• viktualia

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Godmorgon i tråden!


    Parnassia - känner tyvärr igen det där med illvrål.. men just nu sover Trollet....


    Kvällen - ska inte firas enligt mina konsters regler i rätt stad utan hemma i hålan. Det innebär traditionsenligt att vi går till makens föreningslokal, eldar lite skräp, grillar några korvar och knäcker några öl. Brukar cykla dit men Trollet kan ju inte åka cykel... så vi får gå.. blir nyttig långprommis....

  • viktualia

    lappis - mousse med jrodgubbar lät gott, Frysta jordgubbar kan vara ett mer smakrikt alternativ till de vattninga färska som kommer från långtbortistan..


    ... muttrar... jag vill också ha gäster på middag.. mutter mutter....  men mina nyvunna polare i hålan får nog vänta ett tag på sånt.. hm..


    Under tiden är jag grymt nöjd över att jag köpt ett krocket- och ett kubbspel till maken i födelsdagspresent. Skulle egentligen vilja hitta nån kökskniv med hål (ni vet sådana där som är bra när man skär potatis). Men hålan har inte uppbringat sånt riktigt.. och jag glömde det i måndags.. hm... nätet kanske?!?

  • viktualia

    Ang fläskfilén - ett sätt att underlätta fyllning och uppskärning är att göra som Telis gjorde och skära längs med. Lägg i fyllningen och bind sedan ihop filén med steksnöre! Då håller sig fyllningen på plats och om man binder smart kan man skära emellan snörningar sen!!

  • viktualia
    nennesjuttioåtta skrev 2010-04-30 11:33:24 följande:
    kardemumma!
    jaaaa! med rårörda lingon till! ujuj!
  • viktualia
    Fru E skrev 2010-04-30 11:30:06 följande:
    Telis-okej då gör man hål rakt igenom filen då, som en tunnel. Får se om jag kan lyckas fixa det
    Jag brukar bara skära den längs med. Inget tunnelprojekt här inte! Snarare dikesskärning! fniss!

    - och det går ju att smaksätta med det mesta! Förutom ruccolavarianten (som jag också testat i nån form) har jag kört med


    hemgjord pesto tapernade svampstuvning mosad fetaost och oliver ädelost

    huuuu.. nu blir jag hungrig...

  • viktualia

    vi ska äta sill och potatis innan vi går till elden/korvgrillningen... inte ett dugg avancerat...

  • viktualia

    poppar till Lappis länk från fejjan. äter äpple efter en lunch bestående av färdig matlåda lagad i helgen som gick och ammar Trollet - schysst kombi!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen