• Oms

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Vickan - efter att jag fött min sotra tjej så blev jag trängre - hur mysko som helst i mina ögon och jag trodde nog först att det var hormonellt att man inte blir lika "blöt" i början efter förslossningen, framförallt när man ammar. men i mitt fall var det nog så att jag var grym på bäckenbottenträning - ngt jag inte gjort innan jag fick barn, haha. sen så syddes jag en del och dessutom felsyddes så det kanske läkte konstigt vad vet jag men som sagt, mysko.

  • Oms

    Zesa - välkommen till tråden! smygläsare eller helt ny?

    en liten fråga - hur många av er gör knipövningar? (bäckenbottenträning) detta är ju lika viktigt för de som inte fått barn, framförallt om man tränar mkt med hopp o studs.

    jag är verkligen värdelös numera, kan gå veckor emellan innan jag får panik och tränar i 1-2 dagar för att sen glömma det igen...

  • Oms

    godmorgon tråden

    här har man varit vaken sen kl 6... och dessutom somnade jag sent o sov dåligt och det under semesterns 4:e dag... känns ju sådär kan jag säga. som tur är så har jag inga planer idag, mer än at gå till lekparken runt 10 typ, städa, kankse boka tvättstugan i em och sen surfa på nätet det om min lilla tycker att det är en bra idé förstås - hon är ju sjukt mammig nu och tycker nog att jag finns till enbart för att leka med henne nu när hon inte går på dagis...

    igår var jag  nere o besökte en barndomskompis med ett stopp hos mamma dä rjag lämnade av min lilla för att få ostörd tid med min helbensgipsade väninna som har en barnrädd hund. resan dit utan bil innebar följande - lokalbana, tunnelbana, pendeltåg, stop för avlämning av barn - pendeltåg, ersättningsbuss, lokalbuss och sen bil.... saknades ju typ bara båt o flyg där fattar inte att det ska vara så krångligt att åka till ngn som bara bor 6 mil bort...

  • Oms

    Vickan - ang föräldrapenning så tror jag det är helt olika beroende på hur man har valt att göra inom familjen. Många tar ju bara mån-fre från dag 1 och således räcker dagarna längre. Vi tog ut fullt under den tiden jag var hemma och hade således inte många dagar att spela med sen när M började på dagis vid 15må ålder. tror vi hade kvar 2 månader ungefär varav vi har använt en.

  • Oms

    PB - vad jag lider med dig, dina ord där du beskrev din situation gick rakt in i mitt hjärta. du är mitt uppe i en jobbig situation just nu och du uttrycker din frustration så oerhört bra i ord. Jag hoppas bara att maken din också för höra det, att han förstår att nu, NU så har bägaren runnit över och han är en stor del av det. skcikar en bamsekram till dig och jag tycker att du är jättestark och modig som delar detta med oss, dina cybervänner.

    Hattis - beklagar verkligen blödningen, men precis som ngn sa, det kan mkt väl blöda i början av grav, jag vet att jag gjorde det lite då o då precis runt den tiden, hoppas hoppas att det är samma sak för sig. känner du dig orolig så gå o gör ett VUL, framförallt med tanke på att du tidigare haft MF. kram!

    Oupsie - jag vet precis hur det är att må illa och det i värmen, det har ajg gjort med båda mian barn - jättesynd om ni måste boka om er resa men jag förstår att det inte är kul för dig heller som mår så pass illa. med den ena dottern åt jag bara torra produkter som bröd, kex etc medan jag med den andra åt bara kalla mjölprodukter samt frukt för att överleva.

    Vickan - ang dagar så visst är det individuellt , men vad spelar det för roll hur andra gör? Gör det som passar bäst för dig o maken. vet du redan nu med dig att du/ni kommer att åka viäg på semester eller ha hemmasemester annan tid än när dagis stänger för sommaren ja då kan det vara aktuellt att spara lite dagar eftersom man i de flesta kommuner behöver vara ledig v 26-30 däremellan. annars så går barnen på dagis under övriga lov, eller nja, jullovet brukar väldigt månag vara lediga och det kan ju varier mellan 4-10 dagar av semester beroden på år. Det är de tillfällerna du vill ha fler dagar att rå över än vad arbetsgivaren ger dig.

  • Oms

    Hej nennelainen

    här är det ingen träning alls för dtunden - stora tjejen skadade ju sitt ena knä vid första träningen men körde på ändå ca 4-5 gånger tills hon inte klarade av ngn övning alls och sa AJ varje gång hon gick - efter mkt om o men så tittade jag på knät som då var stort som en fotboll. till VC för undersökning, hon trodde först på imflammation men var inte helt säker. antiimflammatoriska ändrade ingenting och hon fick komma på MR (magnetröntgen) när det var klart så tod det en vcka  tills VC-läkare ringde och sa att hon skulle skicka en förtursremiss till en barnortoped cå knät inte alls såg bra ut... besökte nämnda orotped för ca 2 v sen och hon fick då diagnosen PFSS eller patellofemoralt smärtsyndrom. detta är tyvärr en typ av överansträngninsskada som tar tid innan den läker eller rättare sagt - det är inte ngt osm läker utan vissa männsikor drabbas av detta o andra inte...

    så i augusti när semestern är slut så är det sjukgymnastik som gäller för såväl mig som min dotter på vårat gym, haha (jag går ju där pga min fot som är haglunds häl och som ger bursiter och inflammation titt som tätt pga tryck över hälen) Hon ska lära sig att träna rätt, att stabilisera knät, få in ett korrekt rörelsemönster, och lära sig hantera rörelsesmärtan som tyvärr inte går att bota med smärtstillande. förhoppningsvis sitter detta enbart i knät o inte i höft eller fötter (man har en felställning i knät sk ökad Q vinkel) så då kankse vi får ordning på det, men hon kommer att behöva träna ordentligt i sitt liv och då gärna styrketräning.

    alltid är det något....

  • Oms

    Teletubbisen - jag håller med Lappis, tycker nog att du bör åka hem och var asjölv helt o hållet o bara sova, alt att maken gör det samma m televinken. visst är det mysigt att åka iväg som en familj men ibland då fungerar inte det och då måsta man planera om - syndromet lkallas barn - även om han är super o tar nattmatningar så sover ju inte du iaf och då blir det en stressfaktor för er båda.

    Är du omedvetet orolig för att maken inte ska vakna? att han ska glömma ngt eller behöva din hjälp? tycker du omedvetet att det är ditt jobb att sköta matningen och får då dåligt samvete o vaknar därför av det? är det att du vaknar som är problemet eller att du inte kan somna om?

    Det är ju galet varmt också, du kanske kan gå ut en sväng på en balkong eller ngt natten och bara djupandas strectha lite, dricka ett glas vatten och gå o sov igen - så gjord ejag det med mathilda och nu med då jag vaknar några gånger per nat pga min höft/ljumske som gör ont sen foglossningen i 5:e månaden....

  • Oms

    Fjällbruttan -  hej hej

    Tinga - vilken härlig japanvistelse du verkar ha haft! låte ju urmysigt även om jag förstår att det är mkt jobb också

    Ego -nu ska jag logga ut för idag för idag ska jag o lillskrutt till skansen men en fd  jobbarkompis, det ska bli jättekul att se såväl henne som hennes lilla bebis och också Mathildas reaktion på alla djuren! ha ne bra dag härinne!

  • Oms

    Lappis - jag skrattade till lite när du ursäktade dig för dina känslor för bilen jag såg framför mig hru du skrev inlägget och sen mitt i det kom på dig hur det kunde tolkas, haha:) visst kan man vl sakna en sak, en bil ett hem etc  fullt normalt!

    Ore - diskbänksproblemet är ständigt återkommande när ngn byter kök, tror att jag har hört lika många för som emot när det gäller båda varianterna. jag har själv haft infällda m hård inpregnerad ek alt granit bredvid samt heltäckande (har tyvär det sistnmnda nu då jag bor i en hyreslgh där man inte fixat köket på evigheter) jag tycker om infällda bäst om man har en stor diskmaskin precis i anslutnign till hon så att man inte behöver skvätta vatten hit o dit men annars är ju de större bänkarna mer paraktiska - fast granit e ju bra... bara väldigt väldigttrist om skivan inte är exakt måttanpassad till diskbänken...

  • Oms

    hej girls.... nu har jag ev fått ett problem...igen!

    Denna gång är det att min mens är sen, vet inte hur länge då jag liksom inte har ngn koll på den, den kommer i normala fall som en klocka på dagen 29-30 dagar mellan de första dagarna. nu kom jag på heäromdan att vad sjutton ska jag inte ha min mens nu? jag tror efter att jag o maken har efterforskat att jag ´kan ha haft den 31 maj - 3 juni förra gången men vi är inte helt säkra...

    Vad är problemet tänker ni - jo nu kommer det... jag har kopparspiral! inte nog med det jag har en spiral som jag idag vi undersökning  INTE KÄNNER TRÅDARNA PÅ...
    JAg har haft den i 2 år utan några problem tills nu...

    F-N säger jag bara! det lutar alltså till att spiralen har åkt upp i livmodern och att jag lyckats bli gravid... jag blir ju gravid sjukt lätt vilket är lite av skräckscenario då jag är emot aborter.

    risken för utomkveds ä därför väldigt stor i detta fall (japp här har man googlat på doktorsavhandlingar samt kikat in på jobbdatorn) och det vill jag ju INTE ha. JAg vill inte vara gravid vanligt heller för den delen, jag är alldeles för överviktig för det och har inte alls planerat ett barn till nu, om ngt år ja men inte nu!

    ska ta med mig lillskrutt o köpa ett gravtest nu  borde ju finnas i butikerna nu va?, oavsett positivt test eller ej måste jag ju uppsöka gyn, men är det positivt måste jag göra det senast imorn har jag räknat ut då det ofta är runt 6v éfter senaste mens som utomkveds kan göra sig till känna m smärtor o i värsta fall att äggledara spricker  med blödningar til följd....

    håll tummarna för att såväl mens som spiraltrådar hittar tillbaka!!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen