• Oms

    Livets toppar och dalar

    Men PB! du ska ju ha en JÄTTEKRAM från mig! herregud vad jag känne rmed dig på alla plan och jag hoppas verklgien att sambon får ngt av jobben. det är ju precis som du säger såå viktigt för självkänslan. vet ju bara hur min exsambo kände sig efter att bli ratad efter varje intervju han var på, han tyckte tom att det var väre att komma på intervju och bli ratad än att ha blivit bortvald i tidigare skede. vi intervjun visste de ju om hans kvalifikationer och var nyfikan på dem men valde bort honom pga personliga skäl typ och det var skitjobbigt för honom. det tog honom 3 år att få ett deltids jobb hos en kompis och sen när han var på det jobbet så ett tu tre var han intressant igen och blev i sin tur headhuntad till det jobb han är på idag på heltid. (där fick jag in headhuntingen kontra arbetslöshet också)

    hoppas att allt löser sig till det bästa före er nu!

    KRAM

  • Oms

    Vickan - ok, det blir inte sååå mkt kortare restid för dig alltså men jag ser ändå att du har ett tänk på en plan B dvs flytt till nya jobbstaden vilket låter mtk lovande om inte annat. varför inte?  jag har inte förväntat mig ngt annat av dig än att du vägt alla fördelrar o nackdelar mot varandra

    hur ser möjligheterna med att jobba hemma ut? kan du göra det på nya el gamla jobbet? kan du gå ned i tid alt jobba olika tider olika veckor? tex att du hämtar på dagis ena vecka o maken den andra och när du hämtar kan du åka mkt tidigare från jobbet för att få lite kvalitétstid? många barn somnar ju redan 18.30- 19.00 när de går på dagis vilket är en parameter som man ska ha med när man beräknar tidsåtgång.

    När jag pendlade så långt när storan var liten så löste vi tillslut jobbet med att jag varannan vecka jobbade massor och varannan ingenting typ, det var en lösnign som kom till stånd av många oliak anlednignar, prövade även att han 3dgr ena veckan och 2 nästa osv och på det sättet kunde jag fördela tiden bättre. osv 

  • Oms

    PB - herregud detta val gör mig ju knäpp! har följt sjukt många debatter, läst ALLA partiers valprogram och även knackat på i valstugorna och frågat frågo r= superengagerad! MEN.... vad f-n hjälper det?? har ju verklgien noll koll på vilka jag vill rösta på iår. har tyvärr lite för mågna hjärtefrågor som ligger hos oliak block och olika partier inom blocken oc det ställer till det... har gjort alla tester på nätet som jag kunnat hitta och hur jag än gör så ligger resultaten mellan 53-59% jämt fördelat mellan ALLA (japp även de vi inte pratat högt om och självklart INTE kommer att rösta på) partier... Vad är oddsen för det?

    jag har ALLTID vetat vilka jag ska rösta på och jag är ingen sida trogen utan går på de aktuella frågorna och magkänsla men iår...

    ja jag kommer kanske att "dola" (hur skriver man det? ole-dole-doff ramsan alltså) på söndag?

    känns som om alla vet men inte jag...

    jaja...nu måste jag jobba vidare:-_)

  • Oms

    ska gå o hämta barn på dagis nu  - herregud vad kort minne jag har, tog på mig det i morse men nu så satt jag ändå här i godan ro och ARBETADE - underbart att jag fick mtk gjort iaf

    Ilja Batljan är en fantastisk person, och öerhört drivande. han har varit kommunfullmäktige i nynsähamn i några år och det är den enda kommunen som gått riktigt plus under finanskrisen och det med nöjda medborgare. vid ngn undersäkning var det 80% av kommunen som var nöjda m honom men då är absolut inte 80% av väljarna sossar utan han har bara gjort ett väldigt bra jobb. även nu i landstinget har han sparat in flera miljoner hä i sthlm genom att räkna upå räntekostnader för bygget av nya KS. detta trots att man innan han presenterade siffrorna fullkomligt hån skrattade från allaianses sida och sen ett tu tre så gjorde man en kovändnign då man insåga att hans siffror faktiskt höll.

    han röstar jag på i landstinget rakt av. när han bedrvier politik blir det bra oavsett vad amn tycker

    nu ska jag ta alla mina felstavningar och springa till dagis...

    Izzie - neeeeeeeej! hoppas hoppas att det bara e falskt alarm! kram

  • Oms

    ja tänk om det vore lätt att rösta och att alla alltid visste från år till år vad de olika blocken står för men så enkelt är det ju inte. min pappa som var folkpartist i kommunfullmäktige i många år när jag var barn röstade av hävd på det partiet även efter att han valt att sluta aktivt för att han var så trött på deras politik. efter en genom gång m en av mina bröder så blev det helt plötsligt moderaterna då det var för de min bror satt i kommunfullmäktige. sen röstade han vidare på moderaterna till dess att min bror gjorde helomvändning och blev sosse och en mkt engagerad sådan och då böt pappa plötsligt parti igen...

    idag är han centerpartist tror jag men jag vet inte säkert... oavsett detta är det synd att det finns folk som min pappa när det kommer till politik, det är ju det som gör att det blri lite obalans ibland. jag har inga problem att hoppa mellan högen o vänstern beroende på vilka frågor som är viktigt för mig just under valåret.

  • Oms

    igår satt jag o maken till sent och följde valdebatt och gjorde testerna på nätet igen. nu är vi klara för landsting o kommun men ff lite tveksamma för landsting... och det blir en stor variation men det är bra. vi har helt enkelt oliak hjärtefrågor och som när man tittar på valpejl.se till exempel så kan man ju gå in o matcha sgi mot flera av de större politikerna och då ser man om deras hjärtefrågor ligger lika eller långt ifrån än själv och jag tror nog att det är en viktigt observation om man som mig inte har ngn direkt partitillhörighet.

    mina hjärtefrågor är skolan, skatter, föräldrapenning och invandring och det ger ett stort problem för mitt tyckande matchar 2 allianspartier och 2 rödgröna partier och hur sjutton gör man då? jag tror jag går på den delen som rör skolan då jag ser hur det är idag i skolan och hur otroligt dåligt det fungerar med kommunstyre och friskolor men samtidigt så är invandringsfrågan viktig och jag då är det helt andra partier som jag sympatiserar med där...

    RUT har jag dock ingen åsrikt om. Här hemma gör vi allt själva eller använder oss av familj o vänner och nyttjar därför inte RUT känner inte heller ngn som jobbar i "RUT-branschen" med det inte sagt att det är dåligt eller bra, bara att det inte är ngt som jag personligen har ngn relation till. likadant med svenskarnas närvaro i afghanistan - där har jag ingen aning om vad jag tycker men jag vet oerhört många som har det som hjärtefråga - visst e det lustigt hur olika man är?

  • Oms

    PB- håller med att vi skulle få en helt annan koallition om nättesterna fick tala även för mig

    Vickan - även här blev det iaf en röst till miljpartiet

    AM - ang preventivmedel. bra skrivet om "knipsandet" precis som du så väl beskriver är det ett beslut som bara den som ska knipsa kan fatta. det är ju så definitvt. sprial tyckte du var läskigt sa du, hmm det tyckte jag med men man vänjer sig och sen kan det ju bli så att trådarna åker upp och gömmer sig... det var ju det som hände mig då jag trodde att spiralen föersvunnit nu i somras.

    Cissi - självklart har du rätt i att det inte har med att göra om man använder sig av RUT eller ej för att man ska ha en åsikt i frågan, jag var nog lite otydlig där. jag har ingen åsikt därför att jag vet för lite om hur det faktiskt påverkar arbetslöshenten, tycker inte att det är så klockrent. jag hör de som säger att det är bland det värsta alliansen kunde göra o andra som säger tvärtom och jag väljer bara att inte ta ställnign till just den frågan (skönt att man inte måste veta allt om alla olaik frågor partierna bedriver)

  • Oms

    Snaily - en STOOOOR kram till dig! förstår absolut att det kände så fel m kalas o akut gynbesök på samma dag - två ytterligheter som man inte vill vara med om samtidigt. jag tycker att det är bra att du åker in och uppmärksammar din kropp det är ju ändå bara du som kan ta reda på vad som gäller . Ta det lugnt och lyssna på vad de säger så kommer du att känna dig bättre. ursäkta den "personlig frågan" men kan det vara så att ni haft lite vilt sex nyligen? 'Det kan påverka, en del blöder efter varje gång, en del om mannen haft utlösning (kan "reta" livmodertappen)  och de flesta blöder aldrig. men som sagt graviditeter är inte normal läge för kroppen och mkt är möjliga orsaker

  • Oms

    Oupsie - jag är tydligen inte med i din adresbok vill gärna vara det dock

    är lika sne på SD's resultat som er andra men jag förstår att det blir så. man har helt enkelt konstant från BÅDA sidor valt att inte se på de problem med invndaringen som finns. Först gjorde sossarna det dåligt (jag röstade på alliansen förra gången mkt pga detta) och nu alliansen så att SD kom framåt nu var tyvärr inte så förvånande.

    Nu hoppas jag att man faktiskt ser till det stora i detta och börjar se över invandring, segreragation etc.

    Snaily - grattis grattis - ser att du är jungfru liksom jag - trevligt

  • Oms

    läser igen och hoppas att det inte kommer in galet i ngn diskussion eller så

    Izzie - jobbigt med blod men skönt att du kommer till läkaren! jobbigt m cäninnesms om gravidkjolarna, hoppas hoppas att det e falskt alarm för din del!

    BS - jobbigt med tandl o att hon måste laga ett hål! Mathilda var på sitt första tandläkarbesök för ca 3v sen och det var jättespännande tyckte hon. en jätteba profylaxsköterska och ett helt rum fullt med gosedjur som tillsammans m mathailda åkte upp o ned i stolen. de räknade tänder, blåste lite m luften, fick öva sig i att luta kroppen bakåt i stolen ut m tungan, bita ihop etc och sen blev det en tatuering, en pixibok och ett diplom! så oerhört pedagogiskt det har blivit numera! turligt nog hade M jättefina tänder och allt var bara ros för gud så jobbigt det måste vara med att laga hål på så små barn! hoppas det gick bra för iris (och dig!)

    PB - även jag tror att du kommer att klara av att ta diskussionen galant, du är bra på att argumentera och det på ett mkt ödmjukt sätt så jag tror nog att det kommer att gå bra m klassföräldrar o skolan, tänk dock på det Ore sa om små orter och att få en stämpel det kan vara värt att ta med sig att alla inte har vare sig förståelse, intresse eller heller kunskap om ämnet utan gått på känsla när de röstat och då är det än svårare att tala om för dem att det gjort "fel"...

    Cissi - barnverkstaden öppen igen ser jag, spännande! vad skönt att ni tillsammans komit fram till att det är det ni vill, känns som att ni båda kommit vidare o framåt i livet, visst hade väl ni gått på rådgivning också eller har jag blandat ihop nu? kul i vart fall att det känns bra!

Svar på tråden Livets toppar och dalar