

  • snaily

    AM
    Kan absolut smsa dig efter RUL! Ett litet problem bara - det var inget mobilnummer med i ditt inboxmeddelande??!


    Någon annan i tråden som har AMs mobilnummer och kan tänka sig inboxa det till mig??


    Nenne
    Grattis!

  • snaily

    Hattis
    Jag gjorde ju VUL hos en privatläkare och han printade ut bilder till vår stora förvåning, vi hade inte bett om det, men det var ju skoj att få förstås. Så - vet inte hur det funkar på andra ställen tyvärr.
    Förstår din kräkönskan! Jag suktade ju som tusan efter symptom som inte fanns i början, men egentligen var det ju väldigt skönt att inte må illa.
    Inget mer blod alltså? Hoppas hoppas det ser bra ut på VUL! När var det du skulle dit??

  • snaily

    Vinkar till Lappis och Oupsie


    Hattis
    Ja, nu har jag symptom! Bullig liten mage och ett Yngel som rör sig. Häromdagen var jag nojig då jag inte tyckte jag känt så mycket rörelser om några alls den dagen, men dagen efter var det full fart igen. Det både syns och känns på utsidan och maken har också lyckats känna. Fast oftast när han sätter dit handen så slutar det direkt.


    Nähä, dags att åka in och jobba!

  • snaily

    Tillbaka efter jobbandet. Här fläktar det svalt och skönt ute! Huset är dock väldigt uppvärmt så försöker vädra ut en stund nu.


    MSW
    Kul med bokade hotell!
    Ja, våra namn är verkligen talande! Oupsie blev hoppsangravid och för Snaily gick det i snigelfart.


    EA
    Vad duktiga ni är med renoveringen! Du förtjänar att sitta en stund med en cider. Eller två.


    Oupsie
    Inte helt säker på vad som avgör vem som får VUL. Alltid efter IVF i alla fall, och om man haft mycket problem med blödningar och så tror jag. Kanske också om man inte har en aning om hur långt gången man är, för att få en ungefärlig datering.


    Någon som vill ta hand om en odräglig Korv ett tag? Han gnäller konstant för att granntiken löper, och äter ingenting.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen