• muggles

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Lappis: hur menar du - det har varit en bästsäljare men går sämre nu? El är en nyhet som de inte fattat än? Kanske kräver en längre införsäljning? Jag presenterar och demar grejer som de kanske köper 1-2 år senare...

  • muggles

    Lappis: det borde funka för citron och jordgubbar funkar ju annars. Men den är väldigt god naturel också! Fräsch! (Och mina kollegor tog två ggr av den...)

  • muggles

    Lappis: jag såg ett tips från Mia Öhrn som är expert på kladdkakor. Man ska baka den kladdig dagen innan och sätta den i kylen - då får den mer stadga för att smöret blir kallare. Kanske värt att testa? Jag lät min vara inne längre för att jag tänkte att det skulle bli så svårt att skära bitar annars om den var för kladdig men med kyltipset så kan man nog fixa det med.


    Aha, men kan det bero på ngt annat att du får nej? Är det dålig konjunktur i din bransch just nu? Är det stiltje pga snart-semester (så är det hos mig)? Annars låter det ju konstigt. El har produkten bara blivit "out-dated"?

  • muggles

    Lokalsinne kan jag bidra med, tror att även Tinga har rätt bra koll på Stockholm? Vi kör ett stopp på Åhlens/Hemköp tycker jag så kan vi välja ngt gott där.

  • muggles

    Just nu försöker jag ta mig igenom ett "product concept" - SNARK!

  • muggles

    AM: gah! Man inser plötsligt att man inte har några riktiga problem alls...


    Lappis: det där med att hantera sorgereaktionen hos ett adoptivbarn har jag tänkt på, hur skulle man ha gjort det? Man kanske kan vända det till att barnet iofs blev bortvalt av sina biologiska föräldrar men VALT av er istället. Och ni vill ju ha det mest av allt i hela världen och det måste ju betyda ngt positivt för barnet. Ang tonårstid så tror jag att även biologiska föräldrar får höra elaka saker, kanske i stil med "jag HATAR dig mamma"; man är ju inte skonad från sånt fast man är biologisk förälder. Vad är rätt svar där? "Jag bryr mig för jag älskar dig" - eller?


    Så försöker jag hantera Moa ibland när hon har det jobbigt med sig själv och sitt trots. Jag bemöter henne med kärlek när hon försöker stöta bort mig för det är nog det hon innerst inne vill ha, hon vill ju ha en bekräftelse på att jag tycker om henne ändå. Det är klart - man orkar inte alltid det, man är ju inte perfekt, men de dagar man själv är i balans går det rätt bra.


    En kladdkaka ska ju vara kladdig Jag lät kakan stå inne 20 + 2 + 2 min tror jag. Testade med sticka varje gång men tyckte den var för kladdig. Den blev rätt "blöt" men fast. Så jag tänker def låta den stå inne kortare tid nästa gång.

  • muggles

    EGO: har mensvärk (känns rom riktig mensvärk)

  • muggles

    Lappis: inte kan hon väl få för sig att gå in i er klädkammare, det känns inte väluppfostrat? Hon är väl inte där för att inspektera typ er städning?


    Ja jag tror på att försöka bygga upp en bra kommunikation med barnen redan när de är små, så har man större chans att de vänder sig till en när de blir större. Annars är ju risken att de slutar ge förtroenden och att de typ hamnar i dåligt sällskap utan att man ens vet om det... Bara kommer hem och dänger igen dörren till tonårsrummet och ropar "stick!" genom dörren


    EA: särskild kram till dig det där som gnager!


    Tack för att ni håller tummarna. Jag vill mest kunna säga "vad var det jag sa" sedan när blodet kommer (kanske på lör?).


    Är det ngn annan som tror att vi hinner till Svampen till kl 12 om vi ankommer Centralen typ 11:50 och ska förbi ngnstans för att handla mat??? Jag tror det inte... men jag kommer kanske ihåg fel hur långt det är?

  • muggles

    Nenne: har du läst Innan du fanns -bloggen på senaste? Förlossningshistoria... (men du kanske vill undvika)

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen