• Ore

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Kul med massa presenter, Lappis! Skorna har jag ju sett på bild, och de är ruskigt snygga!!!

  • Ore

    Skit med minus, Hattis. KRAM!


    KRAM även till Snaily. Mycket funderingar, förstår jag...
    För att spä på förvirringen litet... Om man inte vill göra fvp så kan det ju vara värt att kolla upp hur mycket man kan se genom ett extra UL, om det går att hitta indikationer på kromosomavvikelser. Hittar de då inget så struntar man i fvp, och hittar de något så gör man fvp ändå...


    Jobbigt hur som helst, rekommendationen är väl annars att man gör fvp om oddsen är lägre än 1:200, vill jag minnas att det var...?


     

  • Ore

    Och Tinga hann uttrycka det myyyycket bättre! Men vi resonerade likadant

  • Ore

    Mugglan: Håller HELT med dig i kungahusresonemanget. (Men även jag är en sucker för glamouren kring dem...)


    Har ingen aning om hur fort äggen mognar, men jag tror att det går lika fort som "vanligt"... Så var tanten litet sen så låter det fullt rimligt att ÄP blir litet senare också!


    snaily: Hoppas bm ringer upp snart! Remiss för ett extra UL där man letar efter kromosomavvikelser, som nämnts låter som det skulle vara ett bra nästa steg för er. Om allt är ok så kan ni släppa den oron ni nu har, och ser de något konstigt så kanske det känns mer befogat med fvp? 


     

  • Ore

    Nenne: 102 år!!! Coooooolt!


    Jag blir gärna över 100 år gammal, om jag är pigg och kry

  • Ore

    Hmm... Jag tycker nog att samtliga medlemmar i kungafamiljen har litet för- och nackdelar. Kungen är ju inte alltid den smidigaste talhållaren och så, men jag vill minnas att han efter tsunamin (?) höll ett fint tal där han bl.a. tog upp sin sympati för barn som, liksom han själv, förlorat en förälder.


    Koko: Härligt att namngivningskalaset gick bra, trots att vädret inte var på er sida...


     


    Ego: Behöver litet hjälp. Letar solskydd till vagnen. Köpte ett Teutonia solskydd, men när jag skulle prova tyckte jag inte alls att det satt bra? Kanske gjorde jag fel? Så det kommer nog skickas tillbaka, och nu funderar jag på detta: www.pappaprylar.se/axel-och-ida-solskydd eller detta: www.barngrottan.se/accessoarer/69-solskydd-till-barnvagn.html


    Vilket tror ni funkar bäst? Eller är det någon som har ett annat tips?

  • Ore

    PB: Håller helt med dig...


    Läste litet om överlämningen, och de verkar tycka att "jamen, det är ju Sveriges kung som lämnar över den blivande tronföljaren". Och jag vet att det är mycket som är officiellt med bröllopet, men hallå! Om Carl Philip ff varit kronprins, och skulle gift sig. Hade det då varit aktuellt med liknande marsch? Nä, antagligen inte.


    Tack för input om solskydd! Slog till på det andra jag länkade till, som såg ut som ett segel. Hoppas det blir bra

  • Ore

    Fru E: Låter som att det finns en del intresse för huset ändå, hoppas det blir litet budgivning av det hela


    Och snart har det gått ÄNNU en ruvdag. Jag håller tummarna stenhårt!!!


    Och i lökdebatten så har jag ingen trädgård, så jag är helt okunnig om sådana lökar. Mina egna är litet större än vanligt (amningseffekt), återstår att se hur de blir efteråt.

  • Ore

    Jag tycker nog att det är ganska relevant huruvida Victoria överlämnas eller inte.


    Och de argument som kungahuset själva har är ju att de ser det som att kungen följer tronföljaren fram, mer än en far som lämnar över sin dotter.


    Men det jag inte förstår är varför en vuxen människa - även om det är en tronföljare - ska behöva följas fram av kungen till altaret? Visst ska kungen och regeringen godkänna maken, men då borde ju rimligtvis Reinfeldt gå på Vickans andra sida för den sakens skull.


    Och frågan är, om det hade varit en kronprins som gifte sig - skulle bruden stått framme i kyrkan och väntat när kungen följde sin son fram? Och Victorias ev. framtida barn - en ev, kronprins eller kronprinsessa. Kommer det barnet följas fram till altaret av henne?
    Hon kanske inte ens är drottning då, ifall kungen hänger kvar ett bra tag till. Är det då han som ska leda fram barnbarnen? Om det nu är kungen som ska leda fram tronföljare, och föräldrarollen är helt irrelevant.


    Nej, jag tror att de vill ha överlämning av samma anledning som så många andra överlämnade BT-brudar. Det är så fiiiint, och min pappa betyder ju sååååå mycket (underförstått, mycket mer än min mamma som istället får "äran" att se till att disk, städ, dukning m.m. fungerar problemfritt...) - typ.


    De försöker bara dölja det i andra argument, som i mina ögon inte känns helt genomtänkta.


    Och när nu kyrkan har en uttalad policy MOT överlämning så ser det riktigt jäkla illa ut att de ska göra undantag för Sveriges blivande drottning.

  • Ore

    Vad var det nu jag läste...?


    Mugglan: Skönt att äggblåsorna verkar ha utvecklats iaf! Håller tummar, tår och blygdläppar för att det tar sig ytterligare litet och att det blir ett hyfsat bra gäng med ägg vid plockningen!


    Vänner: Trevligt att höra att allt är bra med er, bortsett från lill-prinsens täta vaknanden... Hoppas ni får ordning på det Har resterna av foglossningen gett med sig.


    MSW: Så det fanns en antydan till bimjälte ändå... Hoppas värdena håller sig stabila och att ni inte behöver göra något åt det.


    Hattis: Vin är gott


     

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen