• viktualia

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Oupsie - göra nytta där.. fy vad nyfiken jag blir.. vad skulle du göra då?!? Måste BEKLAGA ditt illamående! Jag vet exakt hur vidrigt det är! *kramar om*

  • viktualia

    Ore - skönt att höra att fler tömmer föräldrardagskontot lite lagom.. Enligt nuvarande kalkyl kommer vi ha runt 40 dagar kvar, men då har vi inte räknat med att vi tar vanlig semester nästa sommar så det blir nog lite mer till slut.

    Oms - kollade hålans barnomsorgsregler och här är det v 28-31 som gäller. Varken maken eller jag har några problem att välja tidpunkt för semestern så det ska nog funka... så även studiedagarna.

    Ore -diskbänk! vi har ingen alls, utan nedsänkt diskho i bänksskivan. Kolla galleriet om du inte minns hur det ser ut. Funkar helt ok även om jag ibland saknar "riktig" diskbänk. Våran lösning är snygg och tillräckligt praktiskt.


    Lappis - tack för länken till Mitt Sommarlov... Trollet har gnällt väldigt länge men blev lugn när jag klickade igång låten.. hihii


    Telis - blir orolig för dig! håller med tidigare talare om att det nog är läge att diskutera med BVC/VC. *kramar om*

  • viktualia

    Telis - det är väldigt lätt att komma med "käcka tillrop" när nån beklagar sig. Hoppas att du känner att det, som Ore är inne på, mest handlar om kanske lite missriktad (?!?) omsorg....  plus att allt blir lagom kantigt när man skriver några korta rader här...KRAM!


    Ore - Diskbänksfrågan: Infälld diskho är ju som sagt vad vi har. Och givetvis behöver man ett diskställ också. Vårt diskställ står på en bricka som samlar upp vattnet. Nackdelen med den lösningen är att man måste städa båda bricka och bänk lagom ofta. Fördelen är att det är snyggare....
    Heltäckande diskbänk är enklare att underhålla/städa skulle jag säga. Då kan man ju ha diskstället direkt på diskbänken och behöver inte extrabricka.


    Vi har för övrigt en stor diskmaskin och det är väldigt sällan vi behöver ha disk nån annanstans än i den. *mkt nöjd*


    Passionsblomman - att sambon kommit med blommor är ju ett steg, om än inte åt det håll som du vill. Som Oupsie var inne på tidigare så handlar det här ju ofta om att vi människor upplever kärlek och omsorg på olika sätt. Och även om man talat om att "jag känner att jag får kärlek och omsorg från dig genom metod X, Y och Z" så verkar en del ha otroligt svårt att få in det.


    Själv funderar jag mycket på det här med relationen med maken just nu, och jag har kommit fram till att det beror på att jag inte jobbar. Trollet är så pass snäll att min tillvaro inte tagits över till 100%. Alltså är jag lite lagom understimulerad. (det är bättre nu än för nån månad sedan). Och därför hinner jag fundera mycket på makens och min relation, hur och om den påverkats av att Trollet dykt upp och om vi egentligen har samma syn på barn och barnuppfostran. På gott och ont grubblar jag mycket på detta. Och ibland kan jag önska att jag fick gå till jobbet och tänka på annat, mest för att inte sönderanalysera allt.


    Vad jag är på väg till är alltså att sambon och du ju också befinner sig i olika sitauationer. Dels jobbar han och inte du. Dels har du ett språk för känslor och tankar, på ett sätt som han (och min make) verkar sakna. För min del stör jag mig otroligt mycket mindre på detta när maken och jag jobbar var för sig och vardagen rullar på. Nu när jag är hemma och maken har semester så blir allt mycket tydligare. Hur detta ska kunna kommuniceras med maken är en bra fråga. Önskar verkligen att jag kunde skriva som Mugglan att "vi pratar mycket". För så är det nog inte, inte om det jag grubblar över i alla fall. För egen del är jag inte särskilt orolig, känner mest att maken och jag är rätt långt ifrån varandra i dagligt fokus, men så blir det väl när en är hemma på heltid. Fast jag kan bli lite trött av att jag känner Trollet så mycket bättre än maken.... och sen är jag ju som ni vet LAGOM trött på helamningen....

  • viktualia

    Omsan - vad galet med bristen på gravtest...  och hm.. kanske läge att söka sig till sjukvården oavsett resultat....

  • viktualia

    Särskild stor kram till alla gravida - jag lider med er i värmen!!!


    Och kram till projektledar-AM... hårt liv!


    Själv förgås jag i värmen, har haft en massa gäster och ska försöka återgå till renoveringen imorgon...


    *vinkar*

  • viktualia

    Snorkis - här har vi drabbats av samma åsk- och regnväder som hos er. Temperaturen gick från 31 grader till 19... ehum... Jag kände mig ruskigt smart som parkerade i parkeringsgarage när jag åkte och handlade... slapp språngmarsch över parkering i ösregn med Trollet och en massa matkassar! Hihihi! (det var alltså strålande sol när jag körde TILL affärn, men jag anade vad som var på g)


    Och Snorkis igen - jag kan komma över med lite tvätt.. ha ha ha!


    Förlossningsbrev - lyckades jag aldrig skriva något. Präntade in div i maken istället... men när det kom till kritan så var jag tillräckligt klar i knoppen genom hela processen och kunde prata för mig själv...


    Näst efter att vara gravid i den här värmen så är det nog ungefär lika illa att vara spädbarn... Trollet gillar inte värmen och blir lagom snurrig av att stå ut med över 30 grader. Nu när det svalnat av har han piggat på sig rejält.


    Passionsblomman - apropå massa gäster... så hade vi det ett dygn... gaaaa... hyfsat jobbigt faktiskt. Framförallt att skydda alla prylar från att bli sönderpetade av de gästande barnen (som inte är särskilt ouppfostrade utan bara barn i största allmänhet).

  • viktualia

    tjena andbeyond!


    Snaily - bra med schysst RUL!


    Gravidtrosor - jag köpte sådana på HM och de var USLA!!! Hoppas att Åhlens var/är bättre! Själv hade jag "före-bantningen"-trosor på mig genom hela resan...

  • viktualia

    Omsan - skönt att allt var i sin ordning! Och knäcka 24 kg är ju vad jag gjorde 2007... Men då utan annat kaos.. inte ALLS lätt att koncentrera sig på sånt samtidigt som allt annat är snurrigt.. För egen del har jag 10 kg till matschvikt - dvs bara lite lagom mycket övervikt..


    här är det annars mest renovering i värmen... dvs jag ägnar mig antingen åt att hålla Trollet undan stinkande färg och liknande ELLER åt att försöka göra nån liten insats med pensel el dyl medan Trollet sover.


    Mjölkstockning/värk i brösten är tydligen min lott i livet... hemskt skoj att bylta på sig om brösten i den här värmen.. men bilens AC/vår bordsfläkt/den halvdåliga amningsBHn/korsdrag i huset för att få ut färglukten - inget bidrar till att mina stackars bröst ska må bra. *SUCKAR* På söndag fyller Trollet 5 månader..

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen