• muggles

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    nennesjuttioåtta skrev 2010-05-04 16:50:34 följande:
    mugglan – hyrde ni av NTF? Det står inget om det på hemsidan (fast jag är iofs lite manlig på att leta)
    Japp, iaf här NTF Väst hyr ut både babyskydd och barnstolar, vet inte hur det är i resten av landet. De är också väldigt bra på att ge råd om barnstolar (BeeSafe Izi Kid passar tex inte i alla bilar, den kräver lite plats).
  • muggles

    Vickan: grattis till löneförhöjningen - den får anses vara mkt bra! Jag försökte få 5% för att jag tog på mig mer ansvar men landade på "endast" 3,8%


    Telis: tack för kramen!


    Porchez: jag åker upp 09:42 och hem 18:10.

  • muggles

    Nenne: sammandragningar är när magen blir hård men man inte har mensvärk samtidigt. Det är väldigt vanligt, tydligen är det livmodern (som ju är en stor muskel) som tränar upp sig inför förlossningen. Förvärkar känns mer som mensvärk.


    Omsan: tack för pepp! (och ni andra med såklart). Det finns tillfällen när jag känner mig som en riktigt BRA mamma också som tur är. Tex när jag är lite påhittig och pysslar ihop bokstavsklossar med Moa, el när vi bakar tillsammans, el när vi läser bok och pratar med varandra. Men det finns tillfällen när man känner att man borde ha mer tålamod (inte den resurs jag har mest av direkt). Jag är ganska sträng och tycker inte om trams och tjafs (tex om Moa protesterar att hon får jordgubbar till efterrätt och vill ha hallon istället, så får hon höra att "det blir antingen jordgubbar el inget alls"). Där är maken mkt snällare och "jamsar med" mkt mer - i det läget kan han mkt väl plocka fram hallon istället. (Men då vill hon säkert ha blåbär... ). Det jobbiga med trotseriet är när det pågår i flera flera dagar - man blir liksom utmattad och tänder till snabbare. Men det är bara att bita ihop och stå ut och tänka på hur go hon är när hon är på bra humör...


    Telis: känner igen det där med att bebben måste roas - jag hade mkt sådant med Moa. Hon var inte en sådan typ som låg nöjt i babygymmet och roade sig själv, och hon sov ju aldrig särskilt mkt på dagen heller. Så ibland var det mååånga låååånga timmar innan maken kom hem och avlöste lite. Pust. (Därmed inte sagt att det bara var jobbigt.)


     

  • muggles

    Snorkis: jag håller med Vickan - man får utebli pga middag men inte pga vikt Jag tror att man själv upplever sig som större och klumpigare än vad man ser ut som. Jag vet flera bekanta som gått upp uppåt 30 kg och de såg inte alls så tjocka ut som de "borde" ha sett ut.


    Nenne: viktuppgången kan stanna av också, så var det för mig. Jag gick upp totalt 14 kg men de sista 10 veckorna hände nästan ingenting på viktfronten - däremot gick det väldigt snabbt uppåt i början av grav, innan jag ens hade fått mage.


    Telis: håravfall hade jag också men å andra sidan fick jag otroligt tjockt och välmående hår när jag var gravid (och starka naglar!), så jag hade lite att ta av. Men det blev väldigt tunt där ett tag. Jag tror det upphörde när Moa var runt 6 mån men det var ju även då jag slutade amma, så...

  • muggles

    EA: jag fick instruktioner att börja spruta på dag 2 el 3, inte på dag 1(?). Iaf, på mig ska de ta ett UL om vi är osäkra på dag 1 - för jag har ju samma problem som dig med spottings. Jag fattar inte - förr var jag tvungen att ha mensskydd även på natten men det behöver jag nästan aldrig längre, inte ens när det är som mest intensivt. Undrar om min slemhinna har blivit tunnare så att det är mindre som kommer ut? El så har mensen bara blivit mer utdragen så att det är samma mängd men i fler dagar, så att det är därför...


    Opraktiskt är det iaf, för i så fall får jag flänge ner till Götet för UL trots att vi är uppe i den värmländska hålan nästa helg. 2,5h enkel väg... Men vad gör man inte.

  • muggles
    nennesjuttioåtta skrev 2010-05-05 11:19:31 följande:
    mugglan – ah! Det ska alltså vara som mensvärk också. jag tror jag haft sammandragningar sen v 20, nu blir det nästan så fort jag reser mig upp eller går för fort så hårdnar det. Men det är ju inte obehagligt eller gör ont. Men det kommer väl. 
    Det låter precis som för mig. En del får så kraftiga sammandragningar att de blir tvungna att stanna för att de ska avta men så hade jag aldrig. Jag kände ibland bara att magen hårdnade men det var aldrig obehagligt. Förvärkar hade jag först när förlossningen väl startade.

    Oupsie: sådana där karlar gör mig lite lätt vansinnig också. Han lät inte superengagerad om man säger så...

  • muggles

    EA: ska man leta efter samma by som den ni har sökt hus i? Du får gärna inboxa mig länken när den är uppe.


    PB: skönt att höra att du också är sträng och hatar tjafs. Och jag hatar också gnäll! Moa har lagt sig till med ett gnälligt tonfall som hon använder onödigt ofta och vi försöker jobba bort det, det är otroligt irriterande att lyssna på. Jag har använt uttrycket "det bestämmer inte du" el "det bestämmer mamma" när jag absolut vill få Moa att göra ngt som hon inte har makt att bestämma själv - det är förvånansvärt effektivt. Men "det var ingen fråga" funkar säkert bättre på äldre barn Ibland funkar det som sagt bara att låta väldigt bestämd (ngt jag inte har problem med haha).


    Snorkis: du får ju tänka på att kameran lägger på några kilo också... Man ser alltid lite rundare ut på kort och det kan ju ha varit en ofördelaktig vinkel som tex gjorde att dubbelhakan syntes extra tydligt (vilket den säkert inte gör i verkligheten). Iaf, det är klart att det är jobbigt att känna sig så oattraktiv men du har ju bara 1/3 kvar nu. Jag kände mig också lite smårultig när jag gått upp 14 kg men ser jag tillbaka på kort så var det inte så farligt (kort finns i galleriet tex). Och från alla andra fick jag höra att det var "bara mage". Men ens egen självbild stämmer inte alltid med andras el den verkliga bilden. Men tänk på att det säkert går en och annan kvinna på stan som tittar avundsjukt på din mage...

  • muggles

    Lappis: men vad härligt att det funkar bra med soctanten som du var tveksam till i början! Duktig make också Har han behövt gödsla med charmen ännu?

  • muggles

    Snorkis: vi kör igång nästa cykel och tant borde komma om ca 1 vecka så då ska jag börja spruta runt Kristi Flygare. Spännande värre. Jag fick provsticka idag och det gick hur bra som helst - kände ingenting.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen