• LyckligTjej

    Beräkna dryck

    Jag blir galen när det gäller att beräkna hur mycket öl vin etc man ska köpa.
    Vi kommer att vara ca 60 vuxna

    Välkomstskål: 1 glas moussernade
    Förrätt: 1 glas vitt vin, en öl
    Varmrätt: 2 glas vin, 2 öl, 
    Avec: Cognac eller Baileys 4cl
    (sen tillkommer ju vatten och läsk för dem som inte dricker men det har vi handlat redan)

    Det låter väl rimligt???

    Men sen hur man ska räkna ut hur mycket som går åt i baren kan jag inte,
    hjälp mig!!!

    Vi kommer att ha:

    Öl
    Vin rött/vitt
    cider på burk
    2 sorters alkoläsk
    4 sorters drinkar
    Whiskey

  • Svar på tråden Beräkna dryck
  • JeanetteoFredrik

    Vi håller precis på att räkna på vad vi behöver handla och vi kommer vara 65 gäster..
    Vi ska ha buffe och även dryckesbuffe och vi har kommit fram till dessa mängderna:

    8 Bag´n box rött vin
    5 bag´n box vitt vin
    10 flak öl, 2 sorter
    6 flak starkcider
    10 flaskor mousserande vin (1,2 dl/glas och person)
    3 flaskor cognac
    3 flaskor baileys
    8 flaskor Vodka, hälften jorduggsmak, hälften lemon lime (cuba cola)
    4 flaskor (liter ) Gin

    Och då därtill alkoholfritt..

    Har inte en susning om det räcker, men det hoppas jag..

  • Moi mokulat

    Hänger på här.

    Ska ni ha bag'n box vin?

  • EmmieK

    Hej!

    Gud vad bra med denna tråd! Vi satt och räknade i går och kom fram till följande (vi räknar med ca 70 gäster):

    22 flaskor champagne
    14 bag in box rött vin 
    8 bag in box vitt vin
    8 bag in box rosé
    16 flak öl
    2 flak cider
    5 flaskor whiskey
    5 flaskor baiilys

    Då har vi räknat med att man under middagen (trerätters under tre timmar) dricker 3-4 glas vin och dricker 3 öl + 4 cl avec till kaffet. Och därefter dricker lika mycket till efter själva middagen i baren. Och så 1-2 glas champagne när gästerna anländer.

    Är inte detta helt sinnesjukt mycket? Min sambo tyckte det var helt galet, medan jag propsat på att drycken absolut inte får ta slut, men när man spaltar upp det så här... herregud! Folk kommer krypa hem efteråt?

  • KatjaB

     


    EmmieK skrev 2010-05-13 15:57:25 följande:
    Hej! Gud vad bra med denna tråd! Vi satt och räknade i går och kom fram till följande (vi räknar med ca 70 gäster): 22 flaskor champagne 14 bag in box rött vin  8 bag in box vitt vin 8 bag in box rosé 16 flak öl 2 flak cider 5 flaskor whiskey 5 flaskor baiilys Då har vi räknat med att man under middagen (trerätters under tre timmar) dricker 3-4 glas vin och dricker 3 öl + 4 cl avec till kaffet. Och därefter dricker lika mycket till efter själva middagen i baren. Och så 1-2 glas champagne när gästerna anländer. Är inte detta helt sinnesjukt mycket? Min sambo tyckte det var helt galet, medan jag propsat på att drycken absolut inte får ta slut, men när man spaltar upp det så här... herregud! Folk kommer krypa hem efteråt?

    det ni kan göra är att ni tar en titt på gästlistan, vilka är öldrickare och vilka är vindrickare.. de ni vet/tror. Så gjorde vi och räknade att 1 var normal drickare 1,5 drack lite mer och 2 tittar djupt i glaset Sen lade vi ihop alla 1, 1,5 och 2:or och räknade på hur många det blev. Det blev 48 flaskor vin och jag skulle tro att vi får över.
    Öl 13 plattor och då räknade vi på att en normaldrickande dricker 7 öl (nr 1 alltså) på hela kvällen, för sen tillkommer ju både brudskål, avec och drinkar i baren för dem som vill ha.


  • Toffi

    Vi ska bara servera alkohol fram tills efter kaffet därefter får gästerna själva köpa i baren.
    Vi har ca 60 gäster och har köpt:
    8 bag in box rött
    4 bag in box vitt
    24 flaskor mousserande vin
    4 flak öl (tror de flesta dricker vin till maten)
    6 flaskor portvin
    3 l baileys
    3 l whiskey
    2 l congac

    Jag hoppas verkligen att det räcker, är så rädd att det inte ska göra det. Men märker via tt det börjar tryta får man väl handla i baren. Trots allt är ju ofta nyckeln till en bra fest att man inte snålar med drickat framför allt i början...

  • LyckligTjej

    Japp vi kommer att köpa bag in box, har köpt karaffer som kommer att stå på borden,
    dem är förresten köpta på Ikea för 19kr st
    http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60113179

    Jag har suttit och räknat lite nu och jag tror att jag börjar få ett hum om hur mycket
    som måste beställas Det är jättesvårt men som det tidigare skrivits så äre bättre att
    man har för mycket än att det tar slut innan det blivit midnatt

  • 23maj2009

    Till maten har vi samma uträkning.. sedan får våra gäster köpa själva, skönt att slippa tänka..

  • JeanetteoFredrik

    Hm, vår uträkning verkar ju vara i snålaste laget om man jämför med er andra..
    Men det är klart, vi ska ha buffe och inte trerätters i tre timmar, det drar ju inte lika mycket dricka till maten..
    Behöver man ha mousserande att fylla på till brudskålen? Det hade inte jag tänkt från början, utan tänkte att man får varsitt glas när man kommer, och så är det bra med det..

    Eftersom vi kombinerar vårat bröllop med våra 30 års fester, så vill vi inte ha det så "strikt", utan en mer lättsam stämning och därav valet buffémat samt dryckesbuffé..
    Är det fel att sätta bag´n box direkt på bordet vid dryckesbuffé?
    Ska man kanske införskaffa karaffer??

  • KatjaB

    vi kom på nu idag att det finns ju tomma flaskor som är nya som man kan köpa, så vi kör på det och tappar upp i istället för karaffer. Att det blir billigare gör ju inget o så för vi roliga etiketter själva


  • Moi mokulat

     


    KatjaB skrev 2010-05-14 14:11:29 följande:
    vi kom på nu idag att det finns ju tomma flaskor som är nya som man kan köpa, så vi kör på det och tappar upp i istället för karaffer. Att det blir billigare gör ju inget o så för vi roliga etiketter själva

    Kosta inte det mer än köpa allt på flaska ist?

Svar på tråden Beräkna dryck