• Lapinette

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    mugglan - jepp, nu är jag en skräcködla ... faktiskt sen en vecka tillbaka.

  • Lapinette

    mugglan - tumhållning på superfina ägg!!!

  • Lapinette

    snaily - usch vad jobbigt! Styrkekramar till dig och maken.

    Tyvärr är inte hela levandsberättelsen klar utan bara en del av den. Får säkerligen en läxa till möte nr 4 också som ska avhandlas ... mer inriktat på adoption och varför vi skulle bli de perfekta föräldarna. Supersvårt att skriva om eftersom jag inte har en susning om hur jag kommer att bli som mamma och för övrigt inte är speciellt barnkär.

  • Lapinette

    Sweet – så du har fortfarande hosta! Den lät inte alls skoj. Tycker det låter förnuftigt att du går och besöker en läkare och jag håller tummar och tår att det inte är någon allergi som håller på och utvecklas. OM ni inte skulle få behålla katterna vet du vem som vill ha dem .


     


    nennemannen – heeeej!!!! Vad är det för pussel frugan inte kan slita sig ifrån? Undrar nämligen om det är ett sånt där jigsaw ... för då förstår jag henne.


     


    Var det inte någon som hade drömt om tråddejten härom natten? Jag gjorde det i natt och nenne fick en specialsallad som var gigantisk (kanske bara för att jag själv åt en gigantisk variant i NY) och sen var det som en stor tusenfoting som slingrade sig fram på bordet som sedan bet mig … och då vaknade jag! Sen kunde jag inte somna om utan låg och vred och vände på mig tills jag gav upp och gick upp.

    Annars så har vi varit på vårt tredje möte och pratat om ex.pojkvänner, hur vi diskuterar med varandra, olikheter Frankrike - Sverige gällande religion, barnuppfostran etc, hur vi träffades, vad vi ser hos varandra. Nästa träff blir redan om två veckor och tills dess ska vi ha skrivit om de sista två punkterna i levnadsberättelsen. Detta mötet blir hemma hos oss. Sen trodde hon att det räckte med ett till möte efter det och det ska vara en slags nätträff för våra närmaste där de ska få veta lite mer om adoption etc. Vårt ärende kommer sedan att gå upp i nämnden för beslut i slutet av augusti .

  • Lapinette

    Gulliga korven och stackars snigeln!

  • Lapinette

    snaily - låter som ett bra idé men varför inte titta på BRA filmer istället? Nej, augusti är inte långt bort och så får det bli för nästa omgång de har möte är annars i slutet av juni och fram tills dess blir det lite stressigt ... och vad gör ett par sommarmånader mer eller mindre när vi ändå måste vänta innan vi kan få iväg våra papper till något land?

  • Lapinette

    AM - vet faktiskt inte. Kortast är ju om man tar ett barn med handikapp från Kina. Då kan det gå väldigt snabbt. Annars är det 3 år som gäller till Sydkorea och Colombia vilket för oss innebär om ett år ungefär. Men för Sydkorea är det 3 år för att sända iväg papper och sedan ca 6 månaders väntan innan man får åka iväg och hämta barnet. När vi är godkända och klara ska vi skicka iväg alla papper till AC och då kräva att få ett möte med dem för att diskutera vilket land vi ska välja.

  • Lapinette

    Och kötiden till AC räknas från när vi betalade in till dem första gången dvs juni 2008. Det är ju därför jag säger åt alla här inne som över huvudtaget funderar på adoption att ställa sig i kö. Det kostar ett par tusen och OM så lyckas man under tiden är det inte hela världen utan man får tänka att då har pengarna gått till bättre behövande, kurser eller barnhem.

  • Lapinette

    Hur var det nu med brunchställen. Vilka kunde man boka eller inte?

  • Lapinette

    Då blir det i sådana fall picnic i Haga! Passar mig utmärkt som kan promenera dit. För de som inte hittar kan vi mötas upp vid Odenplan alt. St Eriksplan och sen promenera tillsammans. Hur gör vi med skumpan (för oss som kan dricka). Köper man med sig en flaska själv eller är det någon som vill dela? ... annars blir jag vääääldigt odräglig och kommer att prata så öronen trillar av er allihop ... kanske tanza, tanza lite också!!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen