• Martinaa

    Ni som gift er - det bästa och det sämsta?

    Den här tråden är ju perfekt! Det är ju tyvärr svårt att lära sig av sina egna misstag i det här sammanhanget, så bra att man kan lära sig av andras!

  • Martinaa

    TACK TACK för den här tråden! Tack vare den här tråden visste jag lite vad jag skulle tänka på på vår dag för en vecka sedan!


    Bästa


    * Nästan allt. Vädret var underbart och vi hade en fantastisk dag! :)


    * Jag klarade mig från att börja storböla i kyrkan (!!!)


    * Vår solist som i sista sekund fick sjunga själv i kyrkan, när det från början var tänkt att de skulle vara två tjejer, men den andra fick förhinder samma dag. Vår återstående solist klarade av det galant och vi är henne evigt tacksamma.


    * Val av fotograf. Jag har en bror som är duktig amatörfotograf och hade först tänkt att endast nöja mig med honom som fotograf, men vi är båda så tacksamma att vi hittade den här mannen som tog bilder på oss innan vigseln. Han är inte professionell yrkesfotograf, utan har det här vid sidan av men har ju ändå en helt annan erfarenhet av sån här fotografering än min bror och jag tror vi kommer få kanonfina bilder av honom (har dock ej sett bilderna än). Jag är tacksam att vi inte var för snåla där helt enkelt!


    * Att våra små brudnäbbar vågade när det väl gällde. Var rädd att de skulle fega ur när de såg allt folk.


    * Middagen och festen. Alla roliga tal och andra påhitt som våra gäster hade. Det blev många skratt!


    * Att samtliga gäster skrev i gästboken.


    * Tack vare denna tråden såg jag till att vi tog kort på oss själva tillsammans med familjerna. Det kommer jag vara tacksam för när jag får dem.


    * Att jag hade med mig nål, tråd, huvudvärktabletter med mera i en "nödpåse". Det mesta kom till användning. En kompis fick sätta sig och sy i min klänning efter att upphängningen av släpet pajja.


     


    Sämsta


    * En solist hoppar av samma dag, men det löste ju sig fint ändå.


    * Frisören tar längre tid än beräknat, så vi är över en halvtimme sena till fotografen. Tanken var att både ta utomhus samt i studio, men vi fick skippa studion och bara ta utomhus. Nu var det så fint väder så de bilderna är väl roligast ändå, men hade gärna haft mer tid till fotograferingen.


    * Att jag tog på mig klänningen på frisersalongen som hade massa små hår på golvet. Klänningen sög åt sig allt hår som en magnet, så klänningen blev full av hår. Vi borstade och rollade men det var hår överallt. Tror dock det mesta blåste bort under dagen sedan.


    * Att det blev ett  missförstånd mellan mig och min bror som skulle ta porträttbilder på samtliga gäster medan de väntade på oss på feststället. Jag hade ritat ut för stående bilder i gästboken, men det hade brorsan missat så han har tagit liggande bilder. 


    * Jag hade gärna velat ställa mig upp och tacka några utvalda personer inför gästerna, såsom värdpar, föräldrar med mera, men det blev aldrig av och sen var det för sent. Vi har tackat dem personligen, men hade gärna gjort det "offentligt" så att säga.


    * Att dagen gick alldeles för fort...! :P


     

  • Martinaa

    Oh, jag kom ett tips till alla blivande brudpar!


    Se till att någon, tex era föräldrar, ställer en vattenflaska utanför kyrksalen som ni kan ta när ni kommer ut efter vigseln och väntar på att alla gäster ska gå ut. Vi gifte oss en solig varm dag, men oavsett så tror jag en flaska vatten är guld värt när man äntligen klarat av vigselakten och nervositeten släpper. Jag var som en öken i munnen och vattnet smakade himmelskt! Så får man lite nya tag tills man ska ut och gratuleras av alla gäster! :)


     


    Har även kommit på en "sämsta-sak" till. Vi tog kort tillsammans med våra hela familjer, samt tillsammans med föräldrarna, men inte med bara syskonen. Jag hade velat haft kort på min man och hans bröder, samt mig och mina bröder, men det glömdes bort...

Svar på tråden Ni som gift er - det bästa och det sämsta?