• muggles

    Livets toppar och dalar

    Parnassia skrev 2010-08-17 11:39:14 följande:
    Men för mig (som kallar sig kristen) är vägen detsamma som livet och att man ska "sköta sig" under livets/vägens gång för att nå målet (=himlen).
    Och för mig som icke-troende så är själva livet vi lever både vägen och målet, himlen är absolut inte målet för mig (jag tror ju inte på himlen). Jag tror på att vi bara har det här livet här och nu och måste göra det mesta av det, när vi är döda är det kört.

    Telis: och jag ville bara berätta hur jag tänkte och tyckte För jag blev så inspirerad, älskar sådana här diskussioner!

  • muggles
    BrudSommar2006 skrev 2010-08-17 13:24:37 följande:
    Jo en sak till, det vore mycket bättre för de där galningarna i länderna neråt som ständigt håller på att slå ihjäl varandra i religionens namn om just religion inte vore ett så starkt inslag i deras liv.
    Syftar du på tex Irland nu eller?! (för det är ju inte bara muslimer som "slår ihjäl varandra")
  • muggles

    Få se om länken funkar: www.balanshoj.se/Shop/Index.php


    Tydligen är det bra att de lär sig balansen på en gång, istället för att lära sig med stödhjul först (och sedan få lära balansen på en vanlig cykel). Barn som har använt springcykel först kan tydligen cykla på en vanlig cykel efter extremt kort tid (typ 10 min).

  • muggles

    Lappis: jag tror stenhårt att det tar slut, därför gäller det att suga ut så mkt som möjligt här och nu!


    Va, ska jag vara först i tråden med springcykel?! Här brukar man ju kunna få råd om det mesta... Att vi ska ha en är ingen fråga, bara var vi ska köpa den (och vilken modell).

  • muggles

    Jag letar efter en stor kruka att ha inomhus. Vi har ett benjaminfikusträd (typ 1,5m högt) som behöver ny kruka men det verkar svårt att hitta en tillräckligt stor. Nu har jag varit på Plantagen och Blomsterlandet - ngn som har fler tips? Stora utekrukor finns det ju mängd men det ser ju lite skumt ut i vardagsrummet... Mrs Google...?

  • muggles
    Oupsie skrev 2010-08-17 15:10:52 följande:
    Muggles, brukar inte Ikea ha ganska stora krukor?
    Har kollat där med, de hade inget jag tyckte var snyggt. Jag vill inte ha en "pensionärskruka" heller, den ska vara lite modern och stilren också.

    Luna: fast jag är inte rädd för döden heller. Jag tror man somnar in helt enkelt och det känns inte så hemskt.

  • muggles

    Piggelin: vi kommer att köra på en springcykel med stålram. Vi kollade på de där trävarianterna och de är skitsnygga men lite opraktiska då man inte kan ställa sadel och styra i olika höjder. Alla ungarna på gatan har en springcykel nu, verkar vara värsta hajpen. Och japp Ore, de bör vara runt 3 år el minst 92 cm långa för att nå ner till marken med benen. Moa är riktigt duktig på både sparkcykel (balansen) och med trehjuling nu så det känns naturligt med nästa steg.


    Apropå trots så har vi fått oss en släng nu igen, precis som vi anade. Imorse rann sinnet över och jag släpade(!) Moa till badrummet för att borsta tänderna.


    Telis: GUD vad jag känner igen mig i din beskrivning av Herr Televink!!! Moa var PRECIS likadan! Jag hade alltid åtminstone ett program varje dag (babysim onsdagar, mammorna från vattengympan torsdagar, öppna förskolan tisdagar osv). Sedan hade jag ju Vänner, Piggelin och min andra väninna att umgås med. I allra värsta fall (om inget annat fanns) åkte jag in till jobbet en sväng och tog en fika där. El en lunch med maken. Jag var ju aldrig ledigt på sommaren heller för hon föddes i aug och juni året därpå började jag jobba. Men jag kommer ihåg att maken var otroligt frustrerad över sommaren när varken öppna förskolan el babysimmet var igång... (och pappor är inte lika bra på att umgås runt fikor heller). Sedan på hösten gick de på babyrytmik en gång i veckan och där var det nästan bara pappor (alla mammor hade börjat jobba) så då hittade han ett gäng att fika med. De hade tom "after baby" (ist f after work) på lekplats ibland, haha. Vi har även ett fik här i stan som heter Glädjekällan som är extra barnanpassat med en lekhörna, massa böcker, barnvagnsparkering etc. Det är som ett mini-öppna-förskolan och där finns ju dels andra barn och dels andra leksaker, vet inte om det finns ngt liknande i Stockholm (borde det ju göra!). Enda nackdelen där var att man ofta fick med sig en snuva el två hem


     

  • muggles

    gosnosen: inte alltid lätt att reagera som "man ska". Kul att höra ifrån dig!


    Själv är jag totalt osugen på FET, nästan så jag börjar tänka att jag skiter i alltihop. Låt ägget ruttna bort i frysen liksom. Jag vetifan om jag orkar med den där ruvångesten en gång till. Det kommer ändå inte att bli ngt av det, så varför ens försöka. Japp, neggisen har talat.


    Det blev en sådan här till Moa: www.abcleksaker.se/springcykel-prescool-fraktfritt/4361-0, farmor och farfar betalar snälla som de är. De har ju gett henne både trehjulingen och sparkcykeln så de har väl en tradition att hålla fast vid . Jag hade planer på att ge Moa en "riktig" dockvagn, dvs en sådan Brio som ser ut som en mini-barnvagn. Men så snodde min mamma den idén, suck. Men ett fåtal stora presentera är att föredra istället för de där med en massa smådelar som ska plockas upp...

  • muggles

    Jag blev så jävla trött på min chef idag. Han har skickat iväg vår nyaste, färskaste och mest oerfarne kollega på ett viktigt kundmöte vilket han informerade mig om i morse. Jag är ju den mest erfarne här på det området så jag sa "på det mötet borde nog jag ha varit med" sa jag neutralt även om jag kokade inombords. "Ja men häng på då, jag kan skicka dig agendan.". Ibland undrar jag om det brister i intelligensen hos vissa karlar??? Jag har jobbat här i 100 år, jag är produktchef på den produkten, jag kan det på mina fem fingrar - VARFÖR skicka den mest oerfarne som inte kan bidra till ngt, utan att ens diskutera med mig först?! Är det för att jag saknar penis eller? Och så får man inte bli sur för då undrar de varför man blev det...

  • muggles

    Lappis: du har helt rätt och förmodligen kan jag inte lämna ägget därhän, då kommer jag alltid att fundera om det givit ngt. Bättre att köra in det och så är det över sedan. Men såhär KÄNNS det Jag mår verkligen bra just nu med vår familj och hela livet och vill INTE tillbaka till den där övernerviga perioden när minsta sting i magen orsakar tankar och funderingar.

Svar på tråden Livets toppar och dalar