• Oms

    Livets toppar och dalar

    BS - hur har det gått m Iris o vaxpropp? kan inte var alätt m en sån liten, det gör ju jätteont och är obehagligt till tusen då det påverkar hörsel o balanssinne om den ligger inpå trumhinnan.

    Nenne - fint vitrinskåp - om vi hade haft ett större kök där det passat m vit inredning hade jag haft det där

    Top Gear - en hit här också, har inte missat många program genom åren. dt och Formel 1 framförallt förr om åren då det gick på söndagmornar = bakistv

    IZZIE - grattis!!!! vad kul med syskon till Matilda utan h

    själv älskar jag att titta på VH1 och alla underbara gaml musikvideos de visar där. det är ju olika teman varje helg men det finns alltid ngt som passar, nu har de kört 90-tals tema ett tag och det är kul att kolla på gamla Mr Big,  En vogue, gun´s roses etc

    känns som om jag glömt nåt... ja PB - förstår frustrationen öve släktbesöken - fy vad det kan vara jobbigt m släkt, som om man automatiskt får begära vad osm helst och tycka vad man vill bara för att man är släkt?

  • Oms

    Parnassia - jag hade blivit toksne! det är ju så markant att ni inte blev bjudna. jag menar ni verkar ju ha haft en mer än nära kontakt ändå så det känns ju som en markering det här - har det hänt ngt sen ni sågs sist? du el maken har inte sagt ngt dumt? eller som de kan ha tolkat som dumt? knepigt men förstår dig till fullo!!

    Ang gårdagen då.... Ja herregud... vi blev ju spontanuppringda av 2 hitresta fastrar och skulle helt plötsligt spontandinera m dem, lite kusiner och så makens bror m (och här kommer problemet) broderns fru/exfru... de ligger nämligne i skilsmässa och bor tillsammans enbart av praktiska skäl.

    Jag ogillar min svågers fru ngt så otroligt då hon dragit igång värsta rättsprocessen m min svåger ang vårdnad av barn, boende, beteende etc etc... det absolut bästa i allt detta är att svågern har fått rätt i allt, frun har tagit tillbaka en del av anklagelserna och fått böta för andra då hon ljugit under ed osv... det har varit turbulent minst sagt men det e lugnare nu. frun försöker få tillbaka min svåger på så många vis att jag skäms o hennes vägnar, hon är mkt labil och har väl sagt o gjort saker som hon får ångra resten av sitt liv men det borde ju finnas en gräns för hur lågt man kan sjunka.

    iaf, jag smet iväg till bolaget igår och in på konditoriet och handlade fika och sen in på sveriges dyraste konsumbutik (japp, helt sant) och handlade grönsaker och lite kryddor hade nämligen kommit på en smidig rätt m ungsbakade grönsaker och en gambisk kycklingrätt (chicken yassa) och så ris till det, maken skulle göra det mesta av maten.

    ringer honom för att bli hämtad efter all shopping - Mathilda ville bara springa runt i centrum där det var massor av jippon och jag höll på o bli tokig!! maken kommer och i bilen em nämner han att det blir ingen middag... JAg höll på att be honom stanna bilen och låta mig gå ur, var liiiite stressad vid det laget...

    det visade sig att svågerns fru hade i ett desperat försök till att få ordning på sitt o svågerns äktenskap bett fastrarna att äta middag där istället,hon hade så mkt mat hemma och hennes familj skulle komma ver o bla bla bla och det hade hon gjort när makne var på väg dit. Fastrarna sa ok men vi åker o fikar hos (mig o maken) och sen kommer vi tillbaka.

    svågerns fru följde med (hon hade sin bror där hemma som började med maten) och när de kom hem till oss och hon såg att jag inte var hemma frågade hon maken var jag var. När han sa att jag var o handlade mat så sa hon att va synd, annars hade vi kunnat komma med tillbaka hem till dem o äta den middag som hon skulle bjuda fastrarna på...

    Så maken visste inte mer än jag så jag behövde ju inte vara sååå arg på honom men det var jag ändå och för att inte tala om svågerns fru (och nej hon är ingen svägerska till mig, ogillar henne alldeles för mkt från dag 1 för att kunna kalla henne det)

    de åkte redan vid 6 och kvar var jag med mat, dock inget som inte kommer till användning under veckan så det e ju bra iaf men ändå... kan säga att jag inte var så trevlig heller, har lite svårt att ställa om sådär. oc dessutom var mathilda på mig heeela tiden...

    jaja, idag har jag iaf fått mer gjort, har tvättat upp Mathildas "gamla" vagn o lagt ut den på blocket nu - kanske ngn nappar den e ju jättefin och mkt bra.

    nu ska stora dottern ha datorn - hennes nya dator har inget inbyggt nätverkskort och den trådlösa usb nätverkskortet är tydligen inte tillrcäkligt starkt för att ta emot och sända signaler till vår router.... suck!

    imorogn ska vi till eastmaninsitutet för tandreglering - nu ska stora få sin tandställning - underbart tandställning och ADHD diagnos första månade i 8:an - kan det bli värre?

  • Oms

    Brunch 3 oktober är taget! utan barn för min del och hoppas brunchen blir låååång så jag får mkt egen tid (känner mig lite less på allt just nu)

    Nenne - jag kan allt du behvöer veta om förskringar har ju jobbat med det i hela mitt liv! LF  ÄR bra, jag har ju själv jobbat där i 11 år drygt och är väl lite partiska sådär - dock har jag ALRIG haft den försärkignern själv då trygghansas är den bästa barnförsäkringen all time (De är desutom kända för det) MEN Länsförsäkrignar har kommit starkt på senare tid, jag vet då jag är nära vän med de två hjärnorna bakom försäkringen och vi har diskuterat det mkt. så välj du LF - det är ett bra val

    ang dig själv o dina problem kan det ju också var angt som kan anmäla till den försäkrign jag arbetar med nu. frågan är om man skulle låtit dig gå igenom en vaginal förlossnign med dessa förutsättningar. återkom till mig så kan jag hjälpa dig

  • Oms

    AM: Jag tror att Hector är en mkt mkt smart liten kille. barnläkare brukar säga att barn som tar sig fram på rumpan eller knän är smartare än andra för de har händerna fria och kan då anända de till vad de vill. barn som väntar m att gå anses också ha lite emr innanför pannbenet om de väljer att gå senare för att de upptäckt fördelarna med att vara små och få hjälp m saker o ting. Sen kan det ju finnas flera orsaker som än mindre bra men då är det ju oftast balansen som inte finns eller dålig syn tex.

    BS : hur har det gått m Iris öra?

    Kängu - men vad skoj! hoppas hoppas att intervjun går bra o att du får det!

  • Oms

    oupsie - vad jobbigt! jag förstår din frustration precis! hoppas att ni finner ett bra tillfälle att prata om det. jag har kommit på att hos oss passar det bäst att prata om jobbiga saker när vi sitter nära varandra eller ligger i sängern (jag vet att man inte ska prata i sängen enl feng shui och allt det där) man väljer sina ord bättre då tycke rjag och då blir det inte så anklagande utan man får mer fram vad man verkligne tycker o tänker.

    BS - såg nu att det var en öroninflammation också, satckars Iris men vad skönt att veta att vaxproppen e borta och att ho får beh för resten.

    Hattis - låter spännande, håller tummarna!

    September - skönt m svar hoppas att utredninge drar igång nu också!

    Allposters,com är en bra sida, jag har handlat därifrån och det går sanbbt och mkt smidigt att få hem sian varor - billigt är det också med tanke på den kvalité man ändå kan få.

  • Oms

    Hattis - ja LEna Sundström har skinn på näsa hon, har sett en hel del hon har gjort ang invandring här o i danmark. modig tjej!

  • Oms

    nämen det tänkte jag ju inte på ju! tack för att du tänker Hattis! man ska nog egentlgien inte länka alls då det faktiskt ökar risken för att kreti o pleti hittar hit och gör forumet än mer öppet.

  • Oms

    halloj!

    har inte hunnit läsa igenom mer än några sidor bakåt o sett att det varit diskussion om anonymitet o opasande kommentarer el ngt sånt och jag hoppar inte in i ev disk utan konstaterar att en del av oss är mer öppna än andra o en del mer privata och det är det som är den svåra balansgången när man skriver ngt som är viktigt för än och det behöver vara detaljerat för att andra ska förstå. detär också likasvårt när man vill svara ngn genom att berätta om en egen personlig erfarenhet så att de ska se att man verkligen förstår. JAg är för ett stängt forum men vet inte hur man ska få till det rent praktiskt. hoppas dock att jag inte gör några övertramp på ngn integritet här inne. brukar inte blanda ihop fb o bt etc men man är ju bara människa...

    har varit på 3dgr facklig utbildnign så nu e jag helt slut samtidigt som jag är på tårna och liksom vill upp på barrikaden typ, haha lustigt känsla och att ingångende genomgång av 4 stora lagar får en att bli så på hugget

    håller dock på att utveckla en förkylning och ska ringa läkaren imorn - vill ju veta svaren på mina prover och måste ha en ny astmamedicin med... alltid e det ngt...

    tonåringen är än mer obstinat och har redan hunnit med att skolk 2 lektioner denna vecka. missat ett prov, glömt skolböcker x3, tappat nyklarna igen, glömt bort ider o överrenskommelser och är allmänt tjurig... härlig vecka - välkommen tillbaka till skolan Omsan nu är det slut på sommarlovet för såväl barn som vuxna...

    nu ska jag krypa ned i sängen o krya på mig, har 2 kvällars beodrad övertid, en kräftskiva, en fika, en AW och en försena födelsedagsfest att klämma in nästa vecka... hinner INTE vara sjuk då!

    kram på er!

  • Oms

    Hattis - vad trist! även om ni inte "försökt på riktigt" så har man ju förhoppningar och det blir liak trist oavsett när tanten kommer oanmäld. ja då e det väl bara o sätta igång då!

    MSW - mysko m värderna, du kan ju be att få ut journalutdrag m labblista vd det faktiskt står för ngt, det kan ju vara så att läkaren försöker rädda sitt eget skinn när hon gjort fel/glömt ngt osv men i journalerna set man vad som gjorts/inte gjorts samt när och vad det visade.

    Mugglan - men vilken våg! spännande! är det ngt för dig?? har du ens funderat på att byta eller trivs du bra med vad du gör idag (har fått den uppfattningen)

    Vickan - han se att du också headhuntats - skoj skoj!! och självklart e det ett überjobbigt beslut och det är inte alls säket att du väljer rätt oavsett vad du gör MEN det är bra att du funderar på detta och att du är öppen med det och attdu nu sökt jobbet. jag har pendlat 1,5h enkel väg med småbarn och det SUGER! jag tänker aldrig mer i hel mitt liv göra om detta så är det! när jag tog detta och också förra jbbet var just ett av kraven att man skulle kunna ta sig till jobbet på mindre än 30 min då jag inte vill laborera med den värdefulla tiden man har m de små. svårt att tänka på det när man ff är hemma, det är först när man de facto börjar jobba som de emotionella biten kommer, dvs hur saklig man än varit tidigare så är det först då som man inser att det inte går att göra så VARJE dag. att ha ett jobba mn reser i i omgångar är annorlunda, då har du i regel mkt mer fritid när du väl är hemma.

    jobbar hemma idag, känner mig faktiskt liite bättre än igårkväll men men , än ropar jag inte hej!

Svar på tråden Livets toppar och dalar